Spring naar bijdragen
Esmee-Bunny

Vraagje

Recommended Posts

Hoi iedereen, 

Wij hebben al best een oud hokje, nouja hij was nieuw toen we hem kochten maar intussen is hij al 5 jaar ofzo.. 

Nou vroeg ik me af, hoe vaak je ze moet verschonen.. Ik doe het 1 keer in de 3 of 4 dagen en af en toe zelfs eerder, hoe hard ik er ook overheen ga met een doek (heb zelfs al een paar keer zeep gebruikt) de stank gaat maar niet weg, (heb namelijk gehoord dat als je het begint te ruiken dat je het dan moet verschonen) we krijgen binnenkort een nieuw hok maar.. Is dit normaal?   En is het ook normaal dat als ik heb verschoond, ik de volgende dag zie dat alles beneden op de grond ligt😂

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Geen idee... Bij mij is het hok eigenlijk nooit echt vies. Alle plasjes gaan netjes op het toilet en de (meeste) keutels ook. Dat toilet verschoon ik elke 2 à 3 dagen, de rest van het hok misschien eens per maand... Het is gewoon schoon stro wat er in het nachtgedeelte en bovenhok ligt (met een laagje hennepvezel eronder). In het onderste gedeelte staat het toilet (met houtkorrel en dun laagje stro), maar meestal zitten ze niet in hun hok. Ze liggen het liefst ergens in de ren.

 

Het toilet zelf (onderbak van een kattenbak) ruik je wel wanneer je hem op de kop in de kliko gooit. Dat maak ik regelmatig schoon met citronella schoonmaakmiddel (te koop hier in de webshop).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb geen hok maar een toiletje in de ren staan. Dat gooi ik elke dag even leeg. Af en toe sopje erdoor en dat gaat prima. Ik ruik mijn konijnen niet. Ik zou eerlijk gezegd niet wachten tot je ze wel ruikt want ze kunnen beter ruiken dan wij dus dan zitten ze in de stank.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik gebruik ook citronella (ook te koop bij AH). Ik heb er vorige week ook de tegels in de ren mee gedaan, en die zijn enorm opgeknapt. Van mijn 4 konijnen zijn er 3 zindelijk, en een laat alles gewoon lopen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .