Ga naar inhoud

Konijnen maken ruzie na even gescheiden te leven


Kim Windels

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

 

Wij hebben een Vlaamse Reus, Lucie (gesteriliseerde voedster van bijna 1 jaar), en een Franse Hangoor, Charlie (ram van 7 maand). Ze leefden samen buiten in een ren en konden het goed met elkaar vinden.

Charlie werd echter ziek, en moest geopereerd worden. Dit was enkele weken geleden. Doordat hij wat verzwakt was, en een lange nazorg nodig had/heeft, werd er aangeraden om hem binnen te houden. Lucie is een konijn met heel veel energie, dus we beslisten om haar buiten te laten.

Vandaag mochten ze even samen buiten in de tuin. Dit is eigenlijk "neutraal" gebied, maar toch viel Lucie Charlie aan. Ze was altijd wel wat assertiever, maar dit was echt agressie... 

 

Heeft iemand een idee hoe dit komt, en belangrijker: hoe we dit gedrag kunnen oplossen eens Charlie terug definitief naar buiten mag?

Alvast heel erg bedankt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als Charlie echt weer fit is dan kun je hen gaan koppelen alsof ze elkaar nog nooit gezien hebben. Niet telkens even samen zetten en dan weer uit elkaar, dat verbreekt elke keer het proces van kennismaken en levert onnodig stress op. 

 

In onderstaand artikel wordt het koppelproces duidelijk en uitgebreid uitgelegd. Als er nog vragen zijn, kun je die natuurlijk gewoon hier stellen. 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/konijnen-koppelen

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .