Spring naar bijdragen
Cherylvrw

Baby konijntjes verlaten het nest op dag 3

Recommended Posts

Hallo, zondag middag 26 juli had ik ineens een onverwachts nestje maar hartstikke welkom. Toen we merkten dat de voedster haren uit haar vacht trok wisten mijn moeder en ik gelijk hoe laat het was en hebben het rammetje in een andere kooi er naast gezet. Nu heeft ze het nestje in de poepbak gemaakt waar ze zelf ook heel graag in ligt, maar de konijntjes zijn nu 3 dagen oud en kruipen/springen en rollen zelf het nest uit. De voedster doet het niet zelf daar hebben we op gelet, maar de baby konijntjes zijn zo levendig dat ze het zelf doen. Ook had ik ergens gelezen dat ze dit doen omdat ze honger hebben, maar de moeder voed ze wel. Als de baby konijntjes alle 4 het nest verlaten hebben klimmen ze door het hele hok heen en gaat de voedster zelf in het nest/poepbak liggen. Mijn vraag is nu of ik ze moet terug leggen in het nest, omdat het gevaarlijk is om ze te laten rond lopen in het hok op dag 3 of dat ik ze hen gang moet laten gaan? Tot nu toe heb ik met een handschoentje mijn konijn geaaid en de bodemdekking en heb ze terug gelegd ze voelde nog warm aan alle 4. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Ot&Sien:

Uhm...als de ram tot aan de bevalling nog bij de voedster zat is het niet bepaald een onverwacht nestje lijkt me...? 🤔

Dat dacht ik dus ook inderdaad.

Dit lijkt me dus inderdaad geen onverwacht nee. Iedereen weer toch dat als je een ram en voedster bij elkaar zet dat er jongen komen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .