Ga naar inhoud

Dode eend of watervogel? Meld het!


Evee

Aanbevolen berichten

Dode eend, vissen of watervogel? Meld het! Dat doe je bij je gemeente of het waterschap. 

 

Ze kunnen dan zorgen dat de vogels opgeruimd worden en indien nodig onderzocht worden. Dat is belangrijk omdat ze zo kunnen zorgen dat de dode dieren geen andere dieren besmetten. Botulisme komt bijvoorbeeld voor als het een aantal dagen boven de 25 graden is. 

 

Meer informatie: 

https://www.dwhc.nl/dode-vissen-eenden-botulisme/

 

 

 

Als er andere opvallende situaties zijn van dode dieren, is het ook verstandig om dat te melden. Dit is bijvoorbeeld ook als je een dier aangereden hebt op de weg.  Het is aan te raden dat bij de instanties te doen (gemeente, waterschap, provincie, staatsbosbeheer) maar eventueel kun je het ook als particulier melden https://www.dwhc.nl/meldingsformulier/  En als je je afvraagt wanneer, welke dieren, waarom enz. dan staat hier uitleg: https://www.dwhc.nl/vragen/#melden

 

Link naar reactie
47 minuten geleden zei IreneM:

Als je groot wild hebt aangereden moet je zelfs de politie bellen.

Dan bel je het niet-spoed nummer van de hulpdiensten inderdaad om het door te geven, maar hier komt politie niet voor een aangereden dier (herten meestal) hoor, de meldkamer zet het gewoon door naar de wegbeheerder, die het dan opruimt. En dat is meestal waterschap of provincie. Tenzij het echt met letsel is bij de aanrijding en er ambulance voor nodig is / verkeer geregeld moet worden. Dan komen ze wel. 

 

45 minuten geleden zei BunnieHop:

Botulisme zouden ze met dit weer standaard al testen als ik me niet vergis.

Ik weet niet of ze het standaard testen, volgens mij niet alles hoor, maar steekproefgewijs en/of bij sterk vermoeden. Maar misschien is dat met deze temperaturen wel standaard.

Link naar reactie

Voorzover ik heb meegekregen van het reddingszwemmen is dat bij het gros van de plekken wel aan de orde.

Mede om te voorkomen dat mensen er inderdaad ziek van worden en om ervoor te zorgen dat er verder geen dieren komen te overlijden.

 

Maar je hebt wel een punt dat ze niet alles kunnen controleren, want er zijn ik weet niet hoeveel waterplekken...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .