Ga naar inhoud

Welke merk eten gebruiken jullie ?


x_blvck

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal ! 
 

ik ben vanaf vandaag een nieuwe merk konijnen voer tegen gekomen en wou vragen of iemand dat gebruikt en wat jullie verder gebruiken kwa brokken, hooi en wat van groenvoer het favoriet is van jullie konijn(en) ik gebruik momenteel sience selective en heb nu hooi en brokken en snoepjes bestelt online  van bunny nature ( het was in de aanbieding want het is echt wel vrij prijzig vind ik zelf ) maar het zag er wel veel belovend uit kwa ingredienten en hoe het omschreven was ! Iemand hier ervaring mee ? En wat te doen als je konijnen te verwend zijn geworden, kocht eerder alleen kruidenhooi ( heb nog niet zo heel lang konijnen ) maar moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje aan de dure kant vind worden want de helft van dat kruidenhooi wat ik in het toiletje doe eten ze niet op en dat vind ik gewoon heel zonder en nu heb ik dus weide hooi erin gedaan en dat vertikken ze om te eten ? Heb zon speelboom waar ik dus de kruidenhooi in doe en de kattenbak de weidehooi maar ze eten alleen kruidenhooi en brokjes en groenvoer en aangezien hooi 80% van hun dieet is en het nu juist wel andersom lijkt blijf ik maar kruidenhooi aanschaffen omdat ik bang ben dat ze anders te weinig hooi eten..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fluffy en Pip krijgen sience selective voer.

Wat hooi betreft, hier aten ze ook alleen kruidenhooi maar omdat ik dit ook te duur vond worden ben ik begonnen met weide hooi gemengd met wat gedroogde kruiden. Nu eten ze dat beter dan het kant en klare kruidenhooi. Dus voor jou misschien ook het proberen waard.

 

Qua groenten is Fluffy gek op witlof, andijvie en tomaatjes.

Pip is gek op peterselie, koriander, selderij en basilicum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb peterselie, wortels(voor de loof en de wortels eet ik zelf ook) andijvie, tijm en paardenbloem in de tuin. Heel handig en goedkoop. 

Verder geef ik ook gedroogde weegbree, brandnetel en andere kruiden en bladeren die koop ik online. 

Qua voer geef ik Beaphar care+. (Cavia)Hooi van de Agriwebshop 18kilo baal voor €9.95. Timothy hooi als aanvulling op dit moment van Versele Laga. Hangt ook af van aanbiedingen.

aangepast door Mira11
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze sinds kort weer op supreme selective adult staan. Bunny nature is op zich wel goed in de omschrijvingen, en is inderdaad behoorlijk prijzig (ook om in te kopen, helaas maar weinig marge om er ook iets mee te kunnen voor je klanten, met de prijs dan). Heb je de konijnendroom basic brokken? Dat is inderdaad wel een prima brok, maar wel aan de prijs.

 

En geef brokken altijd echt met mate. Een basis richtlijn is dat je 20 gram per kg lichaamsgewicht van het gezonde, volwassen gewicht geeft. Maar eigenlijk is dat in de praktijk vaak nog aan de hoge kant. Voor gezonde, volwassen konijnen die een normaal gewicht hebben kun je de hoeveelheid ook bepalen aan de tijd dat ze er over doen om te eten: ze moeten in ongeveer 20 minuten de dagelijkse portie eten (of bij 2 voermomenten 2x 10 minuten). Daarna zou het op moeten zijn, en eten ze verder van hooi. 
Het is soms best lastig om de goede brok-hooi balans voor een konijn te vinden. Zorg dat ze genoeg brok krijgen voor de vitamines en voedingsstoffen (zie het als vitaminepilletjes), maar ook genoeg hooi eten, de blinde darmkeutels niet laten liggen en een goede conditie houden. Dat is in het begin even zoeken. 

 

Wat hooi betreft is het lastig adviseren, omdat smaken ontzettend verschillen. Gelukkig zijn er ook heel wat verschillende soorten hooi die je kan kiezen. Een kwestie van uitproberen dus.
Ik geef zelf meestal twee of drie hooisoorten en meng er zelf gedroogde grassen en gedroogde kruiden doorheen om het extra smakelijk te maken. Ik gebruik een goedkoop budget hooi (vriendelijk voor de portemonee 😉) als toplaagje in de toiletbakken, en daar eten ze vaak nog verrassend veel van. Het wat betere hooi (pet's own choice premium weidehooi of bunny nature vers grashooi meestal) dat stop ik in de ruifjes en daar meng ik nog extra kruiden en grassen door. Daar eten ze eigenlijk altijd wel goed van op die manier. Soms meng ik er ook een kleinere verpakking luxe kruidenhooi doorheen, of hooisoorten die ik gewoon eens wil testen of kapotte verpakkingen (ik run de webwinkel hier op de website, dus vandaar).  

 

Ik geef ook behoorlijk wat vers groenvoer. Dat introduceer ik echter pas bij konijnen als ik een goede balans heb van brokken & hooi. Dan begin je rustig met groenvoer, en pas je de hoeveelheid brok aan naar beneden, naarmate je meer groenvoer geeft. Want anders gaat het ten koste van de hoeveelheid hooi die ze eten, en dat is nou juist niet de bedoeling. 

 Ik koop een soort of 3 in de winkel en vul het aan met verse kruiden en grassen uit eigen tuin. 

 

Snoepjes krijgen ze hier echt maar heel af en toe. Als ik ze verwen met iets, is het eerder gewoon knaaghout, vers groenvoer (bijv. een stukje fruit), grasbrokjes of rosewood hay cookies.
Maar soms test ik wel eens een product uit de webwinkel, of krijgen ze iets omdat ik er productfoto's van konijnen mee wil, dan zijn het even proefkonijnen dus.

 

meer informatie over konijnenvoeding bij de informatieve artikelen hier op de website, waar je misschien iets aan hebt: 

 

Voeding van een konijn
https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn

 

Hooi - Hoe kies je het beste hooi voor jouw konijnen?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi-soorten-voor-konijnen

 

Hooi - Tips om konijnen meer hooi te laten eten
https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi

 

Groenten voeren aan konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn

 

Groenten, fruit en kruiden voor konijnen (veilige plantenlijst)
https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

 

Kruiden voor konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/kruiden-voor-konijnen

 

Knaaghout voor konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/knaaghout-voor-konijnen

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .