Ga naar inhoud

Konijn onverwacht dood


Azur

Aanbevolen berichten

Ons konijn is vanmorgen plotseling en heel snel overleden. Ze begon gisteravond beetje raar te doen, liep wat instabiel en kon dr hoofdje niet helemaal goed omhoog houden. We dachten kijken ochtend erna, maar ze blies letterlijk de laatste adem uit toen we wakker werden. Had niet verwacht dat het zo snel kon gaan. Ze was gistermiddag normaal. Bijna 7 jaar geworden. Iemand zoiets meegemaakt? Vraag me nu steeds af of er wat aan gedaan had kunnen worden gisteravond. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte met het verlies.

 

 

Mijn vermoeden is EC. Dan is er waarschijnlijk al langer wat (kleins) zichtbaar geweest, want over het algemeen overlijden ze daar niet zo snel aan, maar het kan wel lang sluimeren met minimale klachten tot het wel echt opspeelt. Hier staat uitleg over die ziekte: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

 

Maar het is maar een vermoeden aan de hand van de paar regels tekst die jij hier op het forum typt. Het kan van alles zijn. Als je echt wil weten wat het is, kun je haar het beste naar de dierenarts brengen voor sectie. Dat is de enige manier waarop je echt betrouwbare antwoorden krijgt over de doodsoorzaak. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .