Ga naar inhoud

Plukjes haar... kan niet vinden wat het is


nimbustweeduizend

Aanbevolen berichten

Hallo, daar ben ik weer.

Ik kan online niet zo goed vinden wat het is, dus ik dacht dat ik het voor de zekerheid hier even. Raag. 
 

Bibi verliest de laatste anderhalve week kleine plukjes haar. Niet zo heel erg veel gelukkig, vier plukjes ofzo. Aan de vacht en oren kan ik niets zien, behalve aan de rand bij haar poot. Maar dit is dicht op de plek waar ze ook geschoren hebben (castratie). Daar zitten een paar schilfertjes. Dus ik weet niet of het daar bij hoort. 
 

Zo ziet het eruit: 


Via google zag ik ook een foto van een konijn dat in de rui was, dat leek er ook wel iets op. Maar ik wil het graag zeker weten, heb dit nog niet eerder bij haar gezien.

 

Verder is ze gewoon helemaal goed en vrolijk te pas. Rent, springt, ligt lekker languit, graaft, eet en drinkt goed! 
 

616CE761-573E-4180-9E13-B0AAB12ECD17.jpeg

02FA6676-F973-475F-8C60-8FDCA8E99774.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ziet er uit alsof er huid mee is gekomen. Ik heb plukjes haar op deze manier eigenlijk alleen gezien met koppelingen, als ze echt fel haar uit trekken bij de ander, huid mee trekken, en er dan dus ook wondjes ontstaan.

 

Heb je het er zelf uit getrokken, of in de ren gevonden? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de ren gevonden. Ik heb net nog even goed gekeken maar op dat ene plekje na zie ik niets bijzonders. Haar vacht is gewoon mooi glanzend en glad, geen uitvallende plukken en geen schilfers. 
 

Deze site had ik gevonden: http://www.knagers.net/rui.htm

 

En dat plukje vacht lijkt er wel iets op... misschien dat dat het is dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schattige foto zo!

 

Ziet er inderdaad meer uit als talg / verstopte haarzakjes aan de rand van het geschoren gebied, niet het vel op zich. Het zou misschien ook nog wel een parasiet kunnen zijn, het ziet er ook wel wat schurft-achtig uit, maar dan is de plek wel een beetje vreemd zo op de buik.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nooit bij mijn konijnen heb gehad na operaties. Heb je het bij de dierenarts nagevraagd?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, die had haar wel gecontroleerd na de castratie en die zei dat het er allemaal heel goed uit zag. Dus ik ging er een beetje van uit dat dit er dan bij hoort. 
 

Alleen nu er plukjes vacht uitvallen wil ik toch graag zeker weten of het goed is. Wil niet dat ze er last van heeft ofzo of dat het iets is dat erger wordt. Ik ga toch maar even contact opnemen vandaag voor de zekerheid. Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Nou, we zijn weer flink wat dagen verder. Van alle mogelijke opties “misschien mijt, misschien parasiet, misschien gestoten, misschien gestoken, de rui, reactie op scheren, reactie op narcose” vanmorgen toch maar wéér naar de dierenarts want het werd alleen maar erger. Ze hebben nu alle korstjes en verharde pus weggehaald. Conclusie; ze weten gewoon niet wat het is. Verder weer helemaal opnieuw nagekeken maar alles ziet er verder goed uit. 
 

Nu pijnstillers en zalf en dan volgende week weer terug voor controle. 
 

Het arme ding 🖤🖤

BF4FFF2E-457B-4BF9-BD02-8A506D9D6A4E.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ben op zoek naar een klamboe voor over d’r kooi. En meerdere keren per dag de handdoek vervangen.

De dierenarts waar ik ben is zelf gespecialiseerd in konijnen, mocht het volgende week niet beter gaan dan ga ik wel ergens een second opinion vragen denk ik. Wil toch het zekere voor het onzekere.

 

Bibi woont binnen, ze loopt eigenlijk door het hele huis. Nu twijfel ik een beetje of ik haar rond moet laten lopen nu die wond nog open is, het mocht namelijk niet vies worden en mijn huis is eigenlijk altijd heel schoon maar er zal maar net iets liggen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .