Ga naar inhoud

Castreren


Flurtje

Aanbevolen berichten

Als de balletjes zijn ingedaald, meestal is dat tussen de 12 en 16 weken. 

 

Ze moeten al wel vanaf 10 weken apart van elkaar, nu dus al. Je moet ze dan apart houden tot minimaal 14 dagen na castratie ivm vruchtbaarheid van de ram. Pas in de derde week na de castratie kun je ze dan eventueel terugkoppelen. 

 

Hier staat veel informatie over castratie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

En hier over koppelen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

 

Ik hoop dat je wel weet dat er ook een redelijke kans is dat als de konijnen straks gaan puberen (zo vanaf een maand of 4-5 tot 1-1,5 jaar) en hun karakters ontwikkelen, dat er toch best een kans is dat ze niet bij elkaar passen van karakter en flink gaan vechten. Bedenk dus wel een plan B voor als dat het geval is (kun je bijv. 2 koppels houden? Of zou je dan één konijn afstaan bij een asiel, en daar op karakter een wel passende partner zoeken voor het konijn dat je houd?)

 

Hier nog wat leesvoer wat handig is voor de beginnende konijnenhouder:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig dat je zo snel handelt.

Als je die mogelijkheid hebt, zou het handig zijn om ze verder uit elkaar te halen, zodat ze elkaar ook niet zien. Ook niet om de beurt in dezelfde ruimte laten open, gewoon echt helemaal weg van elkaar. Een ram zal er alles aan gelegen zijn om bij een voedster te komen. Als hij haar ruikt of ziet, maar hij mag er niet bij, dan geeft dit frustratie, en dat maakt het moeilijker om ze weer bij elkaar te zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .