Ga naar inhoud

Neutraal terrein bij koppelen


Moosey
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, 

 

Wij gaan morgen een vriendinnetje voor ons konijn Moose in de opvang ophalen. Nu twijfelen we een beetje waar we de koppeling het beste kunnen doen en wat precies neutraal terrein is. Wij wonen in een appartement en Moose loopt los door de woonkamer. We hebben de woonkamer doormiddel van een hekje afgesloten van de eetkamer en keuken. Is het neutraal genoeg als we voor de koppeling een panelenren in de eetkamer zo ver mogelijk van waar Moose normaal (ongeveer 3 meter) loopt neer zetten of is dit te dicht bij zijn  normale territorium? Andere opties zijn de gang of badkamer maar dat lijkt me wat lastiger monitoren.

 

Soms nemen we Moose mee naar de slaapkamer zodat hij in de dekens kan graven. Is dit nu ook geen neutraal terrein meer ondanks dat hij alleen op het bed heeft gezeten en verder niet heeft losgelopen daar?

 

We willen de koppeling graag zo goed mogelijk aanpakken dus als iemand advies heeft horen we het graag!

 

Groetjes Moose & Lara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het liefst koppel je natuurlijk op een plek waar ze beiden nog nooit zijn geweest. Maar neutraal terrein betekent dat jouw ram het niet als zíjn territorium ziet. Daarom kan hij het dus niet verdedigen en gaat de koppeling een stuk makkelijker.

Ik denk dat je het beste kan zorgen dat je een plek kiest die hij niet herkent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super, Moose mag een vriendinnetje uitzoeken! Gaat hij op koppelvakantie of op speed date? Als Moose nooit in de eetkamer komt dan is die als het goed is voor hem ook onbekend terrein dus neutraal. Je moet er wel rekening mee houden dat een nieuw koppeltje wel meerdere dagen, soms langer in de neutrale ruimte moeten kunnen blijven zonder dat ze tijdelijk uit elkaar geweest zijn. 

 

Heb je de koppelinformatie al door gelezen? 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .