Ga naar inhoud

Opgenomen..


pakyakker

Aanbevolen berichten

Ik moet even mijn verhaal kwijt en hoor graag jullie advies. Sorry dat ik wéér over Vlekje begin..

 

Vlekje was gewoon vandaag het vrolijke konijn die ik ken. Om ongeveer 18 uur heb ik haar peterselie gegeven daar was ze toen nog heel blij mee en heeft ze opgegeten. Rond half 9 wilde ik haar brokjes geven. Ze kwam zoals altijd brommend naar boven. Normaal springt ze dan en gaat ze recht op staan. Dat gebeurde nu niet. Ze ging zelfs weer naar beneden. Ze kwam ook niet meer naar boven. Ze zat te trillen in een hoekje in haar hok, opeens. Heb al het lekkere eten aangeboden maar ze weigert alles. Echt hele foute boel wat Vlekje betreft. 

Meteen de dierenarts gebeld en mocht meteen komen.

 

De dierenarts heeft alles na gekeken en weet het niet goed. Ze heeft lichte ondertemperatuur, licht uitgedroogd en is dus gek suf. Ze heeft haar gedwangvoerd, vocht gegeven en pijnstillers gegeven. Ze is nu opgenomen. Ben net weer thuis en verdorie wat maak ik mij zorgen. Hoe het toch ineens om kan slaan. Ik kan morgen om 9 uur weer bellen.

 

Verder nog wat gegevens. Ze is 200 gram afgevallen in 2 weken. Verder soepele buik, tandjes waren voor haar doen oké, ze liep normaal, toen ze even in de behandelkamer mocht lopen ging ze wel aam dingen snuffelen. Haar rechter oor is wat viezig en krabt er steeds aan. Verder heeft ze nog altijd een traanoogje en snotneusje. Ohja haar longen klonken ook gewoon goed.

 

Ik ben benieuwd of iemand iets soortgelijks heeft meegemaakt. Goed, ben blij dat er in ieder geval dit forum bestaat en dat ik mijn verhaal kwijt kan.

 

Het wordt een lange nacht denk ik..😭

 

aangepast door pakyakker
Link naar reactie
Delen op andere sites

Blij dat iemand dit nog leest dat doet mij goed. Dankjewel voor begrip en sterkte wensen! 

 

Ze heeft inderdaad veel pech de laatste tijd maar nog nooit zo erg. Heb haar gewoon nog nooit eten zien weigeren, gewoon haar hoofd er voor opzij doen. Ze is echt niet zichzelf. Dat vond de dierenarts ook terwijl het een dierenarts is die Vlekje niet eens kent. Best wel bijzonder dat zij dat ook zag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop gewoon dat het oormijt is. Maar het lijkt mij toch niet dat je daar zo niet fit van kan zijn? Ik heb ook geen flauw idee. De dierenarts dacht ook aan EC maar daar heeft ze 0 tekenen van. Want ik dacht ze misschien een beetje raar liep toen ze de brokjes weigerde en weer naar beneden ging in een hoekje zitten.

Want toen ik haar probeerde te vangen en ze in de behandelkamer liep, liep ze normaal.

 

Ik hou jullie zeker op de hoogte. Vind het vreselijk eng en ben heel bang. Vlekje is ook nog nooit een nachtje niet in haar hok geweest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gebeld. Het is voor nu oké. Ze eet voorzichtig wat en heeft 2 keutels gelaten. Straks gaan de dierenarts van gisteravond met de konijnkundige dierenarts naar haar kijken. Vooral ook in de oren omdat ze daar toch te vaak aan krabt.

 

Ben heel blij dat ze een beetje uit haar zelf eet.

Over 2 uur moet ik weer bellen.

aangepast door pakyakker
  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 minuten geleden zei DaniëlleV:

Fijn zeg! Moed houden maar... 

ik zit te denken, heeft ze misschien een oorontsteking ofzo? Kan veel pijn doen namelijk. Nou ja, de dierenarts zal ernaar kijken. Ik ben benieuwd.. 

Jaa zat ik ook al aan te denken. De dierenarts zei dat het misschien ook mijt kon zijn.

Ze heeft nog al grote halve hangoren oren dus de gewone dierenarts kon er niet goed in kijken.

Het was sowieso een beetje viezig en als ze eraan ging krabben vielen er allemaal schilfers uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan ook allebei zijn. Oorontsteking kan van mijt komen. Ik heb het weleens met mijn franse hangoor gehad. Het oor stonk ook erg. Ik kon het ruiken als ze dichtbij mij zat. Ik moest toen druppels in haar oren doen. 
 

Ik hoop voor je dat het meevalt, ik leef in elk geval met je mee. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Weer gebeld.

Ze eet nu beter en keutelt nu ook beter. Ze weten niet goed wat het is. Zit wel veel oorsmeer in het oor. Wel heeft ze dus wéér haken aan de kiezen, maar dat was nu niet het grootste probleem. Goed wist wel dat ze lang waren maar dus nu toch al weer haakjes gekregen. Als ze over 2 weken weer fit is zijn die aan de beurt. Buikje is ook gewoon soepel.

Moet om 15 uur weer bellen. Ze krijgt in iedergeval pijnstilling en zalf voor de oren. Of ze ook nog AB weet ik even niet meer, maar dat hoor ik dan vanzelf.

 

Neem aan dat ik haar ook weer naar binnen moet verkassen. Dat wordt nog wel weer een dingetje want weinig ruimte en het weer want binnen is het wel warmer dan buiten..

 

Wat weer een toestand met mijn lieverd. Zo gek. 5.5 jaar en bam toen kwamen alle gebreken, en het lijkt ook maar niet op te houden. Heb net gisteren een nieuwe TV gekocht. Had ik dus beter niet kunnen doen, want zoveel geld heb ik nu niet meer. Dit zal ook wel weer flink veel kosten. Natuurlijk heb ik dat graag over voor Vlekje alleen wordt het nu wel heel zuinig aan doen zo.😭

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 minuten geleden zei Eefje:

Zuur is dat, natuurlijk wil je dat ze niks tekort komt, maar je portemonnee is ook geen bodemloze put. Hoe lang geleden is ze aan haakjes geholpen? Voer je trovet? 

Hopelijk mag ze snel weer naar huis..

Dat is rond 20 augustus geweest dat haar gebit is geslepen. Samen met de castratie.

Ik ben sinds vrijdag overgestapt naar Trovet. Dus resultaat daarvan kan je nog niet zien natuurlijk. Heb het dus paar dagen gemixt en wilde gisteravond dus alleen Trovet geven..

aangepast door pakyakker
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 minuten geleden zei Eefje:

Bijna twee maanden, dat valt op zich mee. Als je met trovet nog wat meer verbetering kunt krijgen zou dat ook alweer een zorg minder zijn. Zo vervelend zo'n brokkenpiloot in huis... Honderd grijze haren per dag vanwege de zorgen

Nou echt zo. Sinds de gebreken begonnen, maak ik mij bijna non-stop zorgen. Ik hoop ook echt heeeeel erg dat Trovet verbetering gaat geven. Goed de dierenarts zei gister ook al. Wow wat een scheeft bekkie heeft ze. Daardoor slijten dus de tanden niet of nauwelijks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou wel kunnen inderdaad, ik heb een week een konijn met haakjes in huis gehad, die krabde heel veel aan zijn oor en had een traanoog, dat ging over toen hij aan zijn haken was geholpen. Hij at wel goed, maar dat is per konijn verschillend. De ene eet door terwijl zijn halve tong aan flarden ligt en de ander stopt bij het kleinste haakje met eten. Ik zou geloof ik de haken behandeling wat naar voren proberen te trekken.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .