Ga naar inhoud

Voedster agressief


Teddy lover

Aanbevolen berichten

Help!

 

Wij hebben een teddy widder dwerg voedster bij een gecastreerde ram zitten.

Ze is nu 5 maanden oud,

maar al 4 keer om de 3 wkn schijnzwanger. Ze maakt een nestje, maar bovenal erg agressief. We kunnen haar niet meer aaien, ze begint meteen te grommen. Als je met je hand dichterbij komt valt ze aan. Wat kunnen we doen? Castreren een optie? Ook als ze zo jong zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Castreren is zeker een goede optie, en rond de 5 a 6 maanden is dat niet te jong, maar zelfs al een prima moment om ze te laten castreren. Het is alleen wel zo dat het best eventjes duurt voor je echt verschil in hormonaal gedrag opmerkt na castratie, plus dat ze ook volop in de puberteit zit. Castratie is geen wondermiddel waarna van het ene op andere moment *poef* al het ongewenste gedrag verdwenen is, maar haalt zeker wel de scherpe randjes van het gedrag af. Zeker voor konijnen die heftig last hebben van de hormonen is castratie toch wel aan te raden, omdat het vaak ook wel een voorbode is van problemen met de baarmoeder, hoewel jouw konijn daar nog wel jong voor is (meestal zie je dat vanaf een jaar of 3). 

 

 

Hier staat wat extra informatie waar je misschien wat aan hebt:

 

Castratie en sterilisatie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

Gedragsproblemen bij konijnen, met oa. uitleg wat te doen bij voedsters die aanvallen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/gedragsproblemen-bij-konijnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .