Ga naar inhoud

Knagen en knorren


Julia Riemens

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb even een vraagje namens men zwager.

Men zus en zwager hebben een konijn van een half jaar oud.

Het is een heel lief aanhankelijk beestje.

Savonds mag hij altijd 1 uur binnen op de bank hij krijgt dan een wortel en papier om te verscheuren. 

Hij komt je regelmatig aflikken,op schoot zitten om te vragen of je hem wilt aaien.

Nu heeft hij de laatste tijd dat hij steeds begint te bijten in dekens en kleren en dat hij steeds knort

Weten jullie misschien wat dit kan zijn ? 

 

Groetjes Julia 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het konijntje komt nu in de puberteit, dat is vaak tussen 0,5 en 1 jaar. Dan worden ze vaak wat baldadiger, krijgen meer last van hormonaal gedrag en gaan echt een eigen karakter vormen.

 

Is het konijntje gecastreerd? Zo niet dan is dat ten eerste aan te bevelen omdat het kan helpen het hormonale gedrag te verminderen. Ten tweede is het sowieso een must bij rammetjes, omdat ze eerst gecastreerd moeten worden voor ze bij een maatje kunnen. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen niet alleen gehouden worden. Het beste is dus om eerst het rammetje te laten castreren, dan minstens 14 dagen wachten, en hem daarna te laten koppelen aan een leuke dame in een konijnenopvang (die helpen met het hele koppelproces en dan heb je de grootste kans dat je een goed gematcht koppel mee naar huis neemt).

 

Hoe ziet zijn verblijf er uit waar hij de rest van de dag in zit, als hij niet op de bank mag. Heeft hij daar ook genoeg ruimte en afleiding? Minimaal 2 m2 per konijn en wat (knaag)speelgoed om hem bezig te houden? Als hij daar zijn energie en nieuwsgierigheid al in kwijt kan, wordt het op de bank hopelijk minder.

  • Mee eens! 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden zei happy211:

Het konijntje komt nu in de puberteit, dat is vaak tussen 0,5 en 1 jaar. Dan worden ze vaak wat baldadiger, krijgen meer last van hormonaal gedrag en gaan echt een eigen karakter vormen.

 

Is het konijntje gecastreerd? Zo niet dan is dat ten eerste aan te bevelen omdat het kan helpen het hormonale gedrag te verminderen. Ten tweede is het sowieso een must bij rammetjes, omdat ze eerst gecastreerd moeten worden voor ze bij een maatje kunnen. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen niet alleen gehouden worden. Het beste is dus om eerst het rammetje te laten castreren, dan minstens 14 dagen wachten, en hem daarna te laten koppelen aan een leuke dame in een konijnenopvang (die helpen met het hele koppelproces en dan heb je de grootste 

 

aangepast door Julia Riemens
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 uur geleden zei Julia Riemens:

 

Hij zit snachts in een hok en overdag mag hij los door de achtertuin huppelen.

 

Het beste is een ren die ze 24/7 ter beschikking hebben. Konijnen zijn schemerdieren en in de vroeg ochtend en avond vaak het meest actief, dus juist op het moment dat hij nu in zijn hok opgesloten zit. Los in de tuin is ook nog best link ivm roofvogels/ katten.

 

En ik begreep ook dat ze hem ‘s avonds op schoot op de bank hebben toch? Betekent dat hij dan steeds van binnen naar buiten gaat? Want dat is ook niet erg handig ivm zijn wintervacht. Heeft dat beestje het stikheet 🥵😉

 

Misschien kun je je zus en zwager op deze site wijzen voor informatie over konijnen houden? Er wordt helaas weinig goede voorlichting gegeven in dierenwinkels waardoor veel van dit soort beginnersfouten (konijn alleen, geen vaste ren) ontstaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .