Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Wie kan mij helpen.

Mijn konijntje saar loopt al een hele tijd niet goed. Ze sleept met haar achterpoten. De dierenarts heeft medicatie meegegen (4 weken kuur ) tegen e.cuniculi. Dit gaf ik dagelijks samen met Metacam. Helaas zit ik nu aan het einde van de kuur en zit er geen verbetering in.

Ik heb contact opgenomen met een dierenarts in Utrecht omdat ze daar gespecialiseerd zijn. Ik kan haar laten opnemen en dit gaat me ongeveer 200/300 euro kosten. Ik heb dit zeker over om haar weer gezond te maken want ze eet nog erg goed en is gewoon nog vrolijk. 
Nu ben ik wel benieuwd of iemand nog andere tips heeft..  ( kundige dierenartsen binnen noord-Holland / Utrecht ). 
Mochten er geen tips uitrollen ga ik natuurlijk gewoon naar Utrecht maar ik ben benieuwd of iemand mij nog aan eventuele andere adressen kan helpen.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Heeft je konijn naast de panacur en metacam ook vitamine B en dexamethason injecties gekregen? Dat wordt vaak gecombineerd de eerste dagen bij EC. Voor de allerbeste zorg moet je echt in Utrecht zijn, bij Wilhelminapark zit dé konijnenspecialist van Nederland dus daar is het echt in de beste handen. Zelf zou ik niet verder zoeken en daar naartoe gaan, maar misschien is er iemand anders die nog een goede tip heeft.

 

Echt een rotziekte is het hoor! Volgens mij kan het best nog wel wat langer dan vier weken duren voordat er echt veel herstel is, maar je zou nu wel iets aan verbetering moeten zien. Gelukkig is ze nog levendig. Hoe erg is de verlamming van de achterpoten, kan ze nog wel lopen en springen en zich goed wassen? Werken haar darmen nog goed en heeft ze geen urinebrand?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb een artikel vol met tips over EC geschreven, dat kun je hier nalezen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

 

Het is inderdaad een rotziekte, ik heb hier ook een ex-ec konijn lopen. Als je specifieke vragen hebt kun je ze dus gerust stellen. Er zijn ook heel wat topics in het gezondheidsforum over de ziekte, wat per konijn best verschillend kan verlopen. Het kan soms helpen om topics te zoeken met verhalen die lijken op de symptomen die jouw eigen konijn heeft, en de beslissingen van die baasjes te lezen.

 

In welke regio woon je, wat betreft advies voor de dierenarts?

 

Belangrijk is om met een dubbele dosis fenbendazol te starten en om ook de verdere problemen te behandelen, en als dat kan (met de andere medicijnen) ook pijnstilling geven. EC veroorzaakt ontstekingen op verschillende plekken in het lichaam en kan veel ongemak en pijn geven.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .