Ga naar inhoud

vechtende broers


vlana

Aanbevolen berichten

Hallo,

ik heb twee mannatjes konijnen. Guus en Jerommeke. Half Vlaam hals dwerg (ja, I know...) Ze kunnen helaas niet samen in een buitenren, dus ik heb een grote ren, die in het midden door hekwerk is gescheiden. Ieder de helft. Zo kunnen ze mekaar zien, maar niet kwetsen.

Deze week zijn de broers succesvol gekoppeld aan een vriendin.

Nu zijn de koppels alleen enig! Maar samen in de buitenren zijn de broers alleen maar met elkaar bezig. Ze rennen langs de afscheiding en raken er helemaal hoteldebotel van. Ze proberen elkaar zelfs door het hek te bijten...

Tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja laat ze niet samen los. Ze kunnen elkaar door het hek heen ook behoorlijk verwonden. Ik heb gehad dat een mannetje flink gebeten is. Cindy heeft zelfs gehad dat er een tand verwijderd moest worden.

Ik heb zelf een ren ook door de helft maar met een dubbelen rand dus zo'n halve meter rumte tussen de rennen in, daar zet ik dan mn cavias. Zo kunnen ze wel tegelijk naar buiten maar niet bij elkaar in de buurt komen.

Dit is gewoon echt mannen gedrag, zeker als er vrouwtjes in de buurt zijn. Castreren helpt daar ook niet bij, heb bij mijn gecastreerde ram zelfs het tegenovergestelde, hij is nu veel vijanderlijker tegen andere konijnen, terwijl dat normaal echt niet zo was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De heren hebben echt niet door waar dat hek voor dient, dus iedere vent die maar in de buurt van hun territorium komt, wordt bevochten...............

En zo bevechten ze elkaar dus ondanks het hek.....

Wat je zou kunnen doen is kijken of een dubbel hekwerk helpt (kunnen ze elkaar niet raken) OF i.p.v een hek een schuttinkje maken, dus waar nu hek zit, planken doen zodat ze elkaar niet kunnen zien...

Dat laatste zal afdoende zijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de tentoonstellingen waar wij nkb fokkers onze dieren laten keuren.Gebeurt het ook dan zijn gewoon dichte planken afdoende om deze vorm van agressie te vermijden.Het is ook heel raar deze rammetjes tonen vaak geen agressie tegen jouw of de voedster.Maar helaas bouwen ze inderdaad nu juist door het gaas de agressie op.Wat bij mij thuis al div verwondingen bij andere rammen hebben opgelevert.Vandaar dat ik zorg dat de rammen niet in contact kunnen komen met elkaar.succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor jullie tips. Hier kan ik wel wat mee. Ik wilde geen planken, omdat ik dan vanaf het terras de achterste ren niet kan zien. Dat vind ik zonde. Een ´brandgang´ ga ik dus nu maar eens proberen. Kan ik daar cavia´s inzetten ? Kunnen die buiten dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh nou dat is fijn nieuws, ik had namelijk gelezen op een cavia site, dat cavia's niet tegen temperaturen onder de 17 graden kunnen.

hmm, mooi mooi dan wordt het echt een kinderboerderij hier!

zodra mijn batterijtjes zijn opgeladen, zal ik foto's maken en in mijn album zetten.

he lionlopjes-gek, zou je ook foto's kunnen zetten van hoe jouw cavia's zitten?

voor inspiratie zeg maar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt binnen cavia's nu niet naar buiten doen hoor! Dat kan pas in de zomer, als de temperaturen binnen en buiten wat meer gelijk zijn. Als je ze nu van binnen naar buiten doet gaat het niet goed komen met je cavia's. Ze kunnen als ze eenmaal gewend zijn wel in de winter ook buiten blijven, maar als het kouder is dan -10 dan word het wel eigenlijk te koud voor ze, zoizo als het vriest moet je extra maatregelen nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

toch even checken, mogen mijn konijnen die nu binnen zitten, die wel iedere dag even de ren in gaan, wel naar de schuur?

In de schuur is voldoende hooi, stro, bodembedekking en gordijnen om warm te houden en ze zijn met z'n twee.

Of moeten ze tot in de lente in huis blijven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .