Ga naar inhoud

Buitenkonijn naar binnen - overlijden maatje


Kamiko

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Al enkele jaren hebben wij in onze tuin 1 ex-ram en 2 vrouwtjes. Paradijs voor ze, want ze hadden een grote ren, 2 hokken enz...

Nu is begin van het jaar 1 van de vrouwtjes overleden, en gisteren het andere vrouwtje.

Het mannetje is wat jonger, en zal dus (hopelijk) nog wel even leven. Wij willen geen 2de konijn weer erbij, maar zien ook dat Buster (ons rammetje) verdrietig is en we willen niet dat hij vereenzaamd.

 

Wat is het beste om te doen voor hem?
Hem naar binnen halen zodat hij minder alleen is en vaker even een aai krijgt?
Hem alleen buiten laten in de grote ren en vaker even een aai gaan brengen?

Wellicht andere tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat zielig voor jullie rammetje dat hij nu alleen is. 

Wanneer je niet van plan bent om een nieuw maatje te halen voor je konijn kun je hem beter naar een konijnenopvang brengen waar ze hem opnieuw kunnen plaatsen samen met een lief vrouwtje.

Een konijn alleen is geen konijn... Je kunt je konijn nog zo veel aandacht en aaitjes geven, jij zult nooit een konijnenmaatje kunnen vervangen. Konijnen hebben elkaar nodig om gelukkig te zijn (ze wassen elkaar, liggen bij elkaar, houden afwisselend de wacht waardoor de ander kan relaxen etc).

 

Het zal vast een moeilijke beslissing zijn maar hem houden zonder nieuwe partner te regelen is echt heel zielig. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Moeilijke beslissing, hè? Je wilt geen tweede konijn erbij, maar in zijn eentje is hij niet gelukkig en dat wil je ook niet. Wat je ook zou kunnen doen, is hem een vriendinnetje bij de opvang uit laten zoeken en als hij er na een hopelijk lang en gelukkig leven samen niet meer is dat vriendinnetje naar de opvang brengen. Maar ja, dan zit je ook weer met een vriendinnetje waar je waarschijnlijk aan gehecht bent geraakt. Zucht, sterkte met de knoop doorhakken, zal niet meevallen.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .