Ga naar inhoud

Opgenomen..


pakyakker

Aanbevolen berichten

38 minuten geleden zei Pablo&Lola:

Eet Vlekje inmiddels ook weer goed hooi? Zo niet, dan lijkt een gebitsprobleem mij nog steeds een mogelijke boosdoener. Hier werden groenten en brokjes bij een kaakabces bijvoorbeeld nog best lang doorgegeten, maar viel hooi als eerste af.

Kun je een kaakabces zien als ze in de bek kijken? Want maandagavond na die aanval heeft de dierenarts in haar bek gekeken. Dus lijkt mij toch niet dat dat het is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp je zorgen en frustraties maar al te goed hoor! Het is echt vreselijk als je ziet dat het niet goed gaat met je konijn, maar niet precies weet wat er aan de hand is. Zolang er nog goed gegeten wordt en actief gedaan wordt, weet je dat je enigszins safe bent, maar het is soms zo lastig om het onderliggende probleem te achterhalen, terwijl dat ook juist zo belangrijk is. Ik leef met je mee!
 

Bij een van mijn vorige konijnen heeft het veel te lang geduurd voordat we erachter kwamen dat hij een gebitsprobleem (in zijn geval een kaakabces) had, mede omdat het door de dierenarts steeds werd toegeschreven aan darmklachten en dergelijke, vandaar dat ik een gebitsprobleem nu wel alvast opgooi als mogelijke boosdoener. Het abces was bij mijn konijn ook niet zo op het eerste oog te zien, daar moesten wel echt foto’s voor gemaakt worden. Mocht je het willen uitsluiten, dan zou ik zeker voorstellen om foto’s te laten maken, eventueel ook foto’s van de nieren etc. Het kost wel wat, maar dan ben je hopelijk een stapje dichterbij de oorzaak.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal het vrijdag opgooien inderdaad. Ik vind het ook zo raar ik bedoel ik omschrijf toch echt dingen die niet kloppen. Een konijn hoort niet zo'n aanval van pijn te hebben en dat wordt het inderdaad maar aan darmkrampjes aangeschreven. Ik denk waarom geen verder onderzoek als je het niet zeker weet? Ik snap dat ze niet zo maar lukraak vanalles kunnen doen. Vlekje is er duidelijk nog niet, ik vrees dat ik hier sowieso nog 2 weken zoet mee ben. Omdat ze nog aan haar gebit geholpen moet worden, maar ja dan moet dit eerst worden opgelost. Want ja het is wel duidelijk dat dit niet door haar oren komt en ook niet aan haar te lange kiezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat ook meespeelt de kosten.... Ik kon altijd al haar dierenarts kosten goed betalen maar nu is het zoveel in één maand. Dan heb ik wel een spaarrekening maar die is echt daarvoor niet bedoelt.. Zelf heb ik deze maand ook behoorlijk wat zorgkosten gemaakt. Kan niet wachten tot het de 26ste is, eindelijk weer loon. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Andere dierenarts is ook een optie... een goede dierenarts sluit dingen uit en gaat niet raden en gissen en dan juist datgene wat zo belangrijk is weg laten en dit als oorzaak benoemen. En het stelt ook niet uit wat gedaan kan worden. Ik persoonlijk had ook niet gewacht tot vrijdag. Dan wacht je een week en dan ga je vrijdag er heen met alle stress voor Vlekje en wat gaat de dierenarts doen? Even weer naar haar kijken?

 

Dan zou ik telefonisch een afspraak maken voor röntgenfoto's van nieren enz en gelijk haar gebit en ze onderzoeken haar maar voor de narcose. En pijnstilling ophogen. Ondertussen verder oortjes druppelen. En kijken naar foto's. Wat het is. Wat het anders kan zijn.

 

Jij bent de baas. Die dierenarts mag wel zeggen dat iets beter niet gedaan kan worden in het belang van konijn maar als jij haar gebit gedaan wil hebben omdat ze haakjes heeft en een foto wil laten maken omdat jij een vermoeden van nierstenen hebt hebben ze het maar te doen. Bovendien ze heeft sludge. Daar wordt meestal ook een foto van gemaakt om te kijken hoe het er voor staat. 

 

En mij werd door een vervangende arts bij Noellie ook gezegd dat dit door pijnstilling kwam en ik moest er maar mee stoppen. Ze had het over maagzweer en misselijk. Ik dacht dikke toeter! Ze heeft pijn en dan ga ik stoppen met pijnstillers omdat zij een vermoeden heeft??? En hoezo misselijk? Andere momenten kwam ze zoemend op haar eten af. Dat is echt geen maagzweer. En ik weet bijna wel zeker dat het bij Vlekje ook niet door pijnstilling komt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het met je eens hoor.

Het probleem is in de omgeving waar ik woon zijn geen ander dierenartsen die konijnen doen. Het is alleen de praktijk waar ik naar toe ga. Ik woon in het dunbevolkte noorden en helaas heb je niet zoveel opties qua dierenartsen. Anders had ik dat zeker gedaan..

 

Ik denk dat ik morgen ook weer gewoon ga bellen hoor.

Het gebit hoeft van mij niet meteen hoor. Ik laat het liever slijpen als ze wat fitter is. Ik bedoel ze is al 6 dus zo makkelijk is narcose niet en al helemaal niet als ze ook nog niet helemaal fit is.

aangepast door pakyakker
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kom net terug van de dierenarts. Gewicht is het zelfde en de oren zien er veel rustiger uit. Urine is helemaal schoon, dus dat is heel mooi. Moet voor de zekerheid nog doorgaan met de pijnstiller met oog op het weekend en nog een week doorgaan met de oren druppelen.

Ik moet dinsdag bellen hoe het gaat.

 

Ze heeft verder een prima week achter de rug. Zo goed als de oude Vlekje weer. Moet even kijken waneer ik haar weer permanent naar buiten ga doen.

Ik vind het wel lastig want ja wat zou het geweest zijn.. Ik ben natuurlijk ook heel bang dat ze weer zo'n aanval krijgt.

Natuurlijk zijn we nog niet klaar want het gebit moet binnenkort ook nog.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Joepie, gelukkig dat Vlekje goed vooruit gegaan is en "zo goed als nieuw is". Ik kan me voorstellen dat je er nog niet helemaal gerust op bent, volgens mij herkennen we dat allemaal wel. Duimen dat het goed blijft gaan en dat haar oren volgende week ook een stempel van goedkeuring krijgen en ze zonder medicatie verder kan. 🤞

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dierenarts gebeld. Als het goed is bellen ze vandaag terug. Ik vind dit gewoon zielig. Wat is dit toch steeds. Het ging ook zo goed. Ze was echt weer zichzelf.

Heb een bakje met andijvie voor haar neer gezet. Af en toe beweegt ze even en dan neemt ze een paar hapjes. Ze moet ook weer af en toe zuchten. Arm beest. Een heel erg zielig hoopje konijn is ze nu niet. Maar ze is duidelijk wel zielig en niet goed te pas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel!
Ja echt zeer onverwachts. Ze heeft het zo goed gedaan na die laatste aanval. Woensdag zijn we gestopt met de pijnstilling wat echt nog minimaal was. Vrijdag ben ik gestopt met de oorgel. Ik begrijp er gewoon niks van. Hoop zo dat de dierenarts nog belt vandaag. Ik ga dan toch even aandringen op aanvullend onderzoek. Want dit is gewoon niet normaal.

Ik moest sowieso a.s. donderdag weer bellen om dat het gebit in te plannen, maar vrees dat het nog weer later wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben teruggebeld. Ze blijft er echt bij dat het krampjes of gasaanvallen zijn. Maar ja waarvan dan. Ik heb niks veranderd. Begin bijna te denken dat het van Trovet komt want een week na ik gestart was met Trovet is het begonnen.

Ik heb gevraagd of er echt geen andere dingen kunnen zijn en waarop ze dat basseerd en die rendenering is opzich ook logisch.

Goed ik vind het  echt zielig. Misschien moet ik maar stoppen met Trovet, het lijkt mij zo sterk dat dat het is omdat het juist voer is voor kwetsbare konijnen.

 

Ze denkt dat het ook wel aan haar gebit kan liggen. Omdat ze misschien niet goed meer kauwt en dan het voedsel moeilijker te verteren is. Dus gebit slijpen gaan we binnenkort plannen.

 

Het is gewoon raar want het komt dus in aanvallen en ze heeft niet constant ergens last van. Alhoewel ze nu wel weer eet maar duidelijk nog niet fit is. De dierenarts noemde het ookal een mysterie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben echt radeloos. Het leek weer redelijk te gaan kom ik haar brokjes geven eet ze er 2 en dan is het weer klaar. Ga haar nu maar Novacam geven, als ze dat überhaupt opeet. Dat mocht ook van de dierenarts. Ik snap er echt niks van. Ben een beetje ten einde raad. Ga het liefst voor een second opinion maar er is hier verder geen konijnkundige dierenarts in de buurt. Misschien dat ik iets kan mailen. Ik weet het gewoon niet meer..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is ze ligt in een bolletje en af en toe gaat ze even lopen en dan meteen zakt ze weer in een bolletje. Even ergens aan snuffelen en dan is het weer klaar. Dus het is ook niet dat ze alleen maar heel stil zit zoals de vorige keren.

 

Nu wiegert ze ook echt al het eten. Dus krijg de pijnstiller er ook niet in.

Het zit mij gewoon niet lekker. Maar ik zou ook niet weten wat het wel moet zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .