Ga naar inhoud

Wat eten jouw konijnen vandaag voor groenvoer?


Evee

Aanbevolen berichten

Ik ben wel eens benieuwd, hoe ziet de groenteschotel van jouw konijnen er vandaag uit?

 

Foto's mogen natuurlijk ook, maar mijn konijnen hebben hem nu al op, dus dat fotografeert wat lastig 😂

 

Hier stond vandaag op het menu:

- witlof 

- bleekselderij
- broccoli

- komkommer

- rozemarijn

- munt
- geplukt gras

 

Een oude foto hier onder, maar ik denk dat dit wel een beetje een idee geeft van de hoeveelheid per koppel. Ik heb metalen hondenvoerbakken, het is een beetje een middelmaat bak, 16 cm diameter. Dit zijn Joris en zijn vorige vriendin, Binky terwijl ze een portie groenvoer eten.  

groenvoer (5).jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen krijgen niet veel groenvoer. Ik gaf ze altijd witlof en/of andijvie, aangevuld met van alles. Maar witlof en andijvie lusten ze niet meer, heel raar, en Wannes krijgt snel last van zijn buik. Dus ik heb ze een tijdlang helemaal niks gegeven en uiteindelijk ben ik ze groenvoer uit de tuin gaan geven: gras, paardenbloemen en -blad en wilg. En dan ook niet heel veel. Dat gaat wel goed. Af en toe een stukje komkommer, blaadje rucola o.i.d. ik heb ook nog wel een keer witlof gegeven maar ze raken het niet aan. In ieder geval is het nu al zeker een jaar geleden dat Wannes last heeft gehad van zijn buik!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een lekker luxe schotel: Andijvie, witlof, spinazie, verse peterselie, geplukt gras, viooltjes en een stukje appel. Ik had eerst een mooi bordje wat ik gebruikte voor de groenteschotel, maar die heb ik laatst laten vallen 😞 dus nu moeten ze maar van de grond eten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook voor de konijnen vandaag restjes, morgen komen er weer nieuwe groenten voor ze binnen met de boodschappen-levering.  Vandaag hebben ze dus een restje van de bleekselderij, het stronkje van de broccoli, komkommer en verder hebben ze kruiden uit de tuin op. Braam, munt, rozemarijn, goudsbloemen en gras. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .