Ga naar inhoud

Konijn wordt steeds angstiger


BloemA

Aanbevolen berichten

Goede avond

Wij hebben een heel leuk konijn van 5 maanden oud (hij was 2 maanden toen we hem kregen). In het begin was hij een beetje angstig, maar wel heel nieuwsgierig en kwam altijd naar ons toe en als we in de tuin bezig waren, kwam hij zich er altijd "mee bemoeien". Nadat hij gewend was, konden we hem eigenlijk altijd aaien. Hij speelde met ons, rende achter ons aan, maakte sprongen. 

Nu is het (voor ons zonder reden) ineens zo dat hij heel bang is. Hij speelt niet meer, is niet meer enthousiast, ligt in zijn hok, in een tunnel in de tuin of ver onder een moestuintafel waar niemand bij kan. Alleen als hij zijn biks krijgt komt hij en kunnen we hem aaien, maar zodra hij kan vlucht hij weg. Héél soms komt hij voorzichtig naar ons toe, ruikt aan de hand en loopt dan direct weer weg om ergens onder te gaan zitten.

Hij heeft een nachthok van 2 verdiepingen en ren van 2 bij 2 meter en overdag staat de ren altijd open en Jan hij zich vrij in de tuin bewegen (tuin van 5 bij 10 meter). 

Hebben jullie tips hoe we hem weer een veilig gevoel kunnen geven en wat wij kunnen doen om hem ons (weer) te leren vertrouwen en we hem wat tammer kunnen maken?

Hij is niet gecastreerd.

Hartelijke groet,  Anita

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nadat hij gecastreerd is een vriendinnetje. Dat kan gewoon met 5 maanden. Konijnen hebben zoiezo een maatje nodig en ze voelen zich dan ook veel veiliger. 

In de tuin los laten lopen is geen goed idee. Hij heeft dan wel de ruimte maar het is niet veilig voor hem ivm roofdieren. Denk aan katten/roofvogels/marters enz. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan eenzaamheid zijn. Zoals Mira zegt inderdaad, het mooiste wat je voor hem kunt doen is laten castreren en dan ruim 14 dagen later laten speeddaten bij een goede opvang, zodat hij thuis komt met een partner waarmee het klikt. De ruimte voor een tweetal heb je, en twee konijnen is ook voor jullie veel leuker dan een.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .