Ga naar inhoud

Wat eten jouw konijnen vandaag voor groenvoer?


Evee

Aanbevolen berichten

Pastinaak kun je wel goed geven, maar zou ik wel als wortel behandelen. Het is redelijk energierijk.

 

De mijne hebben vandaag weer een lading groen uit de tuin, hier zijn ze helemaal gek op bruiddsluier en paardenbloem en weegbree natuurlijk. Verder hebben ze nog gras, salie, oregano en rozemarijn gehad. Als kers op de taart wat aardbei en tomaat.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 4 weken later...
  • 3 weken later...

Wat de boer niet kent... ik wilde zelf eens groene asperges, dus de konijnen krijgen de kontjes. "Ow baas, wat heb je daar voor lekkers? Baas, wat is dit? Ik ken het niet, moet ik niet!!" Toen dropen ze heel zielig af 😕 Meestal werkt het wel om het dan even te laten liggen en ze te laten ontdekken, dus ik ben benieuwd of ze er straks nog aan beginnen. Wat is jullie ervaring? Ik weet dat ze het mogen, maar of ze eten eten is vraag twee... Als ze het niet moeten haal ik het straks weer weg voor ik ga slapen.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier hebben ze ook wel duidelijke voorkeuren. Ik heb echter ook twee konijntjes die eerst eten, daarna pas denken. Dus die vreten het toch wel, behalve als ze het echt vies vinden. Dan spugen ze het uit. Ooit heb ik echt een groepje kieskeurige konijntjes gehad. Dan kon ik de groenten de volgende dag van de vloer schrapen en weggooien. Die aten echt niet wat ze niet kenden. Maw: Dat was alleen witlof en andijvie, want zelfs rucola of spinazie vraten die niet. 

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb er ook altijd witlof bij zitten hoor. Meestal met andijvie, maar die is op. Soms koop ik gericht verse spinazie voor ze, of ik hou wat over als dat op ons menu staat. Datzelfde geldt voor rucola. En de rest is echt afhankelijk van ons menu. Als ze iets mogen, hou ik een beetje apart. Paprika of bleekselderij krijgen ze nooit, dat lusten wij niet 😄

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Eefje zei:

Ben ik de enige die gewoon elke dag hetzelfde geeft, behalve als ik zelf iets eet wat ze ook wel mogen hebben? 

Ik heb als basis eigenlijk altijd witlof en meestal ook andijvie. Daarnaast koop ik voor de konijnen meestal nog 1 of 2 soorten groenten extra voor de variatie en vul dit aan met wat wij zelf eten en hun ook mogen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het zó fijn dat ik ze weer lekker allerlei groenvoer kan geven (Wannes kon daar niet meer tegen en dus kreeg Zoetje ook amper wat). Nu Zoetje met Merien samen is gaat dat weer hartstikke goed. Ik hou ook meestal een basis aan van witlof en/of andijvie, en dan steeds wat anders erbij. De plaatselijke supermarkt verkoopt helaas geen kroppen andijvie meer dus dat heb ik ze ook nog niet aangeboden.

 

Vandaag kregen ze witlof, veldsla, gras en paardebloembladeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .