Spring naar bijdragen

Vanmiddag met Spook naar de dierenarts


Recommended Posts

Spook loopt al sinds de zomer ‘raar’. Ik dacht eerst dat ze misschien een gekke beweging had gemaakt als Kliko achter haar aan zat tijdens etenstijd, dus besloot (ook vanwege de warmte) het even aan te kijken. Maar ze blijft raar lopen en ook gek zitten > ze zit als een puppy dus op haar heup ipv op haar billen. Bepaalde dingen doet ze niet meer: ik zie haar nooit bunnyflops maken, geen binkies doen, alleen maar heel even hard rennen als Kliko haar rond etenstijd achterna zit,  zie haar nooit languit liggen maar altijd als een ‘bolletje’ rechtop. Ze komt maar met moeite in de wc en zandbak. Of ze zich wel staande kan uitstrekken en mooi kan zitten weet ik niet, dat moet ik zo even proberen met een koekje als ze eten krijgen. 
 

Ik ben er niet gerust op eerlijk gezegd. Bang dat er in de rug of heupen iets flink niet goed zit. Ik vind haar ook knokig geworden, minder spieren dan Kliko heeft. Ze moet nog 2 worden maar gedraagt zich en ziet er uit als een konijn van 12... 

Om 14.00 uur is de afspraak. Even duimen dat het om 13.30 uur regent, dan zit ze in het hok en kan ik haar zo pakken. Anders gaat dat nooit lukken 😶

bewerkt door JacinthaBrehler
Aanvulling
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Reacties 61
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spook heeft dr rug gebroken. 🙁 Het is wel al aan het genezen. Maar het is een hele nare breuk. De dierenarts was verbaasd dat ze de breuk überhaupt overleefd had ivm de plek waar het zit (borsthoogt

https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn   en   https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

Ik zal, als ik volgende week moet bellen hoe het gaat, eens vragen of laser en fysio mogelijk is of niet. Dan kan ik het ook aan m’n eigen dierenarts vragen, had er nu 1 die ik nog nooit gezien had en

Voor een konijntje van 2 klinkt het inderdaad niet zoals het hoort! (voor één van 12 ook niet overigens, maar dan zijn dingen als ouderdomsartrose natuurlijk wel eerder te verwachten). Hopelijk is het geen complex probleem en komt het allemaal goed met haar!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk aan ec. Ik heb een konijn met ec gekend van iemand anders die niet meer languit kon liggen met zn poten naar achter en ook niet meer rechtop kon staan. Hij liep op zn hakken van zn achterpoten zeg maar. Bij hem kwam er verbetering met panacur en liep na een tijdje weer normaal. 
 

Hoe is het afgelopen bij de dierenarts? 

bewerkt door DaniëlleV
Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmm, dat vind ik dan weer niet zo heel erg passen eerlijk gezegd. Ze heeft wel het slepen met de pootjes maar de kop staat recht, geen nystagmus, niet veel plassen, geen plakpoep... 

Denk zelf dat het meer uit de rug komt. 
 

Ze kan trouwens ook niet meer recht/gestrekt opzitten. Vanmorgen even geprobeerd. 🙁

Link naar bericht
Deel via andere websites

EC kan heel goed maar één van de symptomen hebben, dat hoeft dus geen combinatie te zijn.  Soms is het bijvoorbeeld alleen af en toe met een pootje slepen, verder niets. Ik zou het dus niet uitsluiten in deze situatie. Maar het zou ook een probleem aan de gewrichten kunnen zijn, kneuzing of ontsteking bijvoorbeeld. Hoe dan ook verstandig om er een dierenarts naar te laten kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Spook heeft dr rug gebroken. 🙁
Het is wel al aan het genezen. Maar het is een hele nare breuk. De dierenarts was verbaasd dat ze de breuk überhaupt overleefd had ivm de plek waar het zit (borsthoogte) laat staan dat ze het nog zo goed doet als nu. Je merkt eigenlijk weinig aan haar behalve de uitvalsverschijnselen; ze eet en drinkt goed, is actief en keutelt en plast goed. 
Ze heeft nu pijnstillers mee voor een week, kijken of dat iets verschil maakt. Ze hoeft niet ingeslapen te worden omdat ze nog goed eet en drinkt en ontlasting en urine nog goed gaat. Maar we moeten haar wel goed in de gaten blijven houden. Ben blij dat ik heb aangedrongen op een foto. 
Mijn arm Spookje 😢
 

Op de foto’s kun je de breuk goed zien. Het zijn meerdere wervels die gebroken en verschoven zijn. Thv de longen. 
 

 

DD8804A0-2838-4827-8ED4-4FC8529609BE.jpeg

E7C8090F-2F0A-4585-9464-524F6F643A1B.jpeg

  • Verdrietig 5
Link naar bericht
Deel via andere websites

Zooooo, dat is effe wat, zeg. Arme Spook. Je vraagt je af wat tante uitgespookt heeft dat ze zo ernstig geblesseerd is geraakt. Pfff, nu maar duimen dat het goed heelt en ze weliswaar misschien minder kan, maar toch blij en gezond is verder. Heeft de DA een idee hoe oud de breuken zijn? Kon de DA zien of er beknellingen waren (vanwege de uitvalsverschijnselen?) of zwellingen? Eventuele zwellingen en ontsteking daardoor zijn misschien met laseren te verhelpen/verminderen. 

bewerkt door JokeC
aanvulling
Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat het in de zomer al opviel is het toen waarschijnlijk gebeurd. Ze kon geen zwelling zien, maar verwacht wel dat er zenuwen bekneld zitten vanwege de uitvalsverschijnselen. 
 

Laseren..? Denk niet dat mijn dierenarts dat doet. Daar zal ik dan voor naar Wilhelminapark moeten denk ik? 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, dat is echt een specialisten-klusje, maar ik weet niet of men veel konijnen behandelt daarvoor. Hoeveel konijnen zullen er zijn met hernia-achtige verschijnselen? Kon de DA zien of de wervels "goed" aan elkaar groeien? Dus dat de wervels als de breuken geheeld zijn "alleen maar" (alsof het niets voorstelt, maar dat bedoel ik natuurlijk niet) verschoven zijn waardoor er waarschijnlijk zenuwen bekneld zijn geraakt. Dan zou een fysio er misschien ook nog verbetering in kunnen krijgen door de wervels weer op zijn plaats proberen te krijgen. 

bewerkt door JokeC
grammaticale fout
Link naar bericht
Deel via andere websites

Ach nee, wat sneu!!☹️
 

Geneest zo’n breuk wel weer goed/recht? En kunnen ze beknelde zenuwen nog bevrijden of hoe werkt dat? Of is het gewoon met pijnstillers afwachten hoe het verder geneest? Bah, lijkt mij erg pijnlijk en naar.. Arme Spook (en jij natuurlijk ook).

Link naar bericht
Deel via andere websites

@JokeC geen idee, heb ik niet gevraagd. Was te verbaasd dat ze zo’n nare breuk had om dat soort vragen te stellen 😶

 

@Evee ja maar echt! Ik stond serieus met m’n mond open naar de foto te kijken. 
 

@Pablo&Lola ja, arme Spook 😢. Ook wel klein beetje arme ik inderdaad, want ben €190 armer 😶

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Evee locked this topic
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .