Ga naar inhoud

Bijten of likken in plaats van kinnen?


Iris1024
 Delen

Aanbevolen berichten

Als konijnen een object toe eigenen doen ze dat door met hun kin ergens over heen te wrijven. Ik zie en hoor dat erg veel konijnen dat doen, maar Ozzy en Kopke doen dat nooit. 

Wat ze wel eens doen is bijvoorbeeld een kast of bank likken of soms bijten.

Dat bijten hebben we ze groot en deels afgeleerd door altijd genoeg wilgentakken aan te bieden. Ze doen het heel af en toe als ze in een speelse bui lijken te zijn of als we iets nieuws hebben.

 

Ik dacht eerst dat ze de bank wel eens aan het wassen waren... Maar dit doen ze echt op een andere manier dan als ze elkaar wassen. Als ze de bank/kast likken, dan geven ze een paar likken in de hoek en gaan dan of naar een volgende hoek, of liggen op de plek waar ze net hebben gelikt. 

Met het bijten of knauwen lijkt het alsof ze willen kijken of het object van hun is. Als ze een "èh èh" horen dan weten ze dat het niet zo is en houden ze op. Dan hoppen ze vaak naar iets wat ze wel mogen bijten zoals een wilgentak of speelgoedje.

 

Wat denken jullie, is dit bijten/likken ook een soort van toe eigenen van objecten of is dit iets anders?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .