Spring naar bijdragen

Hoe oud zijn jouw konijnen en hoe zijn ze bij jou beland?


Recommended Posts

Ik ben wel eens benieuwd naar jullie konijnen, hoe oud ze zijn, en hoe ze bij jullie zijn beland! Wat zijn hun verhalen geweest, voor ze bij jullie terecht kwamen? 

 

En wie heeft er op het moment het oudste konijntje hier op bunnybunch? 

 

 

Ik zal zelf beginnen: 

 

Joris, 7 jaar
Lange tijd heb ik konijnengroepen gehad, Joris is een beetje een overblijfsel daar van. Hij komt van een fokker en ik heb hem echt puur op uiterlijk gekozen, hij ziet er namelijk uit als het bunnybunch logo. Hij is een Nederlandse Hangoordwerg in de kleur Fawn (sjiek woord voor beige 🤣). Ik wilde eigenlijk afbouwen met konijnen van twee groepen, naar één koppel, maar had alleen maar dames over in één van de groepen. Ik zocht dus toch een nieuw konijntje voor in de groep. Achteraf niet de meest praktische keuze om voor een jonge ram te gaan, en Joris is qua karakter ook geen groepskonijn. Maar met wat rustig wennen is het wel allemaal goed gekomen. Joris heeft een tijdje als enige ram in een viertal gewoond, later een drietal, toen een tweetal. Mijn andere konijnengroepje dunde toen ook uit, en daar bleef één voedster over. Die heb ik toen gekoppeld aan Joris en Lela. Lela, een Vlaamse reus, is kort daarna ingeslapen wegens verlammingen. Binky en Joris bleven toen over. Joris was toen 3, Binky 13!. Nadat Binky overleden was, was Joris dus nog het enige konijn in ons huishouden. Dat kan natuurlijk niet, en vond ik echt wel heel gek. Daarom dus op zoek gegaan naar een vriendinnetje, een konijntje dat wel echt bij hem zou passen, zodat hij in de rust van een koppeltje kon gaan wonen met haar, en dat werd Brenda. 

 

Brenda, 5 jaar

Ik heb Brenda geadopteerd uit de opvang als vriendinnetje voor Joris, begin 2017. Ze was toen 1.5 jaar oud. Ze zat nog niet lang in de opvang, ze was afgestaan door mensen, waarschijnlijk om de standaard redenen, niet goed voorbereid begonnen, en niet wat ze verwacht hadden, maar verder weet ik er weinig van, van Brenda haar verleden.  Inmiddels is ze 5.  Brenda is echt een actief, speels, vrolijk konijntje, een echte avonturier. Een prima match voor Joris, die vrij onzeker en angstig is.  Toen Joris en Brenda in de opvang samen zaten voor de speed-date, zat Charlie in het hokje er naast.  

 

Op deze foto staat Joris links, Brenda rechts. 

joris-brenda-gekkebek.jpg

 

Charlie, 8 jaar

Tja, toen ik dus voor een vriendin voor Joris naar de opvang ging, viel ik als een blok voor Charlie. In eerste instantie heb ik haar niet meegenomen, ik ging immers terug naar 1 koppeltje en gezien haar karakteromschrijving leek ze geen match te zijn voor Joris. Maar ja, het liet mij niet los. Ze was geplaatst na een tijdje, ik blij dus. Maar ja, ze kwam weer terug vanwege haar gedrag. Toen ben ik haar dus toch maar gaan halen 😄 
Ze is hier het oudste konijntje! Charlie is van 2012, 8 jaar oud dus. Ze is in juli 2017 bij ons komen wonen.  Ze was 5 toen ik haar adopteerde uit de konijnenopvang, waar ze toen ook al een jaar zat.  Daarvoor had ze gewoond bij mensen die twee zusjes hadden gekocht, maar die gingen vechten. De konijnen zaten dus elk in een eigen traliekooitje in huis. Tot ze er op uitgekeken waren en toen zijn ze gelukkig wel naar de opvang gebracht. Charlie was niet de liefste toen, maar achteraf gewoon ongelukkig en had oogproblemen waar ze niet goed door kon zien. Dan is de wereld al snel een enge plek. Gelukkig lijkt ze hier nu op haar plek te zijn. 

 

Harold, leeftijd onbekend

Nadat Charlie inmiddels al wel 10 potentiele konijnenpartners had afgewezen, bij koppelpogingen bij de opvang & een poging bij mij thuis, zag ik dat er bij een (meer honden & katten)asiel vlak bij een rammetje zat. Omdat het dichtbij was, met Charlie er naar toe gegaan om kennis te maken. Er zat maar één ram in het asiel, en één voedster. Verder geen konijnen. Keuze was er dus niet. Maar het bleek een goede match te zijn! Harold is dus ook sinds 2017 hier, maar zijn leeftijd is onbekend. Hij komt wel ook als een wat ouder konijntje over. Zou mij niets verbazen als hij ook een jaar of 6 a 7 is. Maar dat weet ik dus niet, want hij is in een parkje gevonden. Harold is echt een super schattig, lief en vriendelijk konijntje. En zijn vachtje is zooo zacht! 🥰 Maar nog mooier dan dat, is dat hij echt heel lief en zorgzaam is voor Charlie, en dat ze samen de wereld lijken aan te kunnen.

 

Op deze foto staat Charlie links, Harold rechts. 

hooi-eten-klein.jpg

 

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Artemis, leeftijd onbekend

Toen we gingen verhuizen naar een huis met een tuin, wilde ik sowieso dat er konijnen zouden komen. Ik was eigenlijk van plan om een koppeltje uit een opvang te halen, maar een vriendin hoorde van een kennis dat zij eigenlijk een nieuw thuis zochten voor hun twee voedsters. Zij hadden de konijnen ook weer van iemand anders overgenomen en waren er eigenlijk op uitgekeken. Het waren twee zusjes die al sinds hun geboorte samen zaten. Niet ideaal, maar zo kon ik die mensen en hun konijntjes ook helpen door ze een fijn thuis te geven. Helaas is 1 van de zusjes vlak voor ze naar ons zouden komen overleden door de extreme warmte vorig jaar. Het andere konijntje is toen naar ons gekomen en ik heb haar de naam Artemis gegeven. De vorige eigenaren wist me eigenlijk weinig over haar te vertellen, alleen dat ze minimaal 5 jaar oud was. Zij waren nooit met haar naar een dierenarts geweest dus ze was ook nog niet ingeënt.

 

Apollo, 4 jaar

Toen we de gezondheidscheck en vaccinaties geregeld hadden, zijn we met Artemis naar een opvang Knijn en Ko gegaan voor een maatje. De 3 keuzes die wij hadden opgegeven waren allemaal geen match, Artemis was veel te angstig tijdens de koppeling. Dus toen op aanraden van de opvang een poging gewaagd met een heel rustig rammetje, en dat was wel een goede match. Apollo, die eerst anders heette, was bij de opvang terecht gekomen via de dierenbescherming, die een groep van meer dan 10 konijnen bij iemand had weggehaald. Je merkt het wel aan hem, hij is totaal niet tam, houdt zich erg rustig, behalve rond etenstijd, dan doet hij zijn best er als eerste bij te zijn. Maar hij is erg lief voor Artemis, ze liggen vaak samen en wassen elkaar vaak. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn dochter had twee konijnen, maar die nam ze mee toen ze het huis uit ging. Het hok en de ren hier in de tuin konden niet mee, dus die stonden leeg. En dat vond ik maar niks, zo'n leeg hok. Begin 2017 wilde ik een afspraak maken bij K'nijn en ko om daar een koppeltje te halen, maar toen kreeg ik via Facebook een berichtje: op een dierenhoek zocht iemand een goed tehuis voor haar konijntjes. En dat was amper vijf kilometer verderop. Ik heb contact opgenomen en foto's van de ren en de tuin laten zien en 's avonds konden we ze al ophalen. Ze heetten toen Coco en Roosje, maar dat hebben we omgedoopt naar Wannes en Zoetje. Inmiddels wonen ze dus al bijna vier jaar bij ons. Wannes is nu zeven en Zoetje is zes jaar. Ze waren nog nooit ingeënt en Wannes had flinke klitten (hij had bijna twee staarten en ook bij zijn voeten enorme klitten aan de zijkant). Op vrijdagavond opgehaald en direct na het weekend naar de dierenarts dus voor een check, vaccinaties en klitten verwijderen. 

De ren gingen we steeds verder uitbouwen, maar dat was niet mooi en niet praktisch, dus afgelopen voorjaar hebben we een nieuwe gebouwd. Rechttoe rechtaan, 10 vierkante meter en met stahoogte, veel handiger! En de konijnen zijn er ook blij mee! 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Betsy 8.5 jaar.

Van het knabbelhuis in Deurne, ze kwam eind december 2015 bij ons toen we Wilma moesten laten inslapen. Ik was aan het werk, mijn vriend ging met Frits naar de opvang. We hadden wel een eisenlijstje. Opstaande oortjes, niet te groot, zindelijk, gecastreerd en een beetje aaibaar. De gecastreerde dames die er zaten waren niet geschikt, eentje was herstellende van ec en de ander niet zindelijk. Ik had Betsy op de website gezien en mijn vriend tijdens zijn telefoontje van 'help wat nu' op haar gewezen. Dat bleek een schot in de roos. Ze was klein, schattig, zindelijk, wilde geaaid worden en het matchte met Frits. Via de opvang konden we haar met korting laten castreren. Ze was een afstandskonijntje. We wisten niets van haar behalve haar leeftijd. Aan haar gedrag af te lezen was ze klein gehuisvest geweest, ze durfde lang nieteens de ren te verkennen. Ik denk dat ze wel veel aandacht heeft gehad en geen konijnenvriend tot ze bij ons kwam. Ze is nog altijd erg mensgericht en heeft zich ontwikkeld tot een soort hondje, ze luistert tegenwoordig zelfs als je haar roept.

 

Gijs, 1 jaar

Gijs komt van knijn en ko, hij kwam in januari dit jaar bij ons toen we Frits in moesten laten slapen. Hij was toen 6 maanden oud, in de opvang terecht gekomen omdat hij ging vechten met zijn broertje waar hij bij moest wonen 😣. Ik weet verder niks van hem. Hij is ontzettend alert, zijn eerste reactie op alles is wegrennen. Hij laat zich wel wat aaien, maar wil het liefst gewoon konijn zijn.

 

Daarvoor had ik Frits en Wilma, van de kleindierenopvang in Nijmegen die nu helaas dicht is. Frits was gedumpt en kwam flink gewond in de opvang, hij heeft daar een mooi stoer piratenoor aan overgehouden. Hij was erg tam en brutaal, maar je moest hem niet aanraken. Soms kwam hij er ongemakkelijk bij liggen als we Betsy aan het aaien waren, maar daar leek hij toch niet erg van te genieten 😆. Frits heeft 7.5 jaar bij ons gewoond en ingeslapen vanwege benauwdheid door chronisch snot, vermoedelijk is hij een jaar of 9 geworden. 

Wilma was een afstandskonijntje. Typische verhaal van een angora, samen met zusje in de opvang gekomen met verwaarloosde vacht en de kinderen keken er niet meer naar om. Een langzitter, vanwege haar vacht en rode oogjes. Ze was super vrolijk, hartstikke actief en ondernemend, aaien mocht soms, maar hoefde niet echt voor haar. We hebben zo gelachen om Wilma! Echt zo'n leuk en grappig beestje met een hele duidelijke mening en aanwezigheid! Helaas is ze niet oud geworden, toen ze 5.5 was hebben we haar op de operatietafel in moeten laten slapen vanwege gekkigheid aan haar blaas. Ik had haar graag meer gegund, maar ze heeft het fijn gehad bij ons met Frits, dat weet ik zeker.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Punky, 10 maanden

 

Op 24 december 2019 waren mijn beste vriendin en ik aan het chatten. Ik zei toen spannend hé? Ik ben benieuwd naar welke cadeautjes ik allemaal ga krijgen. En toen antwoordde zij, ja, vooral voor ons wij hebben net een nestje konijnen gekregen. Natuurlijk konden ze die niet allemaal houden. Ze mochten er 2 van de 5 houden. Toen kwam moeke met de vraag of ik er graag 1 zou hebben voor mijn verjaardag. Ik wou het echt heel graag. Ik twijfelde om 1 ding, ik had ook al een kat. Nogal een schuwe, omdat ze een rugzakje meedraagt, naar andere mensen en voorwerpen toe. Ik wou dat zij zich ook nog thuis ging voelen bij ons, toen heb ik het toch gedaan. In de nacht van 26 op 27 februari heb ik geen oog dicht gedaan. Want op 27 februari 2020 ben ik mijn Punkje gaan halen. Op de eerste seconde dat ik hem bij mij had en vast had  was ik verliefd. Ik was vastbesloten, hij ging mee naar huis. 

 

Naamloos, leeftijd onbekend

 

Toen ik bb ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik zocht alles op, als ik zeg alles bedoel ik ook alles. Ik ontdekte dat ik veel misdeed. Ondertussen is er al veel veranderd. Ik doe aan alle basisbehoefte van een konijn, buiten 1. Een maatje. Ik doe er alles aan om er eentje te krijgen. Moeke is overtuigd, zij helpt nu papa overtuigen. Er zit een koppelvakantie, of speeddate aan te komen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Blackie, bijna 5 jaar:

Gekocht bij een tuincentrum. De verkoopster was dierenartsassistente geweest, dus we hadden het gevoel dat we goed waren geïnformeerd. Toch niet goed genoeg, want we zouden twee voedsters nemen dachten we. Dat loste zichzelf wel weer op, want toen we drie maanden later ineens een nestje hadden, bleek Blackie toch een meneer te zijn. En in plaats van een dwerghangoor is het een halve Hollander van ruim 3 kilo met staande oren. Hij is de baas over de voedsters, en hij wil graag een paar keer per dag langdurig geaaid worden, hij gaat er echt voor liggen. Hij werpt zich op als de grote beschermer van de dames, maar is doodsbenauwd voor autorijden.

 

Bunny, ook bijna 5 jaar:

Van hetzelfde tuincentrum. Samen met Blackie gekocht. Er waren drie voedsters waarmee hij een klik had. Een was erg dominant, dat durfde ik zelf niet aan. Een was lief, maar daar zat weer helemaal geen pit in, dus werd het Bunny. Ze zijn echt stapelgek op elkaar. Bunny is lief en zorgzaam, en moedert over iedereen.

 

Beany, 4,5 jaar:

Enige overlevende nakomeling van Bunny en Blackie. Toen ze 5 maanden waren, zag ik in het nachthok ineens een nest met 2 dode misvormde konijntjes liggen. Toen de ergste schrik voorbij was, en ik het hok had leeggeschept in een doos, bewoog er ineens iets in de doos. Toen heb ik het maar weer terug geschept. Ze is erg bijdehand en bazig. Twee weken geleden heeft ze gevochten met Tara. Ze is inmiddels gesteriliseerd en vrijdag gaan ze naar Knijn&Ko voor de (hopelijk) herkoppeling. 

 

Tara, 5 jaar of ouder:

Met zijn drietjes viel Beany een beetje buiten de boot, dus zijn we naar Knaller (nu Chews&Nibbles) geweest om er een konijn bij te zoeken. We hadden een heel lief, sociaal rammetje gezien. Ik denk dat hij Charlie heette, maar hij had van die mascara-ogen, dus hij had eigenlijk George moeten heten (steek je hand op als je aan de andere kant van de generatiekloof staat). Alleen wilde hij absoluut niet, hij ging met iedereen op de vuist. Tara paste er wel bij, dus moest zij het worden. Ze is zwart, dus 's avonds zie ik haar niet. En ze heeft een hekel aan mensen. Toen ze vermoedelijk een jaar oud was, is ze in een kartonnen doos bij iemand voor de deur gezet, dus misschien heeft ze wel een goede reden om niet van mensen te houden. Ze is onverstoorbaar, gaat gewoon haar eigen gang, als je bijvoorbeeld wilt schoonmaken dan moet je om haar heen, want ze gaat gewoon door met waar ze mee bezig is. Ze heeft van de zomer EC gehad, waardoor haar nieren niet goed meer werken. Met medicatie gaat het goed, maar we weten niet hoe lang. De dierenarts denkt ook dat ze mogelijk een jaar of 7 is, en niet 5.

 

Ik hoop dat ze weer bij elkaar kunnen. Zo niet, dan krijgt Beany een nieuw vriendje. Maar eigenlijk wilde ik maar 2 konijnen, dus ik vind 5 erg veel.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Fluffy 8 maanden:

Mijn oudste dochter wilde al heel lang héél erg graag een konijntje. Nu ze 14 is geworden en er dus samen met mij voor kon zorgen durfde ik het wel aan.

Dus zijn we op 7 april 2020 naar de Intratuin gegaan om een lief konijntje + alle benodigdheden te kopen.

Dat lieve konijntje werd Fluffy, 8 weekjes oud toen hij bij ons kwam en gelukkig helemaal gezond.

 

Pip 10 maanden:

Vlak na de aanschaf van Fluffy kwam ik op Bunnybunch terecht.

Hier kwam ik er onder andere achter dat een maatje voor Fluffy nodig was.

Zodra het kon heb ik Fluffy laten castreren.

Daarna kon hij op koppel vakantie in de opvang.

Hier heeft hij vriendinnetje Pip uitgezocht.

Ik weet behalve de geboorte datum helaas niets van Pip.

Toen ze in juni bij ons kwam was ze verschrikkelijk schuw. Inmiddels reageert ze op haar naam, eet ze snoepjes uit de hand en komt regelmatig een aaitje halen.

Samen vormen ze een lief koppel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bam Bam 1 jaar + 5 maanden 

Bam Bam heb ik via via van een mevrouw over genomen die te kort achter elkaar nestjes had en met jonge konijnen zonder moeder zat. Bam Bam heb ik dus al vanaf dat hij ongeveer 6 weken is en vanaf dag 1 echt een zwak voor dit mannetje. 

Hij is zo lief en ontzettend grappig! Hij is echt de reden dat ik niet meer zonder konijnen zou willen. Toen ik best eenzaam was na het verhuizen bij mij ouders vandaan was hij degene waarvoor ik elke dag mijn best deed. Een echte hartendief! 

 

Pebbles (in de opvang Tweety) 1 jaar + 5 maanden

Toen Bam Bam en zijn broertje Zorro 12 weken waren moesten ze helaas toch echt uit elkaar. Na goed contact met een konijnen opvang besloten dat ik Zorro mocht brengen en dat wanneer Bam Bam genezen was na zijn castratie ik mocht komen daten met een konijntje van daar. Terwijl ik afscheid neem van Zorro zit in het hokje naast hem een heel lief, mooi konijntje erg nieuwsgierig naar me te kijken. Ook al wist ik dat ik niet degene was die gekoppeld moest worden wilde ik toch graag Bam Bam eerst met haar proberen te koppelen. Bam Bam is altijd erg rustig en omdat zij best angstig was dacht ik dat hij haar wel kon helpen. Plus, ze schelen maar 6 dagen qua leeftijd! En ja hoor, een match made in heaven! Pebbles is een ontzettend nieuwsgierig konijntje dat altijd op zoek is naar avontuur... Als Bam Bam maar in de buurt is. Want zonder haar grote liefde is ze niet compleet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

🌺Liz 1.5 jaar

Liz is mijn eerste konijn. Ze komt uit de dierenwinkel en was toen 8 weken oud. Ik was van plan om 2 konijnen te kopen maar dat werd me heel sterk afgeraden. Die zouden alleen maar gaan vechten. 

Liz is lief, grappig, actief en een bijdehand tante. Ze worden erg graag geaaid. 

Gelukkig is ze ook erg vergevingsgezind want ik heb zo'n beetje alles fout gedaan wat je maar kunt bedenken en toch zijn we beste maatjes. 

 

🍀Olaf bijna 4 jaar

De dierenarts vroeg of Liz alleen was. Hij raadde een vriendje aan uit de opvang. 

Ik was aan het rondkijken naar een opvang in de buurt en toen kwam ik Olaf online tegen. Hij had lang haar, iets wat ik eigenlijk niet wilde. Ik voelde meteen dat Olaf mijn konijn was. Ik keek verder maar kwam toch steeds weer terug bij hem. Het bleek een perfecte match met Liz. 

Het was echt wel een uitdaging in het begin met hem. Hij was onzeker en beet. Nu gaat het ontzettend goed. Ik krijg heel veel likjes van hem.

Samen zijn ze heel gelukkig en ik ook. 🥰

Bovenste foto Liz, onderin Olaf met zijn mond vol. 😄

 

 

20201003_194447.jpg

20201007_013957.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vlekje, 6 jaar.

Vlekje is ook al 6 jaar bij mij. Ik heb haar gekocht in de Welkoop. Mijn vorige konijn was overleden en heb 2 maanden gewacht of ik wel weer een nieuwe wilde. Toen begon het toch weer te kriebelen en heb ik Vlekje gekocht. Ik dacht dat ik heel veel ervaring had met konijnen en alles wel goed wist, maar goed net zoals zo veel van jullie hier was dat niet zo. Ik weet niet hoeveel weken ze was toen ik haar kocht, maar ze had toen nog geen hangoren. Ik wilde absoluut geen hangoor konijn was dat even schrikken toen ze opeens gingen hangen. Ze is geen echte hangoor maar een vliegtuigoor, wat ik eigenlijk nog wel veel schattiger vind.

Vlekje en ik zijn echt beste vriendjes, ik heb nog nooit zo'n intense band gehad met een konijn en ik wist ook niet dat het kon. Ze is echt mijn alles, want ja ik heb toch geen relatie.😂 Ze is echt zo'n lief konijn ook naar mensen. Ze maakt ook altijd lekker veel geluidjes als ze het ergens niet meer eens is bromt ze boos als ze heel blij is of ze eten krijgt bromt zo op een blije manier. Dat maakt haar echt Vlekje.

Ondanks mijn beste zware allergie voor haar krijgt ze niks tekort en alsnog krijgt ze mega veel aandacht.

Helaas is ze nu even alleen. Op 7 september is ze haar maatje Fluffy verloren. Ze waren niet echt maatjes maar met gaas ertussen wel. Ik ga nog wel een nieuwe maatje zoeken maar ze heeft nu problemen met haar gezondheid, de dichtsbijzijnde konijnenopvang is ook dik een uur rijden. Ze is zo bang in de auto echt zielig. Gelukkig is aan haar niet ze toen dat ze zich eenzaam voelt. Ze is lekker actief en veel bezig met graven.

 

Vlekje 2-.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Binky & Monky: 2 voedsters (zusjes) van 3 jaar en 9 maanden

 

Binky en Monky zijn in de zomer van 2017 bij mij gekomen, ze waren toen een half jaar oud. Ze kwamen eigenlijk 2 weken bij mij logeren omdat de baasjes (kennissen) op vakantie gingen. Met hok en al kwamen ze logeren, m'n man had vlug een provisorisch rennetje in de tuin gemaakt van gaas zodat ik ze los kon laten lopen als ik er bij was. In die 2 weken veel over konijnen geleerd en met name dat ze veel ruimte nodig hebben, ook zag ik hoe fantastisch ze het vonden om los te lopen, rennen, binkies maken en graven. M'n hart brak dan ook als ik er aan dacht dat ze terug moesten naar hun eigen baasjes waar ze 24/7 in een te klein hok zouden zitten en er maar een enkele keer uit mochten.

Ik wist dat de vrouw van het gezin de konijnen liever kwijt dan rijk was ivm de tijd die je er aan kwijt bent. (haar man had zonder overleg 2 konijnen gekocht voor het kind...) Dus ik heb gepraat als Brugman waarom de konijnen beter bij mij konden blijven en godzijdank vond het kind van het gezin het ook goed na wat druk van de moeder.

Het was al begin augustus en ik wou ze wel buitenkonijnen laten. Dus mijn man een ren gebouwd (achteraf niet goed genoeg over nagedacht en het moest allemaal snel snel snel aangezien ze begin september naar buiten moesten ivm de wintervacht)

Toen mijn man de ren aan het bouwen was hebben ze een paar weken binnen geleefd en nadat ze begin september gecastreerd zijn, zijn ze half september naar buiten verhuisd waar ze hopelijk nog lang en gelukkig leven.

De eerste foto van het hok waarin ze leefden :-(

De tweede foto van het tijdelijke rennetje.

De derde foto in hun defintieve verblijf.

binky-Monky2.jpg

bm2.jpg

binky-Monky3.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lewis, +/- 2 jaar

Lewis is in mei 2019 bij ons komen wonen als vervangend maatje voor Lola. We hebben hem geadopteerd uit het Konijnenparadijs, waar hij samen met zijn broertje en zusjes binnen is gekomen nadat ze op jonge leeftijd (slechts vier weken oud?) ergens gedumpt waren. Door de opvang werd Lewis omschreven als een vrolijk, ondernemend en actief ventje met prachtige blauwe ogen. Nou, wat wil je nog meer? Lola vond hem gelukkig ook leuk en na een koppelvakantie nam Lewis zijn intrek bij Lola in de ren achterin de tuin. Ik was zelf alleen grote konijnen gewend, dus ik moest wel even wennen aan het kleine, of nou ja, eigenlijk normale formaat van Lewis. De hooiruif bleek bijvoorbeeld veel te groot, waardoor hij zich bijna binnen de eerste vijf minuten bij ons al om zeep had geholpen. Daarnaast moest de tuin Lewis-prooi gemaakt worden, want zo’n klein, snel konijn kan natuurlijk veel makkelijker door de schutting ontsnappen. Naast ontsnappingspogingen houdt Lewis zich graag bezig met graven en slopen. Hij is echt onwijs nieuwsgierig, ondernemend en actief, behalve als hij slaapt, want dan slaapt hij ook echt (diep). Hij vindt het prima als je bij hem op bezoek komt, maar aaien hoeft niet zo. Een echt konijn dus, die graag zijn eigen gang gaat. 

942D2BC2-CFE4-4922-8D9F-53672F1F0BC7.jpeg.42151848d2ed131fb9b165ae28b78042.jpeg

 

Luz, 1-1,5 jaar

Na het overlijden van Lola hebben we Luz uit konijnenopvang Joy geadopteerd als vervangend maatje voor Lewis. Luz is samen met haar zus Lumi afgestaan door een gezin met kinderen. Gelukkig bleek Luz ook een enorm goede match voor Lewis. Ondanks haar onschuldige, lieve en vriendelijke uitstraling is Luz een behoorlijke fanatiekeling als het op eten aankomt. Ze jat graag de laatste biksjes uit Lewis zijn bakje en als Lewis toevallig op een lekkere spriet hooi aan het knabbelen is, dan schroomt mevrouw zich niet om die spriet af te pakken. Verder is ze ook wel lief voor Lewis hoor. Ze keurt dagelijks of hij er nog naar behoren uitziet en zo niet, dan geeft ze hem een grondige wasbeurt. Luz vormt met Lewis het perfecte duo. Ze is net zo ondernemend, nieuwsgierig en actief en staat als eerste bij de deur als je een bezoekje komt brengen. Luz is wat mensgerichter dan Lewis. Ze komt graag even bij je snuffelen of aan je trui/broek/schoenen/slippers/jas knabbelen en ook een aai is altijd welkom. 
BA678F9B-096C-43BE-B5D5-E72F4087BCA9.thumb.jpeg.71390461abb7bc0b9ab97b89eb79319b.jpeg
 

Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?

  • Vind ik leuk 3
  • Haha 6
Link naar bericht
Deel via andere websites

Bambi (1 jaar)

Bambi is mijn voedster van ongeveer een jaar oud, eigenlijk weten we niet de precieze leeftijd. We hebben haar in juni uit de opvang gehaald, samen met haar broertje Fendi. Ze lijken net een tweeling 😋. Het zijn allebei Hollandse Hangoren, en ontzettend lief. Ze waren in het begin nog een beetje schuw, maar omdat ze zó gek op eten waren, besloot ik ze een paar keer uit de hand te voeren. Dat hielp heel erg, en ik kon ze toen ook snel aaien. Bambi is toch wel de meest dominante van de twee, en laat dat vaak zien door speels achter Fendi aan te rennen. Na een paar rondjes gaat ze hem dan toch aflikken, dus gemeen doet ze niet. Ze is ook de eerste die op het best wel hoge dak van het hok heeft gesprongen, en sindsdien is dat een leuk 'trucje' van haar. Zodra ze eraf komt, maakt ze altijd een serie binkys. Tegenover mensen is ze nog wel een beetje wantrouwend; hoewel je haar kan aaien, heeft ze dat vaak liever niet.

 

Fendi (1 jaar)

Fendi is onze ram, en het beste vriendje van Bambi. Hij was in het begin de meest verlegen van de twee, maar nu is hij degene die het makkelijkst op schoot springt. Hem hebben we dus samen met Bambi uit de opvang gehaald, waar we werden verteld dat ze ongeveer anderhalf - 2 jaar oud waren. Nu hebben we Bambi gisteren laten steriliseren, en zei de dierenarts dat ze veel jonger was. Daar schrokken we wel van, want hadden we haar dan te vroeg laten steriliseren? Gelukkig bleek dat van niet, dat zat wel goed. Nu geloven we eerder de dierenarts dan de opvang, dus zullen ze ongeveer een jaar oud zijn.

 

(Links Bambi, rechts Fendi. We herkennen ze aan de kleine vlekjes in Bambi's vacht die je nu ook wel bij haar oog ziet. Fendi heeft die niet)

bambienfendi.thumb.jpeg.8d107d035fae2a2be40ae8208fe9e31a.jpeg

bewerkt door Bambi&Fendi
Foto vergeten in te voegen
Link naar bericht
Deel via andere websites

Kliko: Leeftijd onbekend 

Kliko is een gecastreerde ram uit dierenasiel Almere. Hij is gevonden op straat en leeftijd is onbekend, maar wordt jong geschat. Nu ongeveer 4 jaar. Hij is nu, net als Spook waar hij in het asiel aan gekoppeld was, bijna tweeenhalf  jaar hier. Kliko is een enorm avontuurlijk konijn. Overal klimt hij op en in en hij bemoeit zich met alles. Als iets niet naar zijn zin is laat hij dat duidelijk merken door te brommen en met zn voorpoten te slaan en soms zelfs te happen. Hij is geen fan van aaien, maar komt wel steeds vaker een aai op zn neus vragen als ik in de ren zit. Hij heeft enorm voernijd! Alles is voor Kliko, vandaar ook zijn naam die hij van mij gekregen heeft. 
 

Spook: Twee jaar en 9 maanden

Spook is van 5 december 2017. Geboren in het asiel van een voedster die op straat gevonden was. Spook is niet zo’n held. Komt niet echt naar je toe, alleen met etenstijd om een snoepje te halen en heel soms als ik in de ren bezig ben om mn emmer om te gooien of zo. Toen we naar de dierenarts moesten voor haar rug gedroeg ze zich wel voorbeeldig moet ik zeggen, dat had ik echt niet verwacht. Ze is graag bij Kliko, laat zich veel en graag door hem wassen en maakt dat ook echt wel duidelijk aan hem. Toen ze een maand of 10 was begonnen de hormonen op te spelen en is ook zij gecastreerd. Was ik toch al van plan, maar moest nu wat sneller omdat ze flink schijnzwanger was en Kliko bijna geen leven meer had, Spook zat constant achter hem aan en hij mocht niet meer in het hok komen. Na de castratie was het weer een heerlijk klef stel samen. 
 

Hoop nog lang van ze te mogen genieten ❤️❤️
 

 

732A57DB-3E30-41BA-BB44-0CB1A482C15F.jpeg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tommie +/- 6 jaar (weduwnaar van Buurvrouw en Sjaakie)

Tommie heb ik samen met Buurvrouw van mijn achternicht overgenomen. Ik woonde net op mezelf en wilde graag konijnen. Zij kregen een jonge puppy wat niet helemaal lekker ging met de konijntjes en mijn nichtje had ook weinig aandacht voor ze. Buurvrouw hadden ze met haar zusje uit een tuincentrum maar na een tijd werd dat vechten. Dus eentje naar het asiel gebracht en daar is Buurvrouw met Tommie gekoppeld. Ik weet dus niet zeker hoe oud hij is en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij is een nestor, bijt nooit maar is wel snel bang. Mijn held op bruine pootjes. Hij accepteerd alleen een aai als hij een snoepje krijgt. Hij luisterd heel goed naar zijn naam en vindt het erg leuk om mij wakker te maken door onder mijn bed te gaan zitten op de kratten, herrie te maken. Rent over de overloop en weet dat als de wekker gaat ik opsta en hij eten krijgt. Is erg slim en houdt van spelletjes spelen. Ik noem hem vaak mijn Tommetje Tumtum (ik vind de witte ook het lekkerst van de snoepjes). Helaas is hij nu alleen na 2 vrouwtjes, urinebrand en veel stress. Nu eerst weer rust. Het is een slimme deugniet.

 

Coco +/- 4 jaar (mannetje van Julia)

Coco heb ik van iemand via Facebook overgenomen, die waren er op uitgekeken (die dochter van een jaar of 15). Ze wilde wel een goed huisje voor hem dus ik moest ook laten zien waar hij terrecht kwam. Coco zou een vrouwtje zijn en gekoppel worden met Buurvrouw en Tommie. Maar Coco bleek cocosnootjes te hebben en ondanks dat hij verliefd was op Tommie was de liefde niet wederzijds dus moesten ze apart. 

De vorige eigenaar hadden hem van een fokker maar ik denk dat hij nog geen jaar was toen ik hem kreeg. Hij is echt een clowntje, gaat in de schaal onder de tafel zitten, springt overal op, volgt me overal, likt de enkels van mijn zusje helemaal nat, wil altijd weten wat er gebeurd en helpt graag mee. Hij is gek op visite, aandacht en leven in huis. Maar is ook een heerlijke knuffel en een echte schooier. Houdt niet zo van spelletjes daar heeft hij het geduld niet voor. Omdat hij naar zijn naam luisterd en komt als je hem roept heb ik zijn naam niet veranderd. Hij is mijn Cocosgenootje. Een bemoeierige knuffelclowntje.

 

Julia +/- 5 jaar (vrouwtje van Coco)

Julia komt uit het asiel. Daar kreeg ze naam Droppity. Ik dacht omdat ze gedropt was en dat was pity. Maar zo slim waren ze daar niet. Ze is gedumpt met 14 andere die er ook slecht aan toe waren. Er was een mannetje die zijn voortandjes door zijn onderlip had dus die waren getrokken. Vachtjes die vuil en vol klitten zaten. Ze hebben er ook een paar moeten laten inslapen. Julia had een tumor/vetbult (is niet helemaal duidelijk wat het was) dus ze is gesteraliseerd. Ze is ook doof, mank en heeft scoliose. Ze houdt er van om aan haar kontje gekriebeld te worden ( het liefst met je nagels beetje stevig krabben) dan geeft ze allemaal kusjes en hapjes. Vooral voor het ontbijt moet er even geknuffeld worden. Ze is best slim qua spelletjes en vind het heerlijk om lekker buiten (zelfs in de regen) te liggen slapen. Helaas heeft ze gevoelige darmen en vaak plakpoep. Ook al lust ze alles ze kan niet overal tegen. Dat is soms wel onhandig en sneu voor haar. Het is echt een wit bolletje en op de een of andere manier is het erin geslopen dat ik haar mijn doperwtje op pootjes noem. Maar dat hoort ze toch niet. Samen met Coco is het een gelukkig stel. Ze is een kleine doof vreetzakje.

 

En ik heb geen favoriet! Ik hou van alle drie. Ik hou eigenlijk van alle bunnies maar daar heb ik de ruimte niet voor...

bewerkt door Francisca
Link naar bericht
Deel via andere websites

Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje)

Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn.

Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor)

Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hubbel - 6 jaar

Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren.
Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo😆) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik!

Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. Eén ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten!

 

Lientje - 5,5 jaar

Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren.
Zij was één van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis.
Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec.

Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een röntgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .