Ga naar inhoud

Konijn nu derde nacht bij dierenarts


Lene

Aanbevolen berichten

Dat ziet er heel akelig uit, ik zou hem daarmee niet buiten durven houden. Het is een grote plek ook, zou ik toch wel graag een dierenarts naar laten kijken, als het echt rauw vlees is zal het ook behoorlijk pijnlijk zijn. Dit is aan de binnenkant neem ik aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Buitenkant poot, ik heb hem nu inderdaad binnen gezet. Ziet er inderdaad lelijk uit. Hij wast zich wel heel veel omdat hij zo smerig was van die diarree, zou hij dan zo die haren hebben uitgetrokken. Ik zie hem ook echt aan de vuile stukken hard trekken. Morgenochtend dus terug dierenarts, zou beter abonnement nemen daar 🙄 als het maden zijn zou hij toch moeten krabben niet? Dat doet hij helemaal niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei, dat zie er wel heel lelijk uit.

 

Op zich is het wel normaal dat de haren uitvallen bij de problemen die je eerder omschreef, zeker na het wassen. Maar daar gaat de huid verder niet kapot van. Dit klinkt meer als dat hij zelf veel geweld z'n haren eruit heeft getrokken. Het kan zijn dat hij dit deed omdat het broeierig aanvoelde doordat de ondervacht ook nat wordt van het wassen.

 

Ik zou hem inderdaad naar binnen halen en voor nu op handdoeken zetten of iets anders wat zacht is en vocht op kan nemen en dan morgen gelijk naar de dierenarts. Zoveel huid eraf is best infectiegevoelig en kan inderdaad ook maden aantrekken, maar ik ga er niet van uit dat die er nu al zitten.

 

Wat een pechvogeltje, ik zou denk ik toch voor vannacht pijnstiller geven, dat is morgenochtend toch al uit z'n systeem voordat je contact hebt met de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja echt pechvogeltje maar wel een vechter 💪 Hij zit nu binnen, net weer wat selder op, rustig, maar wel beter als gisteren... ik leg idd best nog een handdoek eronder. Morgen bel ik meteen DA. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Terug van dierenarts, waren dan toch maden. Die plek op zijn poot was nog het minste, op zijn rug en achterwerk zat het er vol van. Hij heeft hem nu geschoren, proper gemaakt en pijnstiller gegeven. Heel wat open wonden die moeten toegenaaid worden dus operatie. En daarboven nog zijn megacolon waardoor het niet zeker is dat hij erbovenop komt. Dierenarts vroeg hoe ik het zag want de kansen zijn niet zo groot. Maar ik wil er toch voor gaan en hem

alle kansen geven. Let dus allemaal goed op dat je geen wit konijn koopt met slechts enkele vlekjes en vlekjessnuit want dat zijn dus meestal die Charliekonijnen zoals onze stamper en dus echte zorgenkonijntjes. Fokkers zouden hier echt mee moeten stoppen, ik heb dierenwinkel wel verwittigd hierover. Weer een huilende dochter hier moeten troosten en moed gegeven dat het weer goed komt...hopelijk raakt hij erdoor 🤞

  • Verdrietig 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een schrik, toch maden en niet zo'n beetje ook. Hopelijk komt die arme Stamper er weer bovenop. Extra moeilijk om het allemaal ook nog uit te leggen aan je dochter bovenop je eigen ongerustheid. Sterkte hoor. Voor de zekerheid worden alle duimpjes hier ingezet voor zijn herstel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allen, hier het vervolg voor stamper. Stamper at niet, heel veel pijn, dus gesprek gehad met dierenarts over eventueel in te slapen gezien zoveel wonden en hij kan ze nooit allemaal dicht maken. Gezien hij nog maar 1 jaar oud is heeft hij toch na mijn aandringen vanmorgen 70 % wonden kunnen dichtmaken, tweede operatie moet wel nog

volgen. Nu afwachten of huid

niet gaat afsterven en

hij gaat eten. Wat een lijdensweg en denk soms ook: waarom wil ik dit kost wat kost nog redden want hij ziet nu wel af. Maar ik hoop dan dat hij na dit voorval nog een mooi leven kan hebben: als ik op zijn eten let en hem gescheiden houd van zijn vriendinnetje. Heel moeilijk om nu al afscheid te nemen, zolang er een waterkansje is kan ik dat precies niet... of vinden jullie dat ik hier hem het leed moet besparen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een ellende.

Ik weet het niet, hangt er denk ik vanaf wat de vooruitzichten zijn en hoe groot de kans van slagen is. Ik ben voorstander van niet onnodig rekken, maar geen idee waar de grens ligt. Voor mij telt hierin ook zeker de mening van de dierenarts mee.

 

Ik hoop dat het goed uitpakt. Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een hele lastige afweging. Als er ook maar enige kans is op herstel en een konijnwaardig leven, dan is het logisch dat je hem die kans ook geeft. Bij megacolon is die kans op herstel er natuurlijk niet, maar hij kan zeker nog wel een konijnwaardig leven hebben met die aandoening. Hoe lang valt niet te zeggen, dat ligt er aan hoe het verloop is.

 

De verwondingen door de maden klinken vrij ernstig. Ik denk dat je hierin wel realistisch moet zijn. Waarschijnlijk zou ik dezelfde keuze hebben gemaakt, zeker als er nog een kans is dat hij het redt. Het wordt een ander verhaal als de huid zou afsterven of er complicaties zouden optreden. Dan is het denk ik niet meer te verantwoorden om door te gaan met behandelen.

 

Als je niet zeker weet dat je alles hebt gedaan, dan gaat dat ook wringen. Ik denk dat je nu alles hebt gedaan wat je kunt. Bekijk het van dag tot dag, niemand kan in de toekomst kijken. Hopelijk gaat hij toch snel weer wat eten!

 

Heel veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastig hoor. Meestal kan je aan een konijn dat erg ziek is toch nog wel zien of er nog levenslust in zit of niet. Als je het idee hebt dat een konijn nog niet aan het opgeven is, zou ik dat zelf ook nog niet doen. Tenzij gewoon echt duidelijk is dat een konijn niet beter wordt, maar aangezien dit de eerste operatie is, zou ik het zelf ook gedaan hebben waarschijnlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft al klein beetje gegeten en 2 keutels 😉 die goesting om te leven is er nog wel bij hem, was vandaag op bezoek geweest en hij is natuurlijk niet op z’n best maar toch ook wel aan het bewegen en zich likken. De kans dat hij erdoor komt is er nog wel, dus ben toch blij dat we nog proberen. Al ziet hij er wel vreselijk uit: hele achterkant geschoren en kaal dus, vol wonden die nu genaaid zijn, wat een paar kleine maden kunnen aanrichten niet te doen. Hij mag nu niet zijn genaaide wonden kapotbijten of huid mag nu niet afsterven...Maar heb er toch wat hoop in. Zeker gelijk dat advies dierenarts hier ook in telt, ik heb geluk dat ik een hele goede heb die specialist is in knaagdieren. Hij kon mijn redenering wel volgen: 1 jaar en toch nog een vechter. Zijn dieet is wel ook veranderd en zijn vriendin niet meer bij hem, dus dat maakt dat hij het na dit wel nog hopelijk goed kan hebben. We bekijken nu idd dag per dag ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .