Ga naar inhoud

De castratie van Punky


Punky punk

Aanbevolen berichten

Minder, maar ik denk niet dat ik me mega zorgen moet maken. Hij wilt niet teveel rondhuppelen, hij zit de hele dag op hetzelfde plekje. Daar doet hij dan ook kaka en pipi. Hij heeft zonnebloempitjes gegeten, verder nog, witlof, bloemkoolbladeren, banaan, en een paar likjes water gedronken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn rammetje Milky gisteren laten castreren. Hij zag er wel zielig uit toen ik hem weer ophaalde. Ze hadden zalf op zijn oogjes (en kopje) gesmeerd om uitdrogen te voorkomen tijdens de narcose, daardoor ziet hij er wat verwilderd uit en lijken zijn ogen wat boller. Niet echt fijn.

Maar hij at wel witlof en brokjes 's avonds en keutelt ook. Alleen hooi eet hij niet volgens mij. Af en toe trekt hij wel een sprietje uit de bodembedekking. En hij knaagt aan zijn wilgenbrug en eet de bast op. Zijn eetlust is wel minder. Hij laat de helft liggen. En het enthousiasme is eruit, hij pakt het heel voorzichtig en een beetje sloom.

Hij zit ook vnl op hetzelfde plekje. Ik heb een dubbele kooi en de bovenkant helemaal schoongemaakt en Back-to-nature papierkorrels erin gedaan toen ik thuis kwam. Ik had niet verwacht dat hij het trapje af zou lopen, maar hij ging gelijk in de benedenverdieping zitten in het stro en hooi. Dus ik hem hem daar maar gelaten.

 

HIj heeft volgens mij alleen nog niet gedronken sinds hij thuis kwam. Hij heeft wel vocht via witlof binnen maar ik maak me wel wat zorgen. Ook zijn pijnstiller+ontstekingsremmer had ik op twee blaadjes witlof verdeeld, maar hij at er maar eentje. Dus hij heeft maar de helft binnen. Hij ligt alleen nu zo lekker te slapen, ik ga hem niet lastig vallen daarmee. Slaap is het beste medicijn voor mensen, dus misschien ook voor konijnen😎

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uur geleden zei Marcovka:

Ook zijn pijnstiller+ontstekingsremmer had ik op twee blaadjes witlof verdeeld, maar hij at er maar eentje. Dus hij heeft maar de helft binnen. Hij ligt alleen nu zo lekker te slapen, ik ga hem niet lastig vallen daarmee. Slaap is het beste medicijn voor mensen, dus misschien ook voor konijnen

Mijn rammetje en voedster likten zelf hun medicatie op toen ik het op een lepel vermengde met wortelpuree van Olvarit. Misschien de moeite waard om te proberen?

 

Sterkte ermee, ik hoop dat je rammetje snel weer de oude is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je Kenijn. Hij wordt al wat meer de oude, nog maar een beetje maar er zit vooruitgang in.

Hij had dat tweede witlofblaadje met medicijn een uurtje later nog opgegeten.

Daarnet heb ik al het medicijn op 1 witlof blaadje gedaan en die bovenaan in zijn bakje gelegd, maar nu at hij ze allemaal. Waarschijnlijk proeft hij er niet veel van.

Kan het ook eens proberen met puree of banaan misschien. Maar voor vandaag heeft hij zijn dosis binnen.🙂

 

Vraag me wel af hoe lang het duurt voor de haartjes op zijn kopje weer normaal zijn. Nu lijkt het net of ie continu nat is (van die zalf). Hij heeft al een paar keer zijn kopje 'gewassen' met zijn pootjes, maar het blijft. Ik kan ze nog niet samen zetten, anders kon zijn zusje het doen 😇 Misschien moeten de haartjes vervangen worden (dus uitgroeien)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat ie z'n medicatie opeet als je het op een witlofblaadje doet! Met een beetje bananenpuree vermengen kan inderdaad ook.

 

Bij mijn voedster gebruikt de dierenarts ook van die zalf op haar ogen als ze onder narcose gaat. Het zag er de eerste dagen vreselijk uit en ze likte er ook veel aan. Ik geloof dat het er geleidelijk weer normaler uit ging zien. Volgens mij hoeven de haartjes niet uit te groeien, maar moet de vettigheid van die zalf verdwijnen zodat de haarrichting weer normaal wordt en de haartjes weer de huid rondom het oog goed bedekken (terwijl ze nu helemaal plat liggen en in een andere richting). Ik zou me er geen zorgen over maken, het ziet er nu even raar uit maar het wordt echt weer normaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 uur geleden zei Punky🐰:

Fantastisch! Hij is weer helemaal de oude!

Nog geen weekje dus 😉

 

Mooi konijntje Kenijn😍

 

Ik denk alleen niet dat konijnen zelf de zalf eraf kunnen likken. Misschien wanneer ze hun gezicht 'wassen' met de voorpootjes, dat het langzaam verdwijnt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 17-12-2020 at 17:45 zei Marjoleink:

Dat komt vanzelf wel weer. Die van mij zijn altijd een week boos als ze naar de dierenarts zijn geweest. En dan heb jij ook zijn mannelijke trots laten verwijderen!

Spijt is een groot woord. Maar ik dat wou ik hem wel laten hebben. Ik vraag me eigenlijk af waarom ik dt heb gedaan. Wat zijn de voordelen ervan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .