Ga naar inhoud

Wat eten jouw konijnen vandaag voor groenvoer?


Evee

Aanbevolen berichten

Zojuist zei Pablo&Lola:

Ik zie broccoli hier regelmatig voorbijkomen, maar ik heb nog nooit een konijn gehad dat het lust. Doen jullie er iets speciaals mee of heb ik gewoon broccolihatende konijnen? 😅

Hier zijn ze gek op broccoli. Als ik dat in hun groentenschotel heb zitten pikt Pip het er altijd uit en vliegt Fluffy er achteraan om het af te pakken 😂

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet wat er precies mis ging, maar mijn konijnen eten deze week heeeel veel andijvie 😂

 

Ik dacht dat ik het niet besteld had, dus heb maandag een krop bij de dorpssupermarkt gekocht. Toen kwamen dinsdag de boodschappen van de jumbo, en had ik niet 3, maar 5 soorten groenvoer voor de konijnen besteld, waaronder ook een zak andijvie (?). Vervolgens kwamen woensdag de bio-boodschappen.... je raadt het al! Nog een krop andijvie!!

  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik opperde nog om de andijvie van de bio-winkel zelf te eten, maar mijn man vind het niet lekker en wil het niet eten (iets met een vieze andijvie-brie quiche die zijn moeder vroeger maakte?!) Ach ja, ik geloof niet dat de konijnen het echt erg vinden om wat meer andijvie te eten.

 

Verder is er ook witlof, bleekselderij, courgette, komkommer en een sla-trio voor de konijnen. Ze zullen niets te kort komen deze week 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al het groenvoer geef je rauw, dus ongekookt, niet bevroren geweest en niet uit blik of pot. Als je groenvoer in de koelkast bewaart, kun je het het beste eventjes buiten de koelkast laten staan voor je het aan de konijnen geeft. Je geeft het dus op omgevingstemperatuur / kamertemperatuur. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

pastinaak

witlof

basilicum

radijsloof

boerenkool

 

 

Bij de voedingslijst op BunnyBunch staat dat de koolsoorten met bladeren strak tegen elkaar aan zoals rode kool, Chinese kool, witte kool vaker/meer problemen op kunnen leveren dan de koolsoorten met lossere vorm (boerenkool bijv.). Waar horen spruitjes bij? En is het beter maar 1 koolsoort in de groentenschotel te doen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .