Ga naar inhoud

Opgenomen..


pakyakker

Aanbevolen berichten

8 uur geleden zei Marjoleink:

Dat heb ik ook hoor. Als er een ziek is, dan durf ik 's ochtends bijna niet naar beneden, uit angst dat hij/zij 's nachts overleden is. 

Maar ze had afgelopen dagen niet zoveel gedronken toch? Misschien moest ze dat gewoon even inhalen. Het kan geen kwaad om alert te zijn op EC, mocht dat echt het geval zijn dan ben je er vroeg bij, maar probeer ook niet overal iets achter te zoeken. Je hebt al zolang zorgen om Vlekje dat je stressniveau continu te hoog is, en het is moeilijk om daar uit te komen. Ik hoop voor je dat nu ze het goed doet, dat voor jou ook wat rust gaat brengen.

Nee ze drinkt ongeveer dus een bakje water per dag. Toen ik brokjes kwam geven was de helft op. Een paar een uur later dus alles.

 

Ze drinkt inderdaad veel minder dan normaal dat is eigenlijk al sinds de hitte golf. Daarvoor dronk ze echt 400 ml op een dag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is gewoon ik ben al 1.5 maand met haar bezig en steeds als het dat goed kan ik het wel meer loslaten. Ik vind alleen lijkt het wel ook steeds weer iets waar ik mij dan mega veel zorgen om maak. Gelukkig heb ik na een lang tijd wel even uit kunnen slapen. Ben beniewd of het bakje water weer leeg is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet alleen heb ik uitgeslapen, Vlekje ook😂. Zo wat was ze ver weg toen ik bij haar hok kwam. Dat heeft ze soms dan slaapt ze echt zo diep. Alleen met mijn hand voor haar ogen zwaaien of geur van eten wordt ze wakker van.

Hele drinkbakje zit nog vol hoor. Volgens mij is er geen slok uitgegaan. Blijkbaar had ze flink dorst na het eten van haar brokjes. Ze heeft de helft van haar brokjes opgegeten en zit nu lekker in de ren.

aangepast door pakyakker
Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel drinken kan ook verveling zijn. Of EC. Gewoon in de gaten houden dus. En ja ik denk dat iedereen zich wel goed druk kan maken.

 

Ik heb Noellie al 10 jaar en ze heeft al zoveel gehad en meegemaakt dat ik gewoon dankbaar ben voor elke goede dag dat ze heeft.

 

Maar op positieve dagen ga ik er gewoon vanuit dat ze 15 jaar gaat worden. Andere dagen ben ik mij pijnlijk bewust dat het al een oud dametje is en ook maar zo morgen er niet meer kan zijn.

 

Ze heeft ec dus zij krijgt van mij standaard elke dag medicijn voor de rest van haar leven. Maar ze doet het er goed op en ze is nog steeds een vrolijke drollie. Ik geniet gewoon van elke dag met haar en als ze weer ziek is denk ik ohhh nee niet alweer, ik kan dit nu niet erbij hebben.

 

Maar dan zucht ik en ga weer mijn best doen om haar er boven op te krijgen. Dat is ook de enige manier. 

aangepast door Boefje
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem ook aan als ze veel drinken dat ze echt elk uur wel bij de drinkfles of bakje water zitten? Het is ook zo lastig wat is veel drinken. Ik bedoel ze heeft nu bijna niks gedronken. 

Gaat het dan om dat ze in één keer veel drinken of dat ze steeds maar willen drinken dus zoals ik al zei bijvoorbeeld elk uur naar de drinkfles.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het verschilt. In 1x bijna een halve of hele fles achter elkaar leegdrinken is denk ik erger dan over de hele dag een hele fles. Maar dan moet het ook wel vaker zijn en niet eenmalig. Maar de hele dag door aan een fles lurken langere tijd is ook een ding. Dat doet Noellie. Maar die heeft ook al jaren EC. Maar ene keer is het erger dan andere. Nu zit ze op een halve fles per dag of iets meer. Enkele keer iets minder. Dat zou tussen de 250 a 350 ml zijn ongeveer. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké, ben net weer bij haar geweest. Zelfde verhaal als gister. Moet ik mij dan zorgen maken? Of zorgen brokjes gewoon voor dorst, ik bedoel die zijn wel droog.

Ik heb haar vandaag 1x eerder bij het drinkbakje gezien. Toen had ze ongeveer 1 derde gedronken. De rest is er dus net in gegaan. Heb het nu weer bijgevuld.

 

Ze is verder heel actief. Ze heeft de helft van de dag gespendeerd aan graven. Ik geef dus 2x per dag brokjes. Als ik het in de ochtend eet ze het in delen en in de avond in 1 keer.

 

Moet ik mij zorgen maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lewis rent standaard na de brokken naar de waterbak om flink wat te drinken. Of dat door de brokken komt of omdat ik dan net het water heb ververst of een combi van beide, geen idee. 
 

Is het misschien een idee om het een tijdje dagelijks bij te houden hoeveel ze daadwerkelijk drinkt (mbv een maatbeker oid)?

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

20 minuten geleden zei pakyakker:

Echt ik lees mijn berichten echt 2x voor ik ze plaats. En weer gewoon geen kloppende zinnen of spelfouten. Sorry mensen.. Ik kan het dan ook niet meer editten.  Ik weet dan mensen zeggen dat je je eigen spelfouten niet ziet, nou echt dat mens ben ik.

Ik zie mijn fouten altijd als ik net op de "Reactie plaatsen" knop heb gedrukt. Gelukkig kan ik ze dan nog verbeteren. En dan nog kom ik een tijd later ook nog weleens een typefout tegen. Of een autocorrect dingetje, zoals dat we laatst taxi's gingen eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wauw een weekje dierenarts vrij. Kom net bij haar en haar oog.😭 Die traande al en het leek minder te worden maar ze heeft gewoon nu een kale plek. Ze bekijken dat altijd de binnenkant van het oog door het ooglid op te trekken en die is gewoon mooi roze en niet rood en geirriteerd.

Dus ik ga zo bellen. Ik hoop dat ze niet hoeft te komen en deze foto voldoende is..

20201123_095745.jpg

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

4 minuten geleden zei Eefje:

Sjonge vlekje, het wordt tijd dat je daar eens mee ophoudt joh! Je baasje wordt elke week tien jaar ouder! 

Nou echt hoor! Het houdt niet op lijkt het wel.

Ik heb maar gewoon een mailtje naar hen gestuurd. Waarschijnlijk als ik belde moest ik toch mailen met de foto. Heb ook niet veel tijd om te bellen. Ik hoor het wel. Spoed is het toch niet omdat ze al maanden traanoogjes heeft. Ze heeft er ook geen last van lijkt het.

het is ook van het één komt het ander. Want haar traanbuizen zouden worden uitgespoeld bij de eerst volgende gebitsbehandeling. Jammer genoeg was de laatste gebitsbehandeling spoed dus is dat er niet van gekomen. 

Ik schrok alleen wel van dit want zo erg is het nog niet geweest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even nog een vraagje.

Vlekje is weer happy maar eet dus nu opeens ook mega veel hooi. Meer hooi dan ik ook van haar gezien heb. Ik neem aan dat dit alleen maar meer dan goed is? Daardoor drinkt ze ook meer, maar dat lijkt mij logisch omdat hooi natuurlijk wel droog is. Ze besteed echt een groot deel van de dag aan graven, daar ben ik blij om dat ze weer zo actief is. Alleen het traanoogje daar kun je nu niks aan doen, aan het gebit ligt het niet. Die moet waarschijnlijk worden uitgespoeld bij haar volgende gebitsbehandeling. Gelukkig heeft ze er geen last van. Volgens mij is ze ook wel weer wat aangekomen. Ik voel haar ruggengraat niet meer zo. Ik durf haar niet zo goed te wegen omdat die vervoersbox een beetje traumatisch is geworden voor haar. Ik ben echt bang dat ze dan weer dagen boos blijft. Want als ik alleen maar al aan kom lopen met dat ding. Is ze meteen boos.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog weer een vraag over Vlekje dus ik dacht ik plaats 'm maar hier.

Ik gaf Vlekje net eten en toen was haar hele kont nat. Het lijkt mij geen urine omdat het niet vies nat is, maar het lijkt gewoon nat van water. Haar haren zijn nog gewoon wit zeg maar. Nou regent het hier al 3 dagen non stop. Dus alles is nat en vochtig, maar het lijkt mij toch niet dat haar kontje daar zo nat van wordt? Ik ga zo het hok verschonen en zal alles droog maken en nieuwe bodembedekking. Ik laat haar dan wel even niet in de ren om te kijken of het opdroogt.

Hebben ander buitenkonijnen dit ook? Het is mij namelijk nooit eerdere jaren opgevallen, goed nu let ik dit jaar ook wel iets te goed op haar.

Ze is verder gewoon helemaal zichzelf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan het zijn dat ze in een oepige bui met haar billen in de waterbak is gaan zitten ofzo? Of in een plas water?

Konijnen kunnen soms best onhandig doen. Ik zou wel even opletten of het iets is wat je éénmalig ziet, of vaker. Want als je het vaker ziet kan er wel iets aan de hand zijn bijv. met de urinewegen. Maar als het zomaar een keer is, dan kan het best een onhandige actie zijn geweest van Vlekje 😉 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net haar hok helemaal verschoond moet zeggen dat het ook best nat was op de plek waar ze altijd zit. Ze heeft gewoon troebele plas zoals altijd. Heb haar net nog even nader geïnspecteerd. Het is echt alleen haar achterste. Het is totaal niet geel van de urine ofzo. Gewoon heel schoon maar dan nat, scheelt dat ze daar wit is dus dan kun je dat goed zien. Anyway, ik heb het waterbakje even vervangen door een kleine waar ze niet met d'r bips in kan. Ik weet dat het niet heel goed is, maar ik hou even een uurtje boven in het hok. Zodat ik even kan kijken of het opdroogt.

Het viel mij vorige week dinsdag ook al op, dus vandaar nu ook even de aanvullende maatregelen.

Zou het echt iets met de urine kunnen zijn terwijl ze gewoon schoon is van onder? Omdat het zo op water lijkt.

 

Ze stapt wel met regelmaat met haar achterpoot in het bakje. Dus misschien moet ik dus toch maar weer terug naar een kleiner water bakje of ze moet maar weer leren uit de fles te drinken..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet terug gaan naar een fles, waterbakjes zijn beter. Je kan wel even goed kijken naar locatie. Als ik de waterbakken tegen de zijwand van de rennen zet, lopen ze er veel doorheen omdat dat een looproute is van de konijnen. Als ik hem op een misschien voor het zicht vreemde plek zet, maar wel ergens waar ze minder lopen, dan is de kans dat ze er in stappen vele malen kleiner. 

 

Als ze veel drinken kan urine inderdaad net water zijn. Even opletten dat haar zitplekje goed vrij is van regen de komende tijd, dan kun je zien of het uit de lucht of uit het konijn komt, als het goed is 😉 

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké dat is goed om te weten dat wist ik niet. Alle urine die ik dus net met het hok verschonen er uit heb gehaald was troebel, zoals ik van haar gewend ben. Het is gewoon zo *** dat ze overal plast. Dat zou het in de gaten houden een stuk makkelijker maken.

Voor nu laat ik even het kleinere waterbakje erin staan. Heb net weer gekeken en haar kontje was mooi droog en schoon, daar ben ik blij om. Ik zal nu elke keer wel als ik bij haar kom kijken even voelen/kijken of het nat is.

Het is lastig om 'm op een plek neer te zetten waar ze niet veel loopt. Want als ik haar brokjes geeft springt en rent ze heel wild het hele hok door dus ja de waterbak is zo geraakt.. 

Ik heb ook maar een paneel tegen de zijkant van hok neer gezet zodat het er niet van de zijkant kan in regenen.

Volgens mij kan ik meer niet doen.🥵

 

De komende dagen ben ik niet thuis dus dat maakt het allemaal nog veel leuker..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is ze niet zindelijk dan? Omdat je zegt dat ze overal plast. Als ze dat altijd al gedaan heeft zal er wel niks aan de hand zijn. Blijkbaar hebben sommige konijnen dat al heb ik dat nooit met mijn konijnen gehad. Maar als het van de laatste tijd is kan dit ook duiden op blaasproblemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee ze is niet zindelijk. Ze plast wel in de hoekjes maar niet dus specifiek één plek. Ik heb haar niet zindelijk kunnen krijgen toen ze jong was. Waarom geen idee. Bij mijn vorige konijnen is het wel gelukt.

Heel veel konijnen worden ook uit zichzelf zindelijk maar zij ook niet.

Ik heb heel veel geprobeerd, niks heeft gewerkt dus ik heb het maar geaccepteerd. Verder was het altijd prima te doen maar haar plas en keutels in de gaten houden is lastig. Ik neem aan dat ik haar nu helemaal niet meer zindelijk kan maken?

Het scheelt ook zoveel werk een zindelijk konijn.

 

Dus dat is het probleem niet 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .