Ga naar inhoud

Hoe maken jullie je konijnenhok schoon?


Etje
 Delen

Aanbevolen berichten

Hier staan tips, als dat is wat je zoekt 😉 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/schoonmaken-van-een-konijnenhok

 

Ik doe meestal op woensdag de toiletbakken en even vegen.

 

Op zaterdag doe ik dan "grote" schoonmaak. Eigenlijk komt dat er op neer dat ik de toiletbakken doe, weer veeg, maar wel wat meer van z'n plek haal dan op woensdag. De nachthokken doe ik eigenlijk alleen als ze echt vies zijn, of als het te lang geleden is. Dat is dus niet wekelijks. Ik gebruik azijn en/of citronella bij de wekelijkse schoonmaak. De konijnen zijn - laat ik het afkloppen - vrij goed zindelijk op het moment, dat maakt dat ik er niet veel werk aan heb. Wel zo fijn. Ze helpen overigens graag zelf een handje mee 😉 Of zal ik zeggen... tegen 😉 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ren is heel makkelijk, ik heb een veger en blik met een lange steel, dus dan hoef ik niet veel te bukken (behalve om de speeltjes te verplaatsen zodat ik overal bij kan.

Het hok is wat onhandiger, omdat de ren de bodemlades blokkeerd. Dus die schep/veeg ik leeg met een (kleinere) handveger en blik. Vervolgens met een vochtig sponsje met citronella alles even afsoppen (tegen vliegen), en met een sponsje water even afvegen. In de winter maak ik het dan droog met een oude handdoek, in de zomer laat ik het gewoon drogen. En dan weer vers stro erop.

 

Dit doe ik ong 1x per week of iets minder, afhankelijk van hoe vies het is.

 

Toiletjes 2 of 3 keer per week gewoon in de kliko leeggooien, vervolgens omspoelen onder de buitenkraan, eventueel ook met een sponsje met citronella enzo. 

 

De konijnen lopen intussen gewoon in de ren, te knabbelen op vallende strootjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .