Spring naar bijdragen
Joachimdk444

De Chinese dwergkwartel

Recommended Posts

Aangezien iemand er naar vroeg, hier even wat info over de Chinese dwergkwartel.

Ze hebben de grootte van een kanarievogel, en leggen elke bijna dag een ei. Het zijn echt mini mini kippetjes, Japanse kwartels zijn iets groter.

 

Citaat

 

De chinese dwergkwartel , mischien wel de meest populaire kwartelsoort. Een kwartelsoort die weinig eisen stelt aan zijn omgeving, en gezien zijn sociale eigenschappen in elke volière gehouden kan worden. Chinese dwergkwartels zijn met hun 11 tot 15 cm één van de kleinste hoenderachtige. Ze leven uitsluitend op de grond om daar hun voedsel bij elkaar te scharrelen

 

De huisvesting van de chinese dwergkwartel heeft geen grote eisen. Het is belangrijk genoeg beschutting in de vorm van beplanting als lage struiken en gras te voorzien. Hier kunnen de kwartels in schuilen wanneer zij hier behoefte aan hebben. Zo verhoogt u ook de leg omdat kwartels graag zeer beschut hun nestje bouwen. Als directe beschutting kunt u bijvoorbeeld wat bloempotten op hun zij neerleggen in de zandbodem, enkele dakpannen die schuin tegen elkaar staan en bijvoorbeeld een stenen ornament waar de kwartels onder kunnen kruipen wordt zeer gewaardeerd.

Wanneer u de beschikking heeft over een nachthok in de volière is het belangrijk te weten dat de meeste kwartel soorten geen gebruik (kunnen) maken van trapjes zoals kippen dat doen. Enkele bakstenen zullen zij nog opklimmen naar de ingang van het nachthok, maar een trapje gebruiken zij niet. Zorg er daarom voor dat de ingang van het nachthok goed te bereiken is op grond niveau.

Chinese dwergkwartels kunnen daarnaast ook prima in een konijnenhok of kippenhok gehouden worden gezien het “grond” vogels zijn, ze kunnen vliegen (en doen dat ook wanneer zij schrikken!), maar ze vereisen geen stokken waar zij op zitten voor hun nachtrust.

Bron:https://voliere-info.nl/chinese-dwergkwartel/

 

bewerkt door Evee
citaat & bron toegevoegd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb in je eerste bericht even een citaat en de bron er van toegevoegd. Je kan niet zomaar van andere websites de teksten overnemen, daar zit copyright op. Net als op foto's,  boeken en muziek. Ook online bestaat copyright.

Als je een tekst wil citeren van een andere website, is het de bedoeling dat je er dus wel netjes bij zet dat het een citaat is, en waar de tekst vandaan komt. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .