Ga naar inhoud

Opgenomen..


pakyakker

Aanbevolen berichten

Ja joh, Vlekje en Fluffy hadden het zo geregeld dat Vlekje de dienst uitmaakte. Als Fluffy niet diep ongelukkig in een hoekje zat te lijden door deze tante Ka dan is het toch geen probleem? Misschien dat ze met haar volgende vrijer de rollen wel omdraaien of zijn ze dolgelukkig als Vlekje weer de lakens uitdeelt in het huwelijk of vinden ze een andere balans. Ut benne knijne, hè, het streven naar gelijkwaardigheid is hen niet bijgebracht, vrees ik. 😉

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat er niks ernstigs is gevonden op de foto! Dat is vast een hele opluchting. 
 

Ik heb in het verleden ook eens een pittige voedster laten koppelen. Het duurde even voordat de koppeling met mevrouw Knorrepot geslaagd was, maar het is mogelijk hoor! Ze werd gekoppeld aan een hele lieve, zachtaardige ram. Natuurlijk bleef zij wel lekker de baas. 😉

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig heb je nu in elk geval zekerheid. Die vergroeiing in de rug, kan dat verder kwaad? Of is het gewoon zodra ze last heeft pijnstilling geven?

 

Het kan ook zijn dat door de pijn van de rug ze ook last krijgt van de darmen van tijd tot tijd. Hopelijk zal die vergroeiing niet zo heel veel problemen gaan geven. Weet je ook wat dat zou hebben veroorzaakt?

 

Fijn dat je van plan bent na een poosje te gaan koppelen. Dat is wel zo gezellig. En nu even rusten allebei en ontstressen. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Boefje

Nee die vergroeiing is echt minimaal. Het zijn 3 wervels die een beetje schever staan dan de rest. Het kon verder geen kwaad en is ook gissen of ze daar last van heeft gehad. En inderdaad als ze dan pijn heeft mag ik Novacam geven. Ik heb nu altijd dat op voorraad met cisrasal.

 

Ik gok dat een gekneusde heup op hele jonge leeftijd dat misschien wel heeft veroorzaakt ze heeft toen weken op 3 poten gelopen. Misschien is toen de rug verkeerd gaan groeien. Want soms zet ze dat pootje nog steeds raar neer. Het was toen niet gebroken dat was gecheckt door de dierenarts. Verder is ze soms ook echt klunzig en heel actief dus ja ga het maar na.

 

Ik merk wel dat ze nog erg boos is. Heel fout van mij maar anders kwam ik te laat dus heb haar gisteren met brokjes in haar vervoersbox gelokt. Nu eet ze dus geen brokjes meer.. Ze blijft dus ook beneden in haar hok zitten, zovan hier kan je niet bij mij komen.

Verder eet ze wel alles en daar valt ze ook op aan. Hooi, andijvie, peterselie..

Heb nog nooit meegemaakt dat ze zo boos is geweest. Ik snap het ook wel het was een hoop stress gisteren en ik begreep van de dierenarts dat ze wel meewerkte maar sommige dingen echt heel goed liet weten dat ze dat niet leuk vond. Ik hoop dat het een beetje bijtrekt. Begin mij bijna schuldig te voelen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft inderdaad heel wat meegemaakt waar ze niets van begrijpt, dat maakt haar erg argwanend en ze gaat in de aanval wat de beste verdediging is tenslotte. Gelijk heeft ze natuurlijk, maar het zou het voor haar en jou een stuk makkelijker maken als je het uit kon leggen, maar helaas zit dat er zelfs bij slimme Vlekje niet in. 😉

Het gaat zeker bijtrekken en als ze straks een vriendje heeft waar ze steun bij kan zoeken.....feestje feestje 🥳

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mevrouwtje begint eindelijk een beetje bij te trekken.😂 Brokjes begint ze langzaam te eten. Alleen naar boven in haar hok dat wil ze nog niet. Dus heb het drinken en brokjes maar naar beneden gehaald en verwen haar met lekker kruidenhooi.

Verder zit ze nu ook eindelijk weer in de ren. Ik kreeg net ook weer likjes toen ik haar aaide, dan betekend wel dat ze mij weer lief vind.😊

aangepast door pakyakker
  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap niks van Vlekje.. Ze gedraagt zich zo goed als normaal behalve dat ze niet naar boven wil.

Alleen heeft ze de hele avond en nacht geen brokjes gegeten. Kom nu net bij haar, hele bakje zit nog vol.. Gisteren heeft ze er ook een dag en nacht over gedaan maar toen zag je dat de brokjes minder werden. Nu niet.

 

Is het heel erg als ze om één of andere reden geen brokjes meer eet? Ik bedoel groenvoer krijgt ze en ook hooi dat eet ze allemaal zoals het zou moeten. Normaal waren brokjes echt haar favoriet. Ook als ik het voor haar neus hou weigert ze het.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooh ja en nu heb ik ook nog de Science Selective en Trovet brokjes gemengd. Want ze vind Science Selective wel veel lekker dan Trovet. Maar ook een grote nee.

 

Is ze getraumatiseerd door die foto? Dat ze dat nu associeert met brokjes krijgen en boven zitten.

 

Het valt mij ook op dat als ze er niet veel hooi meer ligt ze nog alle laatste stengels bijelkaar zoekt i.p.v. maar brokjes eten. Normaal is ze daar heel erg lui in. Dan stopt ze met hooi eten als alles is platgetrapt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan stress zijn, maar ook toch wel eenzaamheid. Ik had een konijn die ook pas weer fatsoenlijk biks ging eten toen hij een nieuw vriendinnetje had. Toen zijn eerste vriendinnetje dood ging was hij behoorlijk van streek. Ook afscheid laten nemen viel slecht toen ze al overleden was. Hij was van die trompetgeluidjes (blaasgeluidje) aan het maken en aan het stampen. Het kan echt wel wat met ze doen. En hij was later verder wel heel speels en vrolijk maar eten ho maar. Of misschien heeft Vlekje toch last van de rug.. misschien daarom niet naar boven willen en geen biks eten. Pijnstiller geven en kijken of het helpt? Als ze te weinig eet kunnen de darmen ook wel wat problemen geven hoor. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je ik vind het gewoon vreemd. Ze eet alles behalve brokjes.

Hooi en groenvoer gaat erin als koek en brokjes gingen prima tot na het foto's maken dus eigenlijk eet ze prima alleen minder brokjes.

Voor foto's maken was er niks aan de hand.

Ze eet de brokjes wel maar ze heeft er nu 24 uur over gedaan over ongeveer 30 gram, de helft van wat ze zou moeten hebben.

Ze is verder heel vrolijk en ook actief. Ik denk wel dat het ook wel door eenzaamheid kan komen, maar ik wil echt even wachten met koppelen. Ik bedoel zoveel stress heeft ze gehad de afgelopen maand.

Ze gaat nu ook wel af en toe naar boven. Maar heb de brokjes en drinken nog wel beneden staan. Voor alles zat ze ook weinig boven hoor. Daar at ze alleen brokjes en kwam ze drinken of als ik het hok open deed kwam ze daar haar aandacht claimen. Dat doet ze dus nu niet. Ze claimt wel haar aandacht maar gewoon aan de zijkant van de ren.

 

Amyway ik hou het even goed in de gaten. Anders bel ik vrijdag de dierenarts nog wel even. Het is een beetje raar. Ik denk echt dat de foto's gewoon heel veel stress hebben gegeven. Ik heb haar ook nog nooit zo boos en chagrijnig gezien. Ze is altijd zo'n happy konijntje nu ook wel weer hoor. Alleen zonder de brokjes.😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kan je haar tot ze gekoppeld wordt een knuffeltje geven. Wel 1 waar geen harde dingetjes op zitten zoals plastic oogjes of neusje maar van stof ofzo. Wel even kijken of ze de knuffel niet sloopt of ervan eet. Noellie is gek op haar knuffel en laat het gelukkig heel. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

13 minuten geleden zei pakyakker:

Ooh dat is ook wel een goed idee. Ik ga eens kijken of ik nog wat kan vinden. Wordt nog wel lastig want ze knaagt wel veel. Ik zal vanmiddag eens kijken bij baby knuffels meestal zitten daar geen harde oogjes aan.

Misschien kan je ook kijken naar hondenknuffels, die heb je ook zonder oogjes en zijn misschien iets beter knaggbestendig.😉

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

7 uur geleden zei Boefje:

En hoe gaat het met de knuffel missie?

Ik heb nog geen tijd gehad om naar een dierenwinkel te gaan.

Volgende week wordt het ook krap vrees ik. 

Ik ben alleen ook wel een beetje bang dat ik een knuffel koop en ze er vervolgens niet naar omkijkt. Zo is Vlekje namelijk wel.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor mijn beestjes heb ik dit mandje:

 

Toen m'n voedster nog apart zat, lag ze er hele dagen in. En nu, tijdens het herstel van haar sterilisatie, ook. In het mandje zelf leg ik een opgevouwen handdoekje, dat ik af en toe vervang. De rand van het mandje is zacht en harig, net een konijnenvachtje. Ze likt het vaak, alsof ze denkt dat het een ander konijntje is. Natuurlijk moet je in de gaten houden of ze de haartjes niet opeet. Mijn voedster doet dat niet, ze is best voorzichtig met haar mandje.

 

In dierenwinkels verkopen ze wel varianten hierop. Maargoed, geen idee of ook andere konijnen er zo blij mee zijn.

Screenshot_20201121-193159_Samsung Internet.jpg

aangepast door Marjoleink
Link verwijderd; in strijd met de algemene voorwaarden
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooh ik haat mijzelf zo erg.

 

Ze doet het helemaal weer keurig ze eet de brokjes in één keer op. Vind mij weer lief. Rent eerst 2 rondjes voor ze aanvalt op haar brokjes, graaft soms en rent op mij af.

Voor ik ga slapen kijk ik vaak nog even bij haar. Nu heeft ze rond 19 uur vers water gehad en brokjes. Nu ging ik dus net om 22:30 kijken en was het water op. Normaal drinkt ze nooit zo snel.

 

Er is 0.0 aanleiding maar nu ben ik weer paniekerig hoor. Extreem op mijn hoede want wat als het dat ene is. Terwijl ze even een keer een bakje water naar binnen klokt. Weet niet precies de inhoud maar gok zo'n 150/200 ml.

 

Heeft iemand hier ook last van? Bij het minste of geringsts bang zijn. Ook terwijl er bijna geen aanleiding voor is? Of ben ik gewoon langzaam gek aan het worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat hoef je jezelf toch niet kwalijk te nemen? Vlekje heeft inmiddels best veel meegemaakt, dus dan besef je extra hoe kwetsbaar ze is en hoe erg je het zou vinden om haar ooit te moeten missen. Ik heb zelf ook best vaak gedroomd dat mijn voedstertje doodging. Echt hele nare nachtmerries waren dat. Die angst kan best diep gaan zitten.

 

Ik zei laatst nog tegen m'n moeder: ik heb m'n hart verpand aan heel kwetsbare dingen. Dat geldt o.a. voor m'n werk in de cultuursector, maar ook voor m'n liefde voor m'n konijntjes. Je kunt superveel van ze gaan houden, bijna alsof het je kindjes zijn, ook al weet je dat dat niet helemaal proportioneel is. En dat maakt je dan ook best kwetsbaar. Je weet dat een konijn hoogstwaarschijnlijk eerder zal sterven dan jijzelf. Met veel geluk pas na acht of tien (of zelfs twaalf) jaar. Maar het kan in feite ieder moment gebeuren, want konijntjes zijn zo fragiel. Het is een kwetsbare liefde die je als konijnenbaasje aangaat.

 

Maar ik denk dat ik herken wat je bedoelt, en dat ik ook steeds zou controleren als m'n beestje veel gesukkeld heeft met z'n gezondheid. Er is altijd wel een klein dingetje dat even anders lijkt dan normaal. Hopelijk blijft ze de komende tijd stabiel en kun jij langzaam maar zeker weer een beetje gaan ontspannen, en vertrouwen dat ze gerust nog wel een poosje bij je blijft.

 

Nu ik zie hoe snel mijn voedster - die donderdag na de sterilisatie echt een zielige lappenpop was - weer is opgeknapt, denk ik: er schuilt meer vitaliteit in dat lijfje dan ik besef. Dat vind ik een geruststelling. En heel mooi om te zien, die oerdrift van willen-leven die zo snel alweer terug is. Jouw Vlekje lijkt me ook een taai beestje!

 

Slaap lekker!

aangepast door Kenijn
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik merk dat ik ook erg op mijn hoede ben als er wat met 1 van mijn beestjes is geweest. Als het allemaal weer goed is duurt het even voordat ik zelf ook weer ontspannen ben en vertrouwen heb dat het goed blijft gaan. Vooral als het langer heeft geduurd.

Je bent er zo intensief mee bezig (geweest) en dan vind ik het niet zo gek dat je af en toe nog in de stress schiet. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb ik ook hoor. Als er een ziek is, dan durf ik 's ochtends bijna niet naar beneden, uit angst dat hij/zij 's nachts overleden is. 

Maar ze had afgelopen dagen niet zoveel gedronken toch? Misschien moest ze dat gewoon even inhalen. Het kan geen kwaad om alert te zijn op EC, mocht dat echt het geval zijn dan ben je er vroeg bij, maar probeer ook niet overal iets achter te zoeken. Je hebt al zolang zorgen om Vlekje dat je stressniveau continu te hoog is, en het is moeilijk om daar uit te komen. Ik hoop voor je dat nu ze het goed doet, dat voor jou ook wat rust gaat brengen.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uur geleden zei pakyakker:

Heeft iemand hier ook last van? Bij het minste of geringsts bang zijn. Ook terwijl er bijna geen aanleiding voor is? Of ben ik gewoon langzaam gek aan het worden?

 

Daar is toch geen haat voor nodig? Ik kan ook flink in de stress zitten en slapeloze nachten hebben om de huisdieren. Ik kan dat ook niet uit zetten, zou het graag willen hoor. Mijn man kan dat bijvoorbeeld wel. Maar dat schijnt een mannending te zijn (zie dit filmpje)

 

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .