Ga naar inhoud

Fout gevaccineerd?


camille_ollie

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal:)

 

Ik heb donderdag mijn konijn Oliver voor de tweede keer laten vaccineren en sinds die dag ging het langzaam slecht met hem. Op vrijdag, zaterdag en zondag begon hij steeds minder te eten. Op maandag leek het wat beter te gaan, maar hij had ook nog niet gepoept. Ik heb hem op dinsdag om 11:00 snel naar de dierenarts gebracht en die vertelde dat ze hem zouden onderzoeken en een rontgenfoto zouden maken. Door de middag heen werd er aan mij verteld dat hij er rustig uit zag en dat ze hem nog niet onderzocht hadden, omdat ze zijn buikje nog niet zo opgezet vonden. Om 20:00 werd ik eindelijk gebeld door de dierenarts en werd er aan mij verteld dat hij een stilliggend maagdarmkanaal had en dat hij gas in zijn maag en darmen had. 

 

Jammer genoeg is Oliver die avond overleden...

 

Ik vind het heel raar hoe dit gegaan is. Oliver was super gezond en na de vaccinatie ging het helemaal fout. Ik wilde vragen of iemand dit ook een keer mee heeft gemaakt? Zou het kunnen dat ze Oliver gewoon verkeerd geprikt hebben en dat het daarom fout is gegaan? 

Ook vind ik het apart dat er pas in de avond echt onderzoek is gedaan naar Oliver terwijl ik hem al om 11:00 met spoed naar hun gebracht had. Is dit een kwestie van het te druk hebben en andere prioriteiten hebben of dachten ze echt dat er niks aan de hand was terwijl hij al dagen niet normaal at en poepte... 

  • Verdrietig 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas zijn er maar weinig dierenartsen gespecialiseerd in konijnen, in de opleiding komt het maar heel kort aan bod. Helaas denk ik dat jouw dierenarts hier ook niet in gespecialiseerd is, anders hadden ze hier inderdaad wel met spoed naar moeten kijken. Een verstopping is spoed, omdat als de darmen eenmaal stil liggen, dit bijna altijd fataal is. Dus moet je er snel bij zijn om dat te voorkomen. 

 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van de verstopping. Dit is niet direct veroorzaakt door de vaccinatie, maar het kan bijvoorbeeld wel komen door de stress van het bezoek.

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen kunnen wel wat ziek worden van de vaccinatie. 

Het is inderdaad raar dat de dierenartsenpraktijk hem niet heeft onderzocht. Was het wel een konijnkundige praktijk?

Je zegt dat hij minder begon te eten vrijdag. Heeft hij daarna ook al niet meer gekeuteld? Want eigenlijk is niet keutelen al meteen hoge spoed eigenlijk minder eten ook al, het kan duiden op verstopping. Ik wil jou zeker niet de schuld geven maar ik was persoonlijk eerder naar de dierenarts gegaan

Ik denk niet per se dat het aan de vaccinatie ligt maar aan de samenloop van omstandigheden. 

Al met al maakt het er niet minder erg en krijg je je lieve Oliver er niet meer terug.

 

Ik wens je heel veel sterkte met het verlies van je geliefde Oliver!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel sterkte met het verlies. Ik wil toch even zeggen. Je hebt juist gehandeld met de informatie die jij op dat moment had. Natuurlijk, had jij meer van konijnen geweten, was je waarschijnlijk eerder naar de dierenarts geweest. Maar ook was je dierenarts beter op de hoogte geweest van konijnen, had deze ook sneller en beter gehandeld. En dan nog kan het verkeerd aflopen. Geef jezelf zeker niet de schuld. Bij een volgend konijntje weet je nu wat je moet doen.

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

50 minuten geleden zei happy211:

Helaas zijn er maar weinig dierenartsen gespecialiseerd in konijnen.

Inderdaad, dat heb ik ook gemerkt... Ik ging met mijn konijn Lundi ook naar de dierenarts omdat hij er niet fit uit zag. Hij zei niet bepaald dat er iets aan de hand was. 3 dagen later was Lundi er niet meer...

 

Heel veel sterkte met het verlies van Oliver 🌹

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ontzettend naar zeg! 

De dierenarts zit hier echt heel erg fout als jij hem om 11.00 gebracht hebt met de klachten die hij had. Dan had hij meteen onderzoekt moeten worden. Dat had echt prioriteit moeten hebben. Ik zou zeker in gesprek gaan met de desbetreffende dierenarts om te horen waarom hij/zij deze keuze gemaakt heeft. Daar krijg je Oliver niet mee terug maar misschien krijg je wel wat meer duidelijkheid en de dierenarts het inzicht dat hij de volgende keer anders moet handelen als hij een konijn binnenkrijgt. 

Heel veel sterkte met het verlies!

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 hours ago zei IreneM:

Belachelijk dat ze hem pas zo laat onderzocht hebben. Als je het wil zou ik zeker nog even verhaal gaan halen en eventueel een klacht indienen. Heeft de arts hem ook wel onderzocht voordat de vaccinatie gegeven is?

Veel sterkte!

Ja ik vind het dus ook belachelijk! Ik heb de dierenarts vandaag gesproken en die vertelde dat ze het zelf heel raar vond, omdat ze vond dat hij er heel rustig uit zag...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties:) Ik heb de dierenarts vandaag gesproken en die vertelde dat zij dit ook helemaal niet verwacht had. Ze vertelde dat het kon zijn gekomen door alle medicaties die ze aan hem gegeven hebben, dat daardoor misschien zijn leverloppen om zijn gedraaid of dat hij een circulatiestoornis had. Ze zei zelf dat de vaccinatie vrij nieuw was (een jaar op de markt) en dat ze het bedrijf ging mailen om te vragen of ze dit eerder mee hebben gemaakt. Ik werd daarna weer opgebeld door de dierenarts, omdat ze contact heeft gehad met het bedrijf en dat ze graag onderzoek zouden willen doen met Oliver om te kijken wat er mis is gegaan en als het dus aan de vaccinatie ligt. Als het zo is dat het aan de vaccinatie ligt is het heel jammer dat het met Ollie moest gebeuren, maar ik hoop zo andere konijntjes te redden. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De mijne moeten over een paar weken voor de vaccinatie, vind dat wel een beetje spannend dan.. 

 

Al kan ik me toch moeilijk voorstellen dat de vaccinatie de oorzaak is geweest. Het vaccin zal toch goed getest zijn voor het op de markt kwam. 
 

Misschien toch stress geweest van het dierenarts-bezoek? 
 

Sterkte in elk geval. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Meestal als het mis gaat met een vaccinatie, was er een onderliggend gezondheidsprobleem. Ondanks dat de dierenarts als het goed is een algemene gezondheidscontrole doet voor het plaatsen van de vaccinaties, kun je niet altijd aan de buitenkant zien wat er speelt in het lijfje van het konijn. Dat weten we als konijnenbaasjes helaas maar al te goed, ze zijn meesters in het verbergen van kwaaltjes. 

 

Ik denk dat het in een situatie als dit, als je geen sectie laat verrichten, altijd gissen zal blijven wat de oorzaak is geweest. Hoe dan ook, heel veel sterkte gewenst met het verlies.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij @Evee. Het is onlogisch dat het de vaccinatie is geweest, maar meer andere factoren, zoals onderliggende ziektes of stress.

Ik zou vooral vragen wat voor medicijnen ze hebben gegeven die dinsdag dat je hem voor controle bij de dierenarts had gebracht en welke onderzoeken ze hebben gedaan. Uit je verhaal lees ik dat de dierenarts gewoon niet goed heeft gehandeld. 

aangepast door Miekmoek
Typfoutje
  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me ook bij bovenstaande reacties aan. Ik heb toevallig twee konijnen gehad die op het nieuwe vaccin ook best heftig reageerden door sloom te zijn en te stoppen met eten. Later bleek dat ze allebei een groot onderliggend probleem hadden, dat verklaart de heftige reactie op het vaccin. Een gezond dier zal daar niet zo heftig op reageren, mijn twee andere gezonde konijnen hadden nergens last van na vaccinatie. Dat is ook de reden dat een dierenarts vooraf de gezondheid zo goed mogelijk beoordeelt. Een ziek konijn geef je geen vaccin, dan stel je het even uit tot het dier beter is. Als het dier niet beter wordt, kan je in overleg met de dierenarts dan bepalen of je het risico van vaccineren neemt of het risico op myx en RHD accepteert.

 

Veel sterkte. 

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou een konijn met stil liggende darmen niet rustig kunnen zijn? Je gaat niet zo lang wachten. Naar jou verhaal te horen zat de dierenarts fout. Dan zou het misschien veroorzaakt zijn door vaccinatie maar uiteindelijk zijn het toch de stilligende darmen geweest. Ik had mijn nijn niet meegegeven voor sectie maar gewoon een liefdevol rustplekje gegeven. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .