Spring naar bijdragen
Evee

Foto's en filmpjes die laten zien waarom konijnen een soortgenootje nodig hebben

Recommended Posts

Dit topic is alleen voor foto's en filmpjes die laten zien waarom konijnen een soortgenootje nodig hebben.  Geen reacties op de foto's dus, maar alleen foto's en filmpjes waarin je laat zien hoe gelukkig jouw konijnen samen zijn. Een overtuigingstopic voor mensen met een konijn alleen, om ze over te halen toch een maatje te zoeken voor hun konijn 🙂 

 

 

Overigens wil ik nog toevoegen dat het dus echt wetenschappelijk bewezen dat konijnen soortgenoten nodig hebben. Zelfs laboratoriumkonijnen en de betere welzijnskwaliteit vleeskonijnen zitten inmiddels verplicht samen met soortgenootjes voor zo ver dat kan.

 

Het heeft zoveel voordelen: Konijnen herstellen sneller van ziekte met een soortgenootje, vertonen minder obsessief gedrag. Tralieknagen, overmatig graven in hoeken van het verblijf, vacht kaalplukken, overmatig wassen, drinkfles-trekken, dat soort gedrag zie je niet / zeer zelden bij konijnen die samen leven met soortgenootjes. Verder is het bewezen dat konijnen die samen leven met een soortgenootje minder stress hebben en een veiliger gevoel. Ze hebben een maatje ook nodig om normaal konijnengedrag te kunnen vertonen, zoals het wassen van een soortgenootje (op plekjes waar ze zelf niet makkelijk bij kunnen), het uiten van dominantiegedrag en rangordebepaling. Ze eten vaak beter hooi als ze samen leven met een soortgenootje, en dat is goed voor de spijsvertering en het konijnengebit. Alleen maar voordelen dus.

 

Een mens is geen vervanging voor een konijnenmaatje. Zou je als mens als kluizenaar kunnen overleven? Opgroeien in een gezin, en vervolgens daar uit gehaald worden en nooit meer een ander mens zien? Zelfs al heb je dan een kat, hond of konijn om je gezelschap te houden, ik denk dat het grootste deel van de mensen toch niet voor een leven zonder andere mensen zou kiezen.

 

Waarom doen we dat konijnen dan wel aan, een leven als kluizenaar, voor een diersoort die bewezen sociaal is, die bewezen behoefte heeft aan een soortgenootje? Voor ons eigen gemak? Is een konijn dan wel de juiste keuze voor een huisdier, als je niet aan de basisbehoeften, zoals dus een soortgenootje om mee samen te leven, kan voldoen? 

 

Het is alleen wel zo dat konijnen zelf hun maatje willen kiezen, er moet een klik zijn. Zet dus nooit zomaar twee willekeurige konijnen samen, maar zorg dat de partner echt goed past bij het konijn dat je hebt. Ook wat dat betreft net mensen, ook wij willen niet uitgehuwelijkt worden maar zelf invloed op de partnerkeuze. Bij konijnen werkt dat net zo 😉

 

Meer informatie over waarom konijnen samen moeten met soortgenootjes lees je hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen

 

 

 

Kom maar op dus met de foto's en filmpjes!

  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

 

 

 

Mason (rechts) is vlak na het opnemen van dit filmpje overleden en heeft tot op het laatste moment zo bij z'n maatje kunnen zitten.

 

Op de Facebookpagina 'Everybunny Needs Somebunny' plaatsen we ook dagelijks een foto, filmpje of afbeelding die laat zien dat en waarom het leven van een konijn zoveel mooier is met een maatje: https://www.facebook.com/EverybunnyNeedsSomebunny

bewerkt door Dollie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn konijntjes gezellig samen in de wc, lepeltjelepeltje!

lepeltjelepeltje (2)a-01.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Simba en Olaf “kussen” tijdens het eten😍

A08CC0CB-B0FB-4A82-812B-91785213F231.jpeg

bewerkt door Petra21

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een geweldig topic met heel veel lieve konijnenkoppels. 😊

 

Omdat ik vind dat Lewis & Luz hier ook thuishoren, post ik ze lekker nog een keer:

 

 

Screenshot_20200723_112157.jpg

Screenshot_20200729_103743.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .