Ga naar inhoud

Vleermuizen tellen!


Evee

Aanbevolen berichten

Voor de mensen die na de vogeltelling en bijentelling nog niet uitgeteld zijn, dit weekend kun je vleermuizen tellen!

 

https://www.tuintelling.nl/nieuws/vleermuistuintelling-tel-op-23-of-24-mei-de-vleermuizen-in-de-tuin

 

Dit is de uitleg:

Citaat

Als je ‘s avonds in de schemering nog graag in de tuin zit, doe dan op 23 en 24 mei 2020 mee met de Voorjaars vleermuistuintelling! Om vleermuizen te kunnen zien kun je het best vanaf zonsondergang een uur in de tuin gaan zitten. Dat is op 23 en 24 mei vanaf ongeveer 21:35 uur. Om het silhouet van een vliegende vleermuis goed te kunnen zien, zoek je een plekje van waaruit je vrij zicht hebt op een stuk avondhemel. Bij voorkeur met ook wat zicht op een boom of wat struiken, want daar vliegen vleermuizen graag.

 

Mocht je niet weten welke soorten er zijn en hoe je ze herkent, je kan een zoek-kaart downloaden:

https://zoogdierwinkel.nl/sites/default/files/imce/nieuwesite/Winkel/pdf download/Vleermuiszoekkaart2019.pdf

 

 

De grootoorvleermuis lijkt wel een konijn met die oren 😉 

 

 

 

Link naar reactie
38 minuten geleden zei Evee:

Ik was de omschrijving van de soorten aan het lezen en kwam de zin "de staart lijkt op een accolade" tegen. Ik had echt geen idee. Maar dat is dus zo een ding :   {   }  🤣Nooit geweten dat dat een accolade is. 

Ga je schoolgeld terugvragen!

  • Haha 1
Link naar reactie

Haha ja dat is wel een beetje erg 🙈

 

Ik zie hier wel eens vleermuizen, maar eigenlijk niet zo vaak. In mijn vorige huis had ik wel eens vleermuizen binnen. Meestal waren ze bang en zaten ze heel stil waardoor ik ze nog wel makkelijk het huis uit kon werken. Maar een keer werd ik 's nachts wakker van gefladder en vloog er eentje rondjes om mijn bed 😣 Mijn katten hadden wel de tijd van hun leven, die zaten op bed te springen om m te proberen te vangen.

  • Verward 1
Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Toen wij gisteravond de hond uitlieten vlogen er echt tientallen vleermuizen rond onze hoofden, zo dichtbij dat je denkt dat ze tegen je aanvliegen, maar dat gebeurt gelukkig bijna nooit (wel eens gehad, maar toen was er ook echt iets mis met de vleermuis die dat deed). 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .