Ga naar inhoud

Wisselen van voer


Ot&Sien

Aanbevolen berichten

Op 1-8-2020 at 19:50 zei Ot&Sien:

 

Oké, die ken ik niet. Maar als je ipv SS wat anders zou geven aan twee konijnen zou je dus eerder gaan voor de Beaphar?

 

Als iemand bij jou een konijn adopteert, adviseer je dan ook om over te stappen op een ander merk zoals SS of Beaphar?

 

Goedkoper klinkt goed, maar ik wil ook graag het beste voor mijn konijntjes. 😊 (Ze eten overigens prima hooi.)

 

Dan is Care+ inderdaad een goede keuze. Harringtons is ook goed, maar kwalitatief wel echt een stapje omlaag. Je kunt het qua kwaliteit (niet qua samenstelling, type brok o.i.d.) bijvoorbeeld wel vergelijken met de Hope Farms Super Trio. Wat minder dan de echte premium voeders (zoals de Care+, Science Selective e.d.) maar wel veel beter dan de goedkope biks van allerlei merken. Nu wil ik overigens niet zeggen dat met die laatste per se iets mis is, als je gewoon de juiste hoeveelheid geeft en je konijnen goed hooi eten etc. is dat op zich een prima keuze. Alleen ik zou het zelf niet aan mijn konijnen geven, maar dat zeg ik misschien meer als kritisch konijnenbaasje dan als opvang 😉 

 

Bij herplaatsing adviseren wij wel heel nadrukkelijk om voor biks te kiezen en niet voor gemengd voer, en om dit in een gepaste hoeveelheid aan te bieden. Verder leggen we niet echt nadruk op het merk, in principe adviseren we om voor Science Selective te kiezen als het echt specifiek gevraagd wordt en dat is ook waar we iedereen wat informatie en een probeerverpakking van mee geven normaliter. De Care+ is echter net zo prima en als iemand dat voert of wil gaan voeren moedigen wij dat oo kzeker aan. 

 

Er zijn zoveel dingen op de markt, het is gewoon persoonlijk waar je voorkeur voor ligt en wat je budget is. Als opvang wil je wel informatie bieden wanneer die gevraagd wordt of echt nodig is, maar ook niet het idee geven dat er maar één goede brok is. En ja, als iemand hier met een dik konijn komt en wij uitleggen dat onbeperkt gemengd voer écht geen goede keuze is maar diegene blijft daar toch bij... Dan is dat, als de konijnen verder goed verzorgd worden, uiteindelijk toch je eigen keuze en bemoeien we ons daar niet echt mee. Soms lastig, want obesitas kan wel degelijk verstrekkende gevolgen hebben, maar je kunt niet overal controle over (willen) houden.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze eten hun bakje leeg met de Care+ nu. Na enkele maanden prutsen met gezondheid en slecht eten vind ik dat zo fijn dat ik het mooi bij de Care+ hou! Mijn budget is niet supergroot maar ze kregen SS en dat scheelt niet veel met Beaphar als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt. Ook vind ik goede voeding en hun gezondheid gewoon heel belangrijk. Nu eerst een kleine zak besteld om te kijken of ze dit goed blijven eten. Als dat zo is bestel ik later wel een 5 kg zak.

 

@Dollie of @Evee: Als ze 40 gram SS aten kan ik ook 40 gram Care+ geven toch? 

aangepast door Ot&Sien
  • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoera, hopelijk blijven Ot en Sien de Beaphar goed eten, scheelt weer een hoop zorgen. Als je een beetje oplet dan hebben verschillende dierenspeciaalzaken op verschillende momenten dezelfde aanbiedingen en dan kun je mooi van aanbieding naar aanbieding gaan bij verschillende zaken. Scheelt vaak echt een slok op een borrel. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .