Ga naar inhoud

Afvallen en plakpoep


IreneM

Aanbevolen berichten

10 uur geleden zei IreneM:

Er is niet opnieuw coccidiose gevonden, gelukkig. Ik moet haar nu even flink wat meer eten geven en kijken of ze nog wat aankomt.

 

De dierenarts heeft nog in de bek gekeken en een klein haakje gezien. Ze eet echt enorm goed dus het is voor nu geen probleem. Ze kan ook niet onder narcose, omdat ze eerst moet aansterken. Zouden jullie een konijn helpen aan haakjes als ze er geen last van lijken te hebben?

 

Nee, zou ik niet doen. Je weet nu dat er misschien iets zit, kijken via otoscoop is maar beperkt betrouwbaar dus misschien valt het in de praktijk erg mee en anders ben je al (extra) alert. Mijn ervaring is dat konijnen wel echt 'mieperds' zijn met dit soort dingen, tussen aanhalingstekens omdat een scherpe plek in je mond natuurlijk ook écht zeer doet als het op de verkeerde plek zit, ook al is het maar een klein puntje. Je hebt er wel konijnen bij die met enorme haken nog niets lieten merken, maar ik zie veel en veel meer konijnen die echt (bijna) niks meer willen en waarbij de dierenarts dan appt van ja ik heb wat kleine puntjes weggehaald, maar of dat het nou is..? En vrijwel altijd eten ze daarna weer hartstikke goed. Dus tenzij er een indicatie is dat er al schade is of dat je weet dat je konijn veel te lang doorgaat ondanks gebitsproblemen zou ik bij zulke dingen echt afgaan op wat je zelf ziet. Dat gaat nog eens dubbelop bij een konijn dat net ziek geweest is, ten eerste natuurlijk omdat een narcose dan toch iets meer risico met zich meebrengt maar ook omdat zulke problemen net de doorslag kunnen geven om dan toch ook maar toe te geven aan de pijn in de bek. Als je je al ellendig voelt dan maakt zoiets het natuurlijk alleen maar erger als het wel pijn doet. Niet helemaal vergelijkbaar, maar ik zie dit bijvoorbeeld heel vaak bij konijnen met ernstige obesitas, die zijn langdurig volgepropt en ik kan overduidelijk aan ze (en de weegschaal) zien dat ze echt niet slechter zijn gaan eten de laatste tijd. Alleen zodra ik dan het dieet aanpas lijkt dat, in combinatie met de stress van verhuizen misschien, de druppel te zijn om toch behoorlijk last te krijgen van allang aanwezige haken.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .