Ga naar inhoud

Knaagsteen / liksteen slecht voor konijnen


Sherilyn

Aanbevolen berichten

Ik heb jouw vraag even losgemaakt van het andere topic, dat was al 11 jaar oud.

 

Het gaat er niet om of het natuurlijk is of niet, kalk van knaagstenen of likstenen is ook iets wat van oorsprong in de natuur voor komt. Maar konijnen hebben het totaal niet nodig in hun dieet, het is zelfs zeer schadelijk. Er zitten voedingstoffen in die ze niet nodig hebben, en met een kalksteen, leisteen, liksteen krijgen ze daar veel te veel van binnen. Op lange termijn en bij konijnen die niet voldoende drinken kunnen die overschotten niet goed afgevoerd worden en zorgen voor ernstige problemen, zoals nierstenen, gebitsproblemen en andere klachten die met overschotten van mineralen in het lichaam te maken hebben.

 

En wat betreft afslijten van tanden, dat gebeurd door kauwbewegingen, zoals op hooi. Konijnentanden slijten door malen van de kiezen, de beweging van de kaak daarbij. Niet door een knaagsteen / leisteen / knaagblok / liksteen / likblok of hoe ze het allemaal noemen.

 

Ik zou geen één voordeel kunnen noemen van zo een ding... Ook niet van een knaagsteen gemaakt van leisteen.

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .