Ga naar inhoud

Konijn plast uit boosheid?


Kirsten Erin

Aanbevolen berichten

Hi!

Mijn konijntje (ram) van nu 10,5 week oud plaste gewoon al netjes in zijn hok of in een van de extra toiletten. Nu valt mij op dat hij ineens in de kamer op de vloer plast als hem iets niet zint, zo lijkt het in ieder geval. Twee keer plaste hij waar ik bij was, nadat ik hem even had vastgehouden en hem weer op de grond zette. De keer daarna plaste hij voor de deur naar buiten, nadat hij voor het eerst buiten geweest was, maar we weer naar binnen gingen en ik de deur had dichtgedaan naar buiten.

En zojuist plaste hij vlakbij de deur, nadat mijn vriend en ik even samen naar buiten waren gelopen zonder hem. Eerst leek het me toeval, maar inmiddels niet meer. Kan dit zijn vanuit frustratie of boosheid? Het lijkt me nog te vroeg voor een hormonale reden. En wat kan ik hier aan doen (naast meteen schoonmaken en het papiertje met zijn plas in zijn bak doen)? 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat is geen frustratie of boosheid, maar heeft toch te maken met territorium en hormonen. 

 

Vanaf 10 weken begint dat een beetje, vaak inderdaad wel met onzindelijkheid / territoriaal keutelen. 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/levensloop-van-een-konijn

 

Overigens is je konijn optillen om te knuffelen geen goed idee. Konijnen laat je echt het best met alle vier de pootjes op de grond, zie ook de uitleg in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-maak-je-een-konijn-tam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .