Spring naar bijdragen
Boemel

Blauwe wener voedster(s) gezocht

Recommended Posts

Hey, mijn lieve blauwe wener voedster Boemeltje is overleden na 11j. Ik zocht daarom 1 of 2 jonge nieuwe blauwe wener voedstertjes. Wie kent een betrouwbaar adresje?  Gr. Stijn

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Geen tips waar je "een zelfde" konijn vind, konijnenfokkers zijn over het algemeen helaas niet de beste plek om een diertje te halen. En bunnybunch is geen fokkersforum, dus ook niet de plek waar je ze snel vind. Hier adviseren wij om naar een konijnenopvang te gaan voor een nieuw konijn / koppeltje.

 

Daar zitten overigens ook genoeg konijnen met een blauw/grijs vachtje, als dat jouw voorkeur heeft, het kan alleen wel zo zijn dat je dan wat langer moet wachten of wat verder moet rijden.

 

Tips voor beginners, met ook uitleg waarom je op een bepaalde plek juist wel of juist niet een konijn zou moeten halen, informatie over koppelen en partnerkeuze enz.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 


Lijst met konijnenopvangen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Sterkte nog met het verlies van Boemeltje.

 

Ik raad je aan op een koppeltje konijnen te nemen. Een voedster en een gecastreerde ram, dus niet 2 jonge voedsters. Voedsters kunnen op jonge leeftijd vaak nog prima samen, maar na een aantal maanden worden hun karakters vaak pas bekend en dan gaan ze vaak vechten. En dat is heel vervelend voor de konijnen en voor jou. Konijnen zijn echt groepsdieren, dus ze moeten dus eigenlijk wel in koppels gehouden worden en niet alleen. Maar ze moeten elkaar dus wel leuk vinden. 

 

In konijnenopvangen, asiels speciaal voor konijnen, zitten heel veel leuke konijnen. Soms ook blauwe weners, of konijnen die daar veel op lijken. Het fijne van goede konijnenopvangen is dat de vrijwilligers de konijnen kennen en je kunnen vertellen welk specifiek konijn het bijvoorbeeld fijn vindt om geaaid te worden, welke dat absoluut niet wil, welke geschikt is om binnen te wonen en welke niet, enz, enz. Zo vind je dus konijnen die bij jou passen. Een ras zegt bij konijnen niks over hun karakter, ze worden alleen op hun uiterlijk gefokt.

 

En in de konijnenopvangen zit echt van alles! Jong, oud, groot, klein. Je verwacht misschien dat het ‘probleemgevallen’ zijn, maar dat is bijna nooit zo. Vaak worden ze naar de opvang gebracht omdat de kinderen er niet meer naar omkijken, mensen allergisch zijn (of zeggen te zijn), mensen gaan verhuizen, of ‘gewoon’ geen tijd hebben. Regelmatig worden ze ook gevonden, dan zijn ze op straat of in het bos gedumpt omdat mensen er van af willen maar niet hun verantwoording nemen door ze bijvoorbeeld netjes naar een konijnenopvang of asiel te brengen. 

 

En er zitten vaak echt super leuke konijnen in de konijnenopvangen! Ze worden netjes ingeënt en in ieder geval de rammen worden gecastreerd, soms zelfs de voedsters ook. Verder weten de vrijwilligers welke konijnen qua karakter bij elkaar zouden kunnen passen en zullen ze je helpen met het koppelen van 2 konijnen (altijd voedster en gecastreerde ram). Vaak zitten er ook 1 of meerdere koppeltjes die samen een nieuw huis zoeken.

 

Neem dus eens een kijkje bij een goede konijnenopvang! De websites zijn niet altijd helemaal up to date. Vaak hebben ze nog meer konijnen zitten, maar hebben ze nog geen tijd gehad om die op de website te plaatsen. Je kan ze dus altijd een mailtje sturen. 

 

Hier vind je een lijst met goede konijnenopvangen. Evee had die dus ook al gedeeld: 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .