Ga naar inhoud

'Blauw' oog


Pablo&Lola

Aanbevolen berichten

13 uur geleden zei BunnieHop:

Zover ik weet is dat gewoon mogelijk hoor.

Ik heb toendertijd ook een andere DA voor advies gevraagd en kreeg netjes een mail terug.

 

2 uur geleden zei Evee:

Ja, volgens mij wel hoor. 

 

Heb gisteravond een mailtje gestuurd en vanochtend al een reactie ontvangen. 🙂

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

36 minuten geleden zei BunnieHop:

Fijn om te horen dat ze zo snel hebben gereageerd! 🙂

 

Ja, super fijn! 

 

Voor wie geïnteresseerd is: Het Wilhelminapark raadt aan om de oogdruk te meten. Indien deze verhoogd is, dan zou ik oogdrukverlagende medicijnen moeten geven. Indien de oogdruk niet verhoogd is, dan kan het een oude oogontsteking zijn met als gevolg oedeem (waas op het oog) en zou ik haar gedurende 4 weken moeten behandelen met ontstekingsremmer & pijnstiller. 

 

Ik neem het in ieder geval mee naar de controle vanmiddag. 

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

O bah, dat ziet er vreemd uit. Fijn dat je bericht hebt van Wilhelminapark. 

 

Ik heb een konijn gehad met EC dat was begonnen in de ogen. Dat zag er anders uit, meer zo’n puskleur: wit, gelig bruinig. Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het bij Lola geen EC kan zijn. Ik heb het ‘begin’ bij Bonno ook niet gezien, want toen hij bij mij kwam had hij het al. 

 

Succes bij de dierenarts! Hopelijk kan die met informatie van Wilhelminapark een diagnose stellen. En het is helemaal niet raar om er een expert zoals Wilhelminapark bij te hebben gehaald. Mijn dierenarts overlegt zelf ook met Universiteit Utrecht als hij advies wil inwinnen. Ik heb zelf ook een keer met Wilhelminapark gemaild.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een update: Ik kan steeds slechter zien of de waas er nog zit of niet, dus dat is denk ik wel een goed teken. Het blauwige waasje zit voornamelijk nog aan de randen van de oogbol, niet meer over de pupil heen. 

 

Ik ben nog steeds aan het behandelen met oogdruppels en pijnstiller/ontstekingsremmer. Van dat laatste moet ik morgen wel even een nieuw flesje halen, want man, wat ga je daar snel doorheen met een reus (gebruik al expres een variant met hogere concentratie werkzame stof, maar toch). Aankomende woensdag weer controle. 

 

Ik vind het wel lastig dat er nog geen oorzaak is gevonden, want je blijft je toch afvragen of er misschien niet meer mis is... 

 

Edit: Plus ik weet ook nog steeds niet wat het nou precies is. 

aangepast door Pablo&Lola
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend op controle geweest: De dierenarts vond de blauwe waas alweer minder dan vorige week. Het zit voornamelijk nog aan de randen van de oogbal. De hoeveelheid traanvocht is gemeten door middel van een Schirmer Tear Test (zie link van het Wilhelminapark: https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/kcs.html). De normaalwaarde is 10-12mm en bij Lola was het 11mm bij beide ogen, dus prima. 

 

We gaan dus nog maar even door met de oogdruppels en over een week kijken we weer hoe het eruitziet. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak me zorgen om Lola. Heb het gevoel dat ze niet haar normale, blije zelf is en dat haar hoofd iets naar rechts neigt te staan (is het dan toch EC?). Ik heb de dierenarts dus maar weer gebeld. Er zitten nog twee spoedgevallen voor haar, maar word hopelijk straks teruggebeld om langs te komen.. ☹️

  • Verdrietig 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, het is niet goed. Haar hoofd staat nu duidelijk scheef. Heb medicatie tegen zowel EC als oorontsteking meegekregen, aangezien het allebei kan zijn. Ik heb haar samen met Lewis naar binnen gehaald, maar ze zijn er niet blij mee (veel kleinere ruimte). Haar temperatuur bij de dierenarts was 40,9 graden.. 

 

Ze heeft gelukkig wel redelijk wat gegeten. Hopelijk blijft ze dat goed doen. Bah, wat een ellende dit. 

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Rot hè? ☹️ De dierenarts heeft niets gezegd over naar binnen halen, maar ik lees op internet dat dit wordt aangeraden bij een ziek konijn, dus heb het toch maar gedaan. 

 

Ik ga nu elk (anderhalf) uur even bij ze kijken. Ze lagen net lekker tegen elkaar aan. Ze schieten wel meteen in de stress als ik eraan kom, dus ik laat ze verder zoveel mogelijk met rust.

 

Lola heeft vandaag trouwens wel weinig/slechte keutels.. Hoop dat er zo nog een hoopje wordt geproduceerd. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de bunnycam maar meeverhuisd. Lewis is zichzelf alweer aan het wassen en ik zag 'm net wat hooitjes eten. Lola ligt nog steeds in de toiletbak. Lewis komt er soms gezellig bij liggen of om Lola te wassen. Ze zijn wel echt heel lief samen. ♥️

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .