Ga naar inhoud

Konijnen en regen?


Sterrelotje
 Delen

Aanbevolen berichten

Hoi, onze konijnen lijken niet te snappen dat je ook kan schuilen als het regent. Of ze het niet willen of niet snappen dat er ook droge plekken bestaan of dat ze niet meer door de regen durven, geen idee. Ze gaan niet in hun hok, maar zoeken ook niet echt een andere droge plek. Met name het mannetje laat zich dan doornat regenen. Hij gaat dan bijv achter het hok zitten. Wel uit de wind, maar niet uit de regen. Kan dit kwaad met die kou? M’n dochter heeft ze net maar weer gevangen en afgedroogd voor de zekerheid, maar hoor graag of we ze gewoon hun gang kunnen laten gaan in de regen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen hebben een ingebouwd regenjasje aan. De ondervacht blijft droog, het water loopt langs de bovenvacht naar beneden. Het geeft dus helemaal niets dat ze nat regenen. Juist als je gaat afdrogen maak je daarmee de ondervacht nat. Je kan het dus inderdaad beter gewoon zo laten.

 

Alleen als het konijnen zijn die geen goede vacht hebben, bijvoorbeeld teddy's en bejaarde konijntjes, dan is het wel een dingetje. Maar dan is het vaak beter om ze overdekt of binnen te houden. Die hebben het natuurlijke regenjasje soms helaas niet (meer).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .