Ga naar inhoud

Hoe tam zijn jullie konijnen?


Gast

Aanbevolen berichten

Wat een mooi verhaal @JacinthaBrehler! Kan me zo voorstellen dat je het niet over je hart kunt krijgen om zo'n konijntje te voeren aan die slang...

 

Ik vind mijn konijnen tam, hoewel anderen daar misschien anders naar kijken.
Hubbel, mijn 6 jarige zwarte ram komt meteen naar mij toe als ik voor hun verblijf sta of naar binnen stap. Hij loopt tijdens het schoonmaken lekker voor je voeten en zit altijd in de weg. Hij 'helpt' mij lekker van de wal in de sloot.

Hubbel eet uit mijn hand en zit rustig naast mij. Maar...waag het niet om hem te aaien! Dan hupst hij verontwaardigd weg; hoe durf je! Ik moet het dus doen met kijken naar hem, en dat is zeker de moeite waard! Hij is prachtig om te zien!

 

Lientje, een grote 5,5 jarige wildkleurige dame was, toen ze bij ons kwam wonen, vrij bang. Als je haar oppakte kon ze hard gillen, dat ging dan echt door merg en been. Inmiddels zijn we vele jaren verder en door rust en regelmaat is zij enorm veranderd. Het is een hele gemakkelijke tante geworden. Oppakken doe ik uitsluitend door haar rustig in de reismand te schuiven en mee te nemen. Ze stapt vaak zelf al in de reismand. Zelfs als ze weer een periode dagelijks medicijnen krijgt i.v.m. EC of tijdens de vachtverzorging is ze erg gemakkelijk en inmiddels goed hanteerbaar.

Ze is wel heel eenkennig. Staat er iemand voor de ren die zij niet kent, dan duikt ze snel het tuinhuisje in. Ook komt ze niet als iemand anders dan ik wat lekkers voor de konijnen heeft. Daarentegen kan ik alles met haar doen, eet ze uit mijn hand en laat ze zich ook lekker kroelen door mij. Een heerlijk beestje! 

aangepast door Bammyflurry
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Rosalie is een beetje tam. Als ik eten heb dan springt ze half op me om hette pakken. Zonder voer is ze banger, dan zit ze niet zo graag op mijn schoot. Ik zou haar graag handtammer maken maar ik heb het best druk met school en daardoor minder tijd. 

 

Madelief (het konijn van mijn zusje) is niet tam, mijn zusje besteed bijna nooit aandacht aan haar dus ze is niks gewent. ik doe dan ook alle klusjes rondom de konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vier hele verschillende konijnen wat dat betreft. Marvel en Daisy zijn niet aaibaar, maar wel goed aan me gewend. Ik kan met mijn handen bij ze in de buurt komen, ze uit de hand voeren, ze lopen tussen mijn voeten door, komen naast me zitten en schieten niet weg. Aaien vinden ze echter niet leuk. Als ik ze moet pakken voor hun halfjaarlijkse controle gaat dat met Marvel vrij gemakkelijk en Daisy wordt al boos als ze het kratje ziet. Die is heel slecht te pakken. Ze is daarna ook altijd nog een week boos op me. De dierenarts bevestigde dat daar ook eens, die zei joh die is niet bang. Die is boos haha. 

 

Roxy is de makste van allemaal. Die wordt ook graag geaaid en geknuffeld. Toen ik haar net had liep ze nog alleen los in mijn tuin en kwam ze altijd zelf op schoot zitten. Ze was wel ook heel gefixeerd op mij, als ik visite had die bij mij buiten kwam zitten sprong ze ertussen en beet ze diegene waarschuwend 🤭. Dat was over toen ze een vriendje kreeg, maar ze heeft wel nog steeds een grote liefde voor mij.

 

Ranger is een lastige. Die kan ik pakken en aaien als ik wil en dat vindt hij ook prettig, maar hij is wel heel waaks op zijn hok dus voor ik zover ben moet ik eerst zorgen dat mijn vingers er niet afliggen. 😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

Marvel en Daisy heb ik trouwens van een fokker en altijd gewoon in hun waarde gelaten. Roxy heb ik opgevangen uit verwaarlozing en haar aanhankelijkheid komt echt vanuit karakter. Ranger heb ik overgenomen en die laat ik gewoon lekker voor wat hij is maar het is fijn dat ik hem wel kan hanteren als het nodig is 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen zijn behoorlijk tam. Ze komen naar me toe als ik bij de ren sta en ik kan ze ook aaien. Pixie is het meestal wel snel beu als ik geen snoepjes heb. Jazz kan er echt lekker voor gaan zitten. Ik ben er zelf wel heel blij mee dat ik hem lekker kan kroelen als ik wil, hij duwt ook echt z’n koppie in m’n hand. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nina en Hazel hebben we sinds ze uit het nest zijn (niet hetzelfde nest). Bij beiden zijn we eerst op kraamvisite geweest en met beiden hadden we direct een klik. Ze zijn super relaxed met ons. Als we de tuin instappen zie je ze al reageren en als we bij ze staan, dan komen ze direct naar ons toe. Aaien vinden ze heerlijk, maar alleen als ze er zin in hebben. Ze zijn graag bij ons in de buurt. Komen telkens even met het neusje tegen je aan duwen als ze langs lopen. En als er iemand binnen zit, dan willen ze daar het liefst ook even naar toe. Dan gaan ze voor de tuindeur zitten totdat iemand open doet en dan weten ze niet hoe gauw ze naar binnen moeten 😂 Mijn oudste dochter van 10 doet graag trucjes met ze en dan komen ze vanuit zichzelf op schoot. Mijn jongste dochter (1 jaar) gaat elke dag met een emmertje groenten bij ze langs en dan nemen ze de hapjes uit haar hand aan. Ze is nog vrij onhandig en valt regelmatig om, maar dat maakt de konijnen niet uit. Ze reageren even enthousiast op haar als op onszelf. Wel leren we de kinderen hier van jongs af aan niet achter de konijnen aan te rennen. Ze komen vanzelf wel als ze zin hebben. En het helpt vast ook dat ze regelmatig een lekker hapje komen langsbrengen 😇 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lewis is als jong konijn met de rest van het nest gedumpt. De opvang heeft ze gelukkig kunnen vangen en toen Lewis ongeveer een halfjaar oud was, hebben wij hem geadopteerd. Lewis is mijn eerste konijn van normaal formaat. De grote konijnen voor hem waren allemaal heel aanhankelijk, net kleine hondjes, dus zo’n kleiner en beweeglijker konijn was wel even wennen. Lewis was vanaf dag 1 al onwijs nieuwsgierig en ondernemend, maar altijd op zijn hoede en heel alert. Aaien of aanraken was sowieso een dikke NEE. Na ongeveer een jaar geduld hebben en vertrouwen kweken begon ik eindelijk verschil te merken. Hij werd wat mensgerichter, kwam wat vaker bij je kijken en snuffelen en begon zich meer met de schoonmaakwerkzaamheden en het interieur van de ren te bemoeien.  Lewis staat direct bij de deur als ik eraan kom en als ik in de ren bezig ben, loopt hij constant om mij heen en duwt hij vaak even zijn neus tegen mij aan. Sinds een tijdje mag ik hem zelfs aaien. Niet te lang en uitgebreid natuurlijk, want hij blijft een echt konijn. Het hele erge alerte is een stuk minder geworden en Lewis ligt inmiddels vaak ook gewoon lekker relaxed of geflopt in de ren als ik aan het opruimen of vegen ben. 
 

Luz is mijn tweede normaal formaat konijn, komt ook uit een konijnenopvang en woont sinds afgelopen zomer bij ons. Luz is een ontzettend nieuwsgierig, beweeglijk en ondernemend konijn en mijn vriend en ik vragen ons regelmatig af of ze weleens slaapt. Zodra ze de klink van de achterdeur hoort, staat ze tegen de deur van de ren of tegen het gaas op om te kijken wie, en vooral of er wat lekkers, aankomt. Luz laat zich wat meer aaien dan Lewis, maar ook niet te lang, want daar is ze veel te druk voor. Ik krijg elke dag een uitgebreide wasbeurt van Luz en sinds kort springt ze soms ook zomaar uit het niks op schoot om mij nog net even iets beter te wassen. 

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Alfie is echt een knuffelkont! Hij volgt mij overal en gaat liggen waar ik zit te werken. Als ik op de bank zit gaat hij tussen mijn voeten zitten en moet ik hem aaien. Soms ga ik ook op de grond liggen en dan gaat die helemaal tegen mij aan liggen, zo lief! Oh, en wanneer ik stop met aaien krijg ik kusjes terug, haha. 

 

Hij klimt ook graag op schoot en dan het liefst zit hij dan half ik mijn nek. Soms valt hij ook zo in slaap. 🥰 Echt een sik! 

 

Ben wel op zoek naar een vriendinntje voor hem dus ik ben wek benieuwd of dit nog veranderd wanneer hij een vriendinnetje heeft, maar lijkt mij ook weer geweldig op te zien. Hoop dat ze van aandacht houdt hahahaha

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Punky is alles behalve niet tam! Het is zo een knuffelkontje! Valt je lastig, moet zich altijd bemoeien met de inrichting en het schoonmaken van de konijnenkamer, volgt je, springt op je, komt lekkers bedelen, zachtjes bijten, en dat is dan de bedoeling voor kusjes, en zo kan je eeuwig blijven doorgaan. Ik denk dat het komt omdat hij al van jongs af aan bij mij woont. 8 weken was hij, nu elf maanden. Heb hem van een vriendin. Ik kan hel heel uitgebreid aaien! Dat is dan de aai modus, eerst even de aandacht trekken door stunts uit te halen, dan neusje op de grond, kopje onder mijn hand en aaien maar! Ik speel ook heel vaak met hem, hij is een binnenkonijntje en is dus eigenlijk altijd als ik thuis ben bij mij. Ik kan ook uren naar hem kijken maar dat vind hij niet leuk. Ah, nee, als ik er ben moet ik aandacht geven, niet zitten en kijken, wat is dat nou weer! Denkt ie dan! Heb zoveel plezier aan hem en ik hou zoveel van hem! Ik heb dat nig niet genoeg gezegd!

  • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 1-12-2020 at 11:25 zei Pablo&Lola:

Luz is mijn tweede normaal formaat konijn, komt ook uit een konijnenopvang en woont sinds afgelopen zomer bij ons. Luz is een ontzettend nieuwsgierig, beweeglijk en ondernemend konijn en mijn vriend en ik vragen ons regelmatig af of ze weleens slaapt. Zodra ze de klink van de achterdeur hoort, staat ze tegen de deur van de ren of tegen het gaas op om te kijken wie, en vooral of er wat lekkers, aankomt. Luz laat zich wat meer aaien dan Lewis, maar ook niet te lang, want daar is ze veel te druk voor. Ik krijg elke dag een uitgebreide wasbeurt van Luz en sinds kort springt ze soms ook zomaar uit het niks op schoot om mij nog net even iets beter te wassen. 

 

Grappig om te lezen, Lumi is echt een totaal ander konijn. Heel rustig en bedachtzaam. Slaapt ook genoeg voor twee konijnen. Ze laat zich soms wel uitgebreid aaien en is ook wel echt mensgericht moet ik zeggen. De oud-eigenaar zei bij het afstaan dat één van de twee een bijter was en helaas weet ik nu welke het is 😂 niet doorbijten, maar meer om te testen, doen ze wel vaker als ze heel jong zijn en als je ze niet op de juiste manier socialiseert blijven ze het doen 😅

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

6 minuten geleden zei Dollie:

 

Grappig om te lezen, Lumi is echt een totaal ander konijn. Heel rustig en bedachtzaam. Slaapt ook genoeg voor twee konijnen. Ze laat zich soms wel uitgebreid aaien en is ook wel echt mensgericht moet ik zeggen. De oud-eigenaar zei bij het afstaan dat één van de twee een bijter was en helaas weet ik nu welke het is 😂 niet doorbijten, maar meer om te testen, doen ze wel vaker als ze heel jong zijn en als je ze niet op de juiste manier socialiseert blijven ze het doen 😅


Ha, wat grappig dat ze toch wel zo’n verschillend karakter hebben. Nu je over dat bijten begint, Luz bijt mij af en toe in mijn kont als ik op m’n hurken in de ren zit, dus ik dacht dat ik de bijter had. 🤣

  • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Dollie Ik heb trouwens bij Luz het idee dat ze het doet om aandacht te trekken of om te zeggen dat ik in de weg zit en aan de kant moet gaan. Hoe is dat bij Lumi? Moet/kan ik zoiets nog afleren? Luz bijt niet zo vaak hoor en ook niet door. Meestal duwt ze eerst met haar snuit en als ik daar niet meteen op reageer, dan hap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 uur geleden zei Pablo&Lola:

@Dollie Ik heb trouwens bij Luz het idee dat ze het doet om aandacht te trekken of om te zeggen dat ik in de weg zit en aan de kant moet gaan. Hoe is dat bij Lumi? Moet/kan ik zoiets nog afleren? Luz bijt niet zo vaak hoor en ook niet door. Meestal duwt ze eerst met haar snuit en als ik daar niet meteen op reageer, dan hap.

 

Lumi doet het ook vooral als ze iets (meestal eten xD) wil, dan gaat ze in mijn handen bijten en als ze daar niet bij kan dan maar mijn voeten 🤷‍♀️ ze bijt ook niet door. Ik duw haar weg, inmiddels bijt ze niet echt meer al lijkt ze het vaak wel te willen doen 😅 en hard en met hoge stem AU (of iets anders, wat je zegt boeit ze toch niks 😁) roepen helpt vaak ook wel, alleen al omdat ze er wat van schrikken. Op zich is het niet zo heel erg, maar ze doet het ook wel als ik aan het koken ben of zo, daar zit ik dan toch weer niet op te wachten.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geluk met vier behoorlijk tamme konijnen op het moment. Ollie en Goofy wonen buiten. Zijn gaan er echt voor liggen om geaaid te worden en lebberen dan ook meteen je hele hand of gezicht af, haha. Als het nodig is zijn ze ook heel makkelijk te pakken. Ollie krijgt op het moment phen pred en dat is een tabletje, neemt ze zo uit je hand. Moet je wel oppassen voor je vingers want ze is niet erg snugger, haha. Ik aai die twee niet zo veel, laat ze lekker hun ding doen. Mijn vriend gaat er wel vaak even bij zitten om te kroelen.

Baloe en Dunya zijn ook hartstikke tam. Dat zijn echt mijn konijntjes en ze wonen binnen, lopen los als ik thuis ben. Met Baloe had ik meteen een super klik en ik kan met hem heel fijn kroelen. Hij is de opperlebberaar van het huis en wast je van top tot teen als je bij hem zit. Echt een heerlijk ding, stiekem mijn kleine lieveling. Als ik hem moet oppakken vliegt hij wel alle kanten op en bijt hij, dat zou je niet verwachten. In de opvang viel hij daardoor bijna op de grond toen hij uit zijn hok gehaald werd om met mij mee te gaan. Hij is ook gewoon heel schrikkerig en stampt snel van dingen, terwijl hij voor mensen helemaal niet bang is. Dunya heb ik nu ongeveer een half jaar en zij vindt aaien ook heel fijn. Dat heeft wel even geduurd, ze is wat afstandelijker en voorzichtiger. Inmiddels gaat ze wel als een pannenkoek op de grond liggen om geaaid te worden en ik mag ook een kusje geven. Zij is ook echt een lieverd, maar wel een pittige tante als het nodig is ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oja, ik heb een rammetje gehad (helaas veel te vroeg verloren aan EC) dat heel erg schuw was. Hij kwam uit de opvang en was vermoedelijk nog vrij jong, aangezien hij bij mij nog een beetje gegroeid is. Hij liep los in mijn studentenkamer samen met zijn vriendin. Ik ging regelmatig bij hem zitten en hij kwam dan ook nieuwsgierig naar me toe, op zijn hoede. Zijn koppie was dan altijd net als zo'n hondje dat mensen weleens in de auto hebben staan (hoe heet zo'n ding?!). Een snoepje pakken uit mijn hand deed hij dan ook wel, maar als ik mijn hand uitstak in een poging om te aaien dan was hij snel weg. Dat is altijd zo gebleven, ondanks pogingen om heel rustig op te bouwen. Ik heb het gevoel dat sommige dieren uit de opvang toch een soort trauma hebben en dat je dan wel tot een acceptabel niveau kan komen, maar je het ook moet accepteren als het niet lukt om bijvoorbeeld tot aaien te komen. Otje lag trouwens wel bij mij op bed als ik sliep, samen met zijn vriendin dan wel. Dat vond ik dan toch wel weer heel bijzonder. Zo lang er geen handen in zijn buurt kwamen vond hij het wel prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het heel erg getroffen met mijn konijntje. Ik heb Brownie overgenomen van mensen waar hij niet meer samenging in de groep konijnen en was direct verliefd dat kleine ondeugende dwergkonijntje in wildkleur dat op zijn achterpootjes mij bekeek. En door die nieuwsgierigheid werd hij heel snel tam naar mij. Eerst kwam hij vanwege het eten op me af, voor pogingen tot ontsnappen of levend klim en klauter materiaal 🙈, maar later ook voor aandacht. Ze zitten buiten in een hok met ren eraan vast en als ik de schuifpui opendoe begint hij al wild met zijn kop te schudden en binkies te maken. Als ik dan op de stoel voor het hok ga zitten, springt hij zijn hok in en komt op schoot gelopen (dit doet hij inmiddels bij iedereen die daar gaat zitten, dus het wordt een flinke allemansvriend). Als ik de ren instap rent hij om mijn voeten en moet je je best doen niet op hem te staan. Nog voor ik zit is hij al op mijn bewegende arm of been gesprongen, van de week probeerde hij zelfs stijl op mijn rug te klimmen al wegglijdend op mijn gladde jas en hij springt ook rustig van de grond op mijn schouder. Hij kan erg goed springen 😉 Hij is vooral heel blij aan het snuffelen, likken en rondjes om en over me heen aan het rennen, maar in zijn hok gaat hij ook wel luid knabbelend voor een massage klaarliggen 🥰. Ook heb ik hem geleerd kusjes te geven, wat hij nu te pas en te onpas doet op de hoop voor een beloning 😉 staat hij op zijn achterpootjes op schoot zijn neusje tegen me aan te duwen, dat blijft zo schattig en ja, dan krijgt hij ook meestal iets (ook niet altijd, want dan krijgt hij veel teveel). Andere konijntje Ukkie, heb ik nu een week geleden bij het asiel opgehaald, was angstig en een flink zenuwpeesje maar omdat haar vriendje mij wel extreem vertrouwd komt ze ook nieuwsgierig op me af en begon gister zelfs mijn hele hand af te likken. En toen Brownie klaarlag voor zijn massage stak ze zomaar haar kopje ernaast, al is nog wel op haar hoede. Hopelijk neemt ze nog meer van hem over en mag ik haar vaker aaien. Asiel zei dat ze er niet van hield, maar wie weet...

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Buddy (mijn nieuwe konijn) is tammer dan Bounty. Bounty was eerst samen met Twix en ze waren allebei al rond de 3 toen ik ze kreeg. Mij was al verteld dat ze niet van aaien houden en al helemaal niet van optillen en dat is bij Bounty nooit echt eruit gegaan. Ze komt graag kijken of ik eten heb, maar daar blijft het bij. Twix is onlangs overleden en Bounty is gekoppeld aan Buddy. Buddy is een stuk jonger en ik merk dat hij veel nieuwsgieriger is naar mij, mijn vriend, de hond van mijn vriend 😂. Ik kan hem wel lekker lang over zijn bolletje aaien (Bounty tolereert het als ze aan het eten is) en hij zou me het liefst van top tot teen af snuffelen. Opvang konijntjes hebben vaak een geschiedenis en die van Buddy en Bounty is bij allebei best heftig, dus ik neem absoluut genoegen met wat ze mij geven. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .