Ga naar inhoud

Slijm!


Miekmoek

Aanbevolen berichten

Oké, morgenochtend staat sowieso een grote schoonmaak gepland. Toilet ga ik niet zo veel vullen, anders gaat het wel heel hard met de vulling als ik die elke dag weggooi. Zindelijk zijn ze wel, maar Billy is sinds vrijdagavond dat ie dus symptomen kreeg, minder zindelijk met keutels. Anders had ik de slijm keutels niet eens opgemerkt denk ik. Ik zal komende 2 weken wel klaar staan met doekjes en allesreiniger.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Succes en sterkte! Hoop dat ze er snel van af zijn. Mocht je echt zeker willen weten of ze na de kuur van de wormen af zijn, dan kan je altijd hun keutels nog even laten onderzoeken. Is niet zo duur (twee tientjes geloof ik) en dan heb je meteen duidelijkheid. Ik zou dat dan wel even door een konijnkundige dierenarts laten doen, haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist zei Marjoleink:

Heb je op de website van Wilhelminapark gekeken wat ze over de behandelperiode zeggen? Voor EC staat er een uitgebreid behandelplan, voor wormen misschien ook wel. 

Ja, daar staat 14 tot 28 dagen behandelen inderdaad.. Maar wist niet zo goed of dat de hele tijd door behandelen is, of ook met pauze tussendoor. Maar waarschijnlijk het eerste, en dan heb ik dus meer panacur nodig.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou echt voor twee weken gaan. 5 dagen is mijn inziens te kort. Ik heb toevallig een konijn dat ook wormen had en sinds een week ben ik gestopt met behandelen, ik heb 14 dagen gegeven. Na 5 dagen zag ik nog steeds slijmerige ontlasting en had ik de indruk dat de besmetting nog niet verholpen was. Ik zou de hele tijd doorbehandelen. Wat is de dosis die je geeft? Behandel je beide konijnen (of heb ik niet goed gelezen?)?

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Top, dat is inderdaad de standaard dosis. Fijn dat je allebei de konijnen lang genoeg kan behandelen.

Ja door een papje van biks kan! Mijn ervaring is dat ze dat niet graag eten hoor met biks, dan laten ze het lang staan. Ze moeten het wel meteen opeten i.v.m. de werkzaamheid die verloren gaat. Bij mijn konijnen wilde het nog wel werken om het door wat geraspte wortel te doen. Of door een geprakt stukje banaan, maar dat is natuurlijk niet erg gezond.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel voor je reactie 😊 Ik ga vanavond biks en/of wortel even proberen, hopen dat het werkt! Dat spuitje hebben ze nu allebei al zo'n grondige hekel aan.. Banaan ben ik wat huiverig mee, omdat ik ze dat nog nooit heb gevoerd. Dus misschien zorgt dat voor onrust in de darmen en ik durf nu niet iets nieuws in hun voeding te introduceren. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zou ik het idd lekker over een beetje biks of wortel proberen. Ze leren heel snel dat ze weg moeten rennen voor het spuitje. Bij mij gingen ze al stampen als ze hoorden dat ik het met het flesje ging schudden, haha. Als ze nooit banaan gehad hebben zou ik dat inderdaad niet geven nu, dat is misschien een te grote belasting op de darmen die al van slag zijn.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen hebben ook wormpjes gehad. Wc verschoon ik elke dag, verder heb ik niet bijzonder meer schoongemaakt dan dat ik al had gedaan. Mijn dierenarts vertelde dat het gevaar er inderdaad voornamelijk inzit dat ze zichzelf herbesmetten. Dus beide konijnen 2 weken behandelen. Ze waren wel wat kieskeurig, Guusje heb ik moeten dwangvoeren want die at het met niks op. Hosje ging wat beter, die wou het wel opeten van een iniemienie stukje brood (max 1 bij 1 cm!) wat ik echt minimaal 2 dagen had laten drogen dat het knoerhard werd. Ook niet heel gezond maar met hem is dwangvoeren zoooo'n strijd dat dit mij even een betere oplossing leek. Ze waren er na die 2 weken vanaf en geen gekke dingen meer gezien sindsdien. Succes!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaaaa, het werkt! Zo blij! Gaat zoveel stress schelen bij die beestjes. 

 

Olvarit wortel hadden ze echt nergens: bij maar liefst 3 supermarkten geweest, maar ze hadden alleen andere olvarit prakjes met allerlei groentes en fruit erin die ze niet mogen.. 

 

Maar heb gewoon beetje biks met heet water geprakt, wat geraspte wortels erdoorheen gemixt en dan die panacur er doorheen. Eerst klein beetje uitgeprobeerd of ze 't überhaupt wel wilden, maar ging goed op! Daarna voor beiden een eigen prakje gemaakt en tot de laatste korrel is alles naar binnen.

 

Het enige wat ze irritant vonden was dat ze niet bij elkaar konden komen 😂 We hadden Billy in de ren en Saar buiten de ren en daar snapten ze maar niks van. Werd voor 't eerst aan de ren geknaagd en getrokken 😅

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .