Ga naar inhoud

Omvallen bij E. Cuniculi


bunnyveer

Aanbevolen berichten

@Renske34 we gaan bellen naar de dierenarts voor de pijnstilling Metacam. Ik verwacht niet dat onze oorspronkelijke dierenarts er heel moeilijk over doet (ondanks dat hij degene was die überhaupt geen behandeling wilde/kon starten voor Moo) hij weet dat wij het beste voor hebben met onze konijnen, dus als wij het verhaal uitleggen over de adviezen voor pijnstilling dan ga ik ervanuit dat hij er geen probleem van maakt (hoop ik..). En anders zoeken we een andere manier om Metacam in handen te krijgen. Moo ligt nu trouwens lekker naast me te eten. We hebben hem toch in een onderbak van een traliekooi gelegd met allerlei handdoeken en hij kan er goed in rollen. Het zijn steeds rondjes van 360 graden die hij maakt rondom zijn lengteas, maar hij weet zichzelf wel steeds op een (voor hem) fijne manier neer te leggen. Verder likt hij flink aan onze vingers, en hij wast zijn hoofdje heel veel en zijn voorpootjes. Als we de Fenbendrops geven gaat het de ene keer wat makkelijker dan de andere keer; soms likt hij alles in 1 x op, en soms zitten we hier een half uurtje te wachten totdat hij eindelijk zin heeft erin. Het blijft een eigenwijs beestje soms, want als we de fenbendrops willen geven, proberen we eerst wat water via een spuitje te geven en daar blijft hij lekker aan lurken, maar zodra hij merkt dat we het verwisselen met fenbendrops begint hij te draaien en zijn voorpootjes voor zijn gezicht te doen alsof hij zich weer moet gaan wassen. Als we hem in zijn nek aaien gaat hij ook zachtjes tandenknarsen dus dat vindt hij geweldig 🙂

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goeiemorgen! We hebben zojuist de DA gebeld en we kunnen de pijnstilling komen ophalen gelukkig. Verder gaat het naar omstandigheden prima met Moo. Gister even een hartverzakking gekregen aangezien hij op schoot lag en zachtjes geaaid werd en toen reageerde hij ineens nergens meer op. Uiteindelijk begon hij weer lekker te eten en te bewegen, dus we vermoeden dat hij misschien zo relaxed was op schoot dat hij helemaal ontspande (wij waren overigens alles behalve ontspannen). Wij hebben het idee dat, wanneer hij zich volledig rond zijn lengte as rolt, hij ietsje rechter kan blijven zitten/liggen als we hem een beetje tegenhouden. Hij zet zijn achterpootjes namelijk beter onder zich en dat deed hij de afgelopen dagen totaal niet. Uiteindelijk gooit hij zijn pootjes wel weer naast zich omdat de rest van zijn lijfje nog niet helemaal meewerkt aan de zit houding. Of het een goed teken is is natuurlijk niet te zeggen, maar het is wel iets wat ons nu opviel. Gisteren hebben we zijn rechter oogje eens proberen schoon te maken en het ziet er niet beschadigd/ontstoken uit, alleen een klein beetje rood aan de rand maar hij houd zijn oogje verder helemaal dicht (misschien ook maar goed zodat er geen vuil in kan komen)

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had dat ook meegekregen na de castratie van mijn voedster, dus ik ben het toen gaan opzoeken. Het is dezelfde werkzame stof in dezelfde verhouding (0,5mL inderdaad), dus gewoon een andere merknaam.

aangepast door happy211
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hopen dat hij zich hier beter van gaat voelen!! Mijn konijnen vinden de pijnstilling ook erg lekker, gelukkig maar 😆.  In het begin deden wij eerst een beetje Fenbendrops en dan gevolgd met een kleine hoeveelheid pijnstilling zodat hij het wel wou op slikken en zo gingen wij door tot hij zijn dosering binnen had, want de fenbendrops is niet zijn favoriet. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet vanavond de laatste dosis fenbendrops geven aan mijn terrorkonijn. Een persoon wikkelt haar in een handdoek, en de ander spuit het in haar bekje. Dat gaat gemiddeld gepaard met 5 ontsnappingspogingen en 3 zere vingers omdat ze bijt. Ik wil maar zeggen dat het niet gek is als het even wat meer moeite kost.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@bunnyveer Mocht hij na verloop van tijd toch moeilijk gaan doen, dan zou je zowel de pijnstilling als de fenbendrops kunnen mengen met een papje van biks oid. Hier trekken ze dat zo uit mijn hand! Wel even opletten of het konijn dat het nodig heeft het zelf helemaal opeet (en niet bestolen wordt door het andere konijn 😜). 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren hadden we weer het idee dat Moo ietsje stabieler was (stelt nog steeds niks voor, maar het viel ons op vergeleken met de dagen ervoor waar hij echt alleen maar plat kon liggen en ook niet met hulp ‘recht’ staan). Nu eet hij nog altijd ontzettend veel en hij beweegt soms ietsje meer met zijn pootjes als hij ligt, en draait zich vaker om en het lijkt dan alsof hij soms de ‘zit’ houding probeert aan te nemen maar dat lukt dan niet helemaal en dan gaat hij weer liggen. Verder is het toedienen van de Fenbendrops nog altijd een slagveld maar de pijnstilling ziet hij volgensmij als een echt dessert !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn om te horen! In het geval van EC is stabiel zijn, in ieder geval niet slechter worden, al een heel fijn iets. Daarna komt als het goed is wel verbetering! Dat hij veel eet, is super goed! Zijn lijfje zal het nodig hebben, alle energie die hij kan binnen krijgen. Ik blijf duimen voor jullie!

 

De metacam vinden ze hier ook lekker! (als je ze zelf proeft, is het ook best zoetig, best lekker haha).  Jij hebt novacam lees ik, ben ik niet bekend mee, maar best kans dat dat een soortgelijk smaakje heeft. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Evee hopelijk zullen we dan binnekort een flinke vooruitgang gaan zien! Wij hebben inderdaad Novacam, daar zit blijkbaar dezelfde werkzame stof in als in Metacam. Qua geur zou mijn voorkeur toch eerder uitgaan naar de Fenbendrops want dat ruikt gewoon naar vanille haha, geen idee waarom de konijntjes dat niet zo lekker vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een kleine update weer, niet alleen om voor mijzelf het proces te kunnen volgen, maar ook voor eventuele lotgenootjes die in de toekomst het zullen waarderen om het ‘proces’ van een ander te lezen. 
 

Moo lijkt er elke dag beter op te worden. Sinds de start met medicijnen ging het eerst flink achteruit (van alleen een scheef hoofd waardoor zijn balans slecht was, naar uiteindelijk alleen maar op een zij kunnen liggen en niet eens met veel hulp recht kunnen staan). Na ongeveer een klein weekje begon bij ons pas weer een vooruitgang zichtbaar te worden: het begon met meer gecontroleerde draaien rondom de lengte as. Vervolgens kon hij met helpt tijdens een draai heeel eventjes overeind blijven staan (hij stond overigens nog altijd niet zoals een ‘normaal’ konijn, maar flink onderuitgezakt op zijn pootjes). Op dit moment krijgt hij het af en toe voor mekaar om zichzelf zelfstandig na het draaien overeind te houden. Ook is aan bepaalde bewegingen te zien dat hij zich probeer recht te duwen met zijn pootjes (wij dachten altijd dat het een lui konijntje was, maar nu laat hij pas echte power zien die in hem zit). Het is nog zeker niet waar het zijn moet, maar wij zijn al ontzettend trots op Moo en hebben ietsje meer hoop en vertrouwen in de toekomst, al durf ik echt niet te veel te hopen en blijven we er zo realistisch mogelijk naar kijken, omdat een terugval of ‘maximale-verbetering’ er natuurlijk altijd kan komen. Voor nu zijn we in ieder geval erg tevreden over het verloop, al is het nog altijd erg vermoeiend voor onszelf, zowel fysiek als emotioneel.

 

welterusten!

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

ondertussen is het precies 2 weken geleden dat we ontdekten dat Moo erge symptomen van EC begon te vertonen. We zijn nu 13 dagen Fenbendrops aan het geven en vandaag is de 6e dag dat we ook Novacam (pijnstilling) geven. Moo kan ondertussen ongeveer 1/2 minuten zelfstandig overeind blijven staan en vanuit die positie ook eten en zichzelf wassen (zelfs met zijn hoofd naar de andere kant dan waar zijn gekantelde hoofd normaalgesproken naar hangt). Als hij daarna een paar stapjes probeert te zetten valt hij weer om en blijft hij meestal liggen, maar kracht heeft hij zeker want als hij overeind zit trekt hij vaak aan de handdoeken en graaft erin. Hij eet en drinkt nog altijd goed. Een week geleden kon hij nog niet zelf blijven staan, ook niet met hulp van ons. Hopelijk zet deze langzame verbetering zich voort!

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op dit moment zien we eigenlijk geen verbetering meer. Onze schat Moo is nog altijd vrij levendig en wil zelf heel graag, maar het lichaampje werkt gewoon echt niet met hem mee. We zijn inmiddels bijna 2 weken verder vanaf het punt dat het echt niet goed ging, en realistisch gezien is er gewoon weinig verbetering ondanks de enorme zorg die we geven. Ook hebben we het idee dat hij ietsje minder graag wil eten, hij eet nog altijd voldoende, maar wel minder dan een tijdje terug. We vragen ons dan erg af wanneer het dan genoeg is, en wanneer je echt moet overwegen om hem toch in te laten slapen zodat je het beste voor het konijntje doet. Zo veel moeilijkheden, onzekerheden en machteloosheid, het is echt vreselijk, niet alleen voor ons maar ook voor Moo. Ik hou jullie op de hoogte wat onze beslissingen zullen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat zonde dat het niet beter gaat! Ik duim nog steeds heel hard voor jullie. Makkelijk is het zeker niet, je wacht vaak toch op een teken van het konijntje zelf; positief of negatief, maar iets wat helpt om een beslissing te maken die voor je gevoel in het beste belang van het konijntje is. Heel veel sterkte de komende tijd. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Evee we hebben toch besloten om hem vanmiddag in te laten slapen. Een dag meer of minder zal voor Moo zelf geen verschil maken, we hebben in principe al een lange tijd gerekt in de hoop dat het toch beter wordt, maar we denken toch dat de verslechtering bij Moo al zo lang/erg speelde dat aan dit verhaaltje helaas geen positief einde zal zijn. Daarnaast beseffen we ons ook dat, stel dat het toch ietsje beter zou gaan over een tijdje (want de kans op volledig/zelfstandig herstel achten wij echt ontzettend klein op dit moment) dan zal hij nog een lange tijd moeten lijden, misschien niet door pijn, maar wel door de constante machteloosheid die hij ervaart omdat hij niet voor zichzelf kan zorgen zoals een konijntje hoort te kunnen, en ook niet kan spelen zoals een konijntje hoort te kunnen, en ook dat speelt een grote rol bij onze beslissing want ook dat is niet dierwaardig. Als we zeker wisten dat er een realistische kans op positief resultaat zou zijn zouden we deze keuze nooit gemaakt hebben, dus dan willen we Moo liever de nadelen (die op dit moment de ‘voordelen’ overheersen) besparen aangezien wij er vanuit gaan dat uiteindelijk het verhaal dezelfde afloop gaat hebben als nu. Het blijft vreselijk om deze beslissing te maken, en zeker weten zullen we het nooit, maar op dit moment voelt het wel als de juiste keuze en soms is de beste keuze nou eenmaal niet de makkelijkste keuze. Ik wil jullie wel allemaal ontzettend bedanken voor de hulp en steun de afgelopen tijd want op deze manier voelt het toch alsof we echt het maximale eruit hebben gehaald, zonder jullie had Moo alle leuke momentjes die hij de afgelopen tijd toch nog heeft beleeft waarschijnlijk niet meer gehad. Dikke kus van ons en Moo en alle andere konijnenvriendjes x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pfff, het zijn geen makkelijke tijden voor een aantal konijntjes en hun baasjes. "Gelukkig" hebben we de mogelijkheid om onze lieffies onnodig verder lijden te besparen, erg zware beslissing, heel veel sterkte met het verwerken van het missen van Moo. 😢

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad een hele moeilijke beslissing, maar wel een beslissing die je met je verstand en hart neemt. En inderdaad, daar is geen juiste of onjuiste keuze in.

 

Heel veel sterkte vanmiddag

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .