Ga naar inhoud

Wanneer is jouw rammetje gecastreerd?


Olafhetkonijn

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Binnenkort wil ik mijn rammetje (nu 13 weken) laten castreren. Nu ben ik benieuwd, op welke leeftijd heb jij je rammetje laten castreren? En merkte je verandering in gedrag of gezondheid?

 

Persoonlijk zit ik nu te denken aan 4 maanden. Maar op de ene website/DA adviseren ze 4-5 maanden, de andere 6 etc. Wat zijn de voordelen en nadelen van het optijd/later castreren?

 

Groetjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ram kan gecastreerd worden zodra zijn ballen zichtbaar zijn. Meestal is dat vanaf ongeveer 12 weken, dus de kans is groot dat dat bij jouw ram ook al zo is.

Het voordeel van nu al castreren is dat hij na 14 dagen wachten na de ingreep op zoek kan naar een vriendinnetje. Nadelen zijn er volgens mij niet. De ingreep stelt niet zoveel voor, en een dierenarts controleert eerst of je konijn gezond is voor het onder narcose gaat.

6 maanden is volgens mij de leeftijd die er voor staat voor katten. Dat werd vroeger ook wel aangehouden voor konijnen, maar inmiddels zijn de inzichten veranderd. Als een dierenarts daar nog steeds aan vasthoudt, dan betekent dat dat zijn of haar kennis van konijnen niet erg actueel is. Persoonlijk zou ik daar dan niet heengaan.

 

Hier vind je een lijst met dierenartsen waar forumleden goede ervaringen mee hebben:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

 

En hier vind je meer informatie over castratie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .