Ga naar inhoud

Voeding hamster/cavia/gerbil


Nanneke Koffijberg

Aanbevolen berichten

Hoi,

ik heb van iemand 2 zakken voeding gekregen. De ene zak is voer voor cavia’s en de andere voor hamster & gerbil. Mogen konijnen dit ook?

Ik heb de ingrediënten op foto gezet, weliswaar is het Frans want in kom uit de Charente. De 1e foto is van de zak Cavia. De 2e van hamster&gerbil.

Alvast bedankt & fijne feestdagen!

 

0C0F94A9-8506-443A-B738-7A113D9815AB.png

FAFD4A38-762B-4CB7-80E2-46513815FA6F.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, caviavoer is niet geschikt voor konijnen omdat het te energierijk  is, te veel olie en vetten bevat, en te veel vitamine C bevat.

Hamster / gebilvoer is niet plantaardig, en daardoor ook niet geschikt voor konijnen. Het voer dat jij post bevat o.a. melk.

 

Konijnen zijn folivoren, bladeters. Hun dieet wijkt af van dat van knaagdieren. Hun gebit ook. Vandaar dat konijnen geen knaagdieren zijn, maar haasachtigen. En voeding voor andere knaagdieren, is dus ook  echt niet geschikt voor konijnen.

 

Zo eten knaagdieren bijvoorbeeld wel noten & granen, en dat is niet geschikt voor konijnen. Ook melk, honing en ei kom je in veel knaagdiervoeders en knaagdiersnacks tegen. Maar konijnen mogen dat ook niet eten.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .