Ga naar inhoud

Hoe snel dwangvoeding


Knuffeltje

Aanbevolen berichten

Here we go again...

 

Vanmorgen wilde mijn voedster, 5, ongeholpen, nooit ziek, ineens niet meer eten.

Bezoekje dierenarts, en hij dacht nog wel darmgeluiden te horen, dus dat is mooi.

Een spuitje gehad, en van die druppels.

Druppels net met veel vechten gegeven.

Mevrouwtje is qua gedrag nog hetzelfde, alleen veel liggen. En absoluut niet eten. Ik heb haar wel wat zien drinken. Geen haakjes, niet zo snel gekke dingen te voelen, dus van die hoe heten ze, ciceraldruppels mee.

Voor de zekerheid dwangvoeding meegevraagd, en nu is mijn vraag, hoe snel start ik daarmee? Ik heb net alvast de druppels gegeven. Als ze vanavond geen brokes of appel wil, dan beginnen met dwang? 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Knuffeltje,

 

Zodra de dierenarts heeft geconstateerd dat er geen sprake is van verstopping of obstructie zou IK beginnen met een beetje dwangvoer.

Het konijn is ondertussen al een tijdje niet aan het eten.

Ik neem aan dat "het spuitje" een pijnstiller is geweest? Heb je pijnstiller mee naar huis gekregen voor morgen?

En heeft de dierenarts nog gekeken of ze koorts had? 

Sterkte met je konijn! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben het ook samen geprobeerd,maar uiteindelijk heb ik er zelf wat ingekregen. Had ook nog worteltjes in pot, die heb ik ook nog erbij geblend. Er is meer naast dan in gegaan, maar ze heeft er toch wat van binnen gekregen. Terug in het hok keek ze me heel eigewijs aan en knabbelde terloops aan de broccoli...

Duimen dat morgen alleen de druppels hoeven! Voor de zekerheid geef ik die minimaal 3 dagen. Da zei 5, maar als ze gewoon de gewone dingen weer oppakt ga ik haar niet onnodig pesten.

Wikkelen klinkt leuk, maar ze is zeer lenig om haar tandjes overal in te zetten wat maar in de buurt is. Gelukkig dus ook nog pit genoeg...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen aardig wanhopig aan het worden. Ze vocht weer als een leeuw, bijna niets in gekregen. Als ze tussen de middag niet zelf gaat eten weer helpen. Maar dus ook weer langs de dierenarts dat speciale voer halen. 

Wat is er dan prinses? Wat mankeer je?

Ze keek me enkel heel verwijtend aan met haar grote bruine ogen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou toch wel denken aan haakjes op de kiezen ofzo. Ze grijpt het spuitje vast, en dan kan ik het zo leegdrukken of ze aan het waterflesje bezig is. Ik meende gerommel uit haar buik vandaan te horen komen vandaag, maar misschien verbeeld ik dingen. Ik wil me ook graag verbeelden dat ze wel hooi eet, want Dopey kan nooit zoveel hooi per nacht eten. Ze verdomd nog steeds de brokjes en de andijvie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien toch best terug naar DA? Bij mijn konijn was het ook zo dat die niet meer at, aantal slechte DA’s gehad die dwangvoer voorschreven en pijnstiller maar beterde niet. Na enkele dagen goede DA gevonden (konijnenexpert) die nam foto en zag dat het verstopping was, nachtje a baxter gelegd en toen was het in orde. Maar elk geval is anders en ik ben geen specialist. Maar wel belangrijk dat je echt een goede DA hebt voor konijn en dat je niet wacht om nog eens te gaan.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen eerst wat geholpen, daarna begon ze zelf. Vanavond idem. Ik heb nog een klein restje voer over. Ik twijfel er niet aan dat mijn dierenarts konijnvaardig is. Ze zijn met de jaren flink bijgeschoold. Toch blijft het vreemd. Ze is gewoon hyper als altijd, maar ik moet haar echt eerst met het spuitje voeren eer ze trek krijgt in het hooi en de brokjes. Ik weet dat je geen dier waardig bent als je niet voor de kosten wil opdraaien, maar waar zou ik dan rekening mee moeten houden met fotos? En zon infuus? Het zijn toch neem ik aan flinke bedragen. Maak ik liever eerst de ciceralkuur af. Ik hoop dat ze het weer al meer zelf red. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat ze ook alweer zelf wat eet  maar ze zou dat spontaan moeten doen. Je zou toch denken dat er nog iets aan de hand is.

Ik zou haar in elk geval goed in de gaten houden. En wat Mira zegt klopt, de achterste kiezen kunnen ze zo niet zien, alleen onder narcose.  Het zou dus kunnen dat ze daar haakjes aan heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit net mee te lezen en dit klinkt mij bekend in de oren met Fien.. Buikpijn, niet willen eten en onrustig, zelfs hyper..

 

Fien had haken, maar nog veel erger.. een woekerende baarmoeder.. alles er meteen maar uit laten halen, blijkbaar was ze er goed ziek van, maar toch op wilskracht doorgaan. Konijnen zijn kei en kei hard voor zichzelf. Ik zal als ik jou was echt niet zo lang blijven aanklungelen en een foto laten maken van haar gebid en haar organen om verstopping uit te sluiten en samen met je dierenarts een behandelplan opzetten. Voor hetzelfde geld zijn het alleen de kiezen of een lichte verstopping/

 

En zet je konijnen apart. Zo kun je ze het beste in de gaten houden en zien wat ze wel / niet eten. Ook of ze keutels hebben, welk formaat deze keutels hebben en of ze plassen en drinken. Ook al is het maar 24 - 48 uur. Sterkte met je nijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 30-8-2020 at 19:41 zei Knuffeltje:

Ik weet dat je geen dier waardig bent als je niet voor de kosten wil opdraaien, maar waar zou ik dan rekening mee moeten houden met fotos? 

 

Foto's wisselen in prijs bij mijn dierenarts een beetje, afhankelijk van wat precies nodig is. Ik heb er tot nu toe 30-50 euro voor betaald, voor foto's. Je kan ook altijd vooraf bij de dierenarts naar de kosten van de  behandelingen vragen hoor, dat vinden ze echt niet vreemd. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. En vaak is het, zeker als je het vooraf bespreekt, ook mogelijk om een betalingsregeling te treffen. 

Voor opname/infuus heb ik nooit los hoeven betalen, is bij mijn dieren alleen na operaties soms nodig geweest en dan zit het bij mijn dierenarts bij die prijs in. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou dan inderdaad vantevoren een prijs vragen want de prijzen die Evee hierboven noemt komen mij helaas niet bekend voor 😅 Eerder 90 euro voor de eerste foto en elke daaropvolgende foto 50-60 euro. Ook rekent mijn dierenarts altijd wel voor infuus en dergelijke. 

Het is wel een goede wat hierboven gezegd wordt over de baarmoeder, zeker omdat je zegt dat je voedster niet geholpen is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is inderdaad wel een behoorlijk prijsverschil zeg! En volgens mij is mijn dierenarts in de meeste dingen niet echt de goedkoopste. Maar blijkbaar met foto's dan weer wel? En meestal maken ze toch wel 3-5 foto's voor de prijs die ik betaal 😅 Misschien word ik wel gematst daar in qua prijs dan?
Zou mij op zich ook niet verbazen hoor, ik kom er met onze hoeveelheid dieren (helaas toch) regelmatig en verwijs ook wel mensen uit de omgeving door naar haar. 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afgelopen maandag is er nog een röntgenfoto gemaakt van mijn voedster. Ze at niet meer en zat stilletjes in haar schuilhuisje.

Dat koste €54,-. Ik moet wel zeggen dat mijn dierenarts redelijk aan de prijs is. Maar ze hebben goed verstand van konijnen. 

aangepast door Mira11
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Verstand en gevoel zitten elkaar in de weg. Ik heb nu een kostenplaatje opgevraagd. Mijn gevoel zegt dat het kanker is. Maar dat dit niet van dit jaar is. Ronja was nog geen maand dood en toen zag je Kruim haar buik ineens heel rond worden. Dikke konijnen krijgen een wam, dat heeft ze niet. De buik is wel gewoon soepel en rond. En toch vertrouw ik het niet. Ik wordt waarschijnlijk op de brandstapel gezet, gestenigd en verketterd hier, maar mijn afweging is,ga ik nog een paar honderd euro er tegen aan gooien terwijl ze nu geen pijn heeft, nog min of meer wat eet en 5 prachtige jaren heeft gehad? Ik ben zo bang dat met geld smijten geen zin meer heeft. Natuurlijk zegt mijn gevoel dat ik nog niet klaar ben haar te laten gaan, maar mijn verstand, misschien omdat ik van het platteland kom zegt anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .