Spring naar bijdragen
Sterrelotje

Konijnen en regen?

Recommended Posts

Hoi, onze konijnen lijken niet te snappen dat je ook kan schuilen als het regent. Of ze het niet willen of niet snappen dat er ook droge plekken bestaan of dat ze niet meer door de regen durven, geen idee. Ze gaan niet in hun hok, maar zoeken ook niet echt een andere droge plek. Met name het mannetje laat zich dan doornat regenen. Hij gaat dan bijv achter het hok zitten. Wel uit de wind, maar niet uit de regen. Kan dit kwaad met die kou? M’n dochter heeft ze net maar weer gevangen en afgedroogd voor de zekerheid, maar hoor graag of we ze gewoon hun gang kunnen laten gaan in de regen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zover ik weet kun je ze gewoon hun gang laten gaan.

Konijnen hebben een soort ingebouwde regenjas. Misschien hebben ze het inderdaad nog niet echt door en zou je het eventjes af moeten wachten of ze vanzelf een droge plek opzoeken.

 

Ik weet alleen niet of het afdrogen slim is of niet?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Konijnen hebben een ingebouwd regenjasje aan. De ondervacht blijft droog, het water loopt langs de bovenvacht naar beneden. Het geeft dus helemaal niets dat ze nat regenen. Juist als je gaat afdrogen maak je daarmee de ondervacht nat. Je kan het dus inderdaad beter gewoon zo laten.

 

Alleen als het konijnen zijn die geen goede vacht hebben, bijvoorbeeld teddy's en bejaarde konijntjes, dan is het wel een dingetje. Maar dan is het vaak beter om ze overdekt of binnen te houden. Die hebben het natuurlijke regenjasje soms helaas niet (meer).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .