Ga naar inhoud

Voedster


Nijntjes3

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een voedster en ram. Komen beiden uit zelfde nest. Broer en zus. Ze zijn van vorig jaar september geboren. Ging altijd goed. Nu is de laatste tijd voedster agressief naar ram(is gecastreerd). Hapt naar hem, pakt eten van hem af en maakt geluid al ik even langs komt. 
Rammetje zie is de voedster soms nog we eens likken over haar rug en lief knuffelen en dat neemt ze soms aan. Wat kan ik het beste doen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hopen dat het goed blijft gaan en zorgen dat alle andere basis-eisen goed zijn, vooral de leefruimte. De permanente leefruimte moet minimaal 4 vierkante meter zijn voor een koppel, het liefst zelfs meer. Loslopen en verdiepingen tellen niet mee voor de permanente leefruimte. 

 

Konijnen kennen geen familieverbanden. Dat ze broer en zus zijn zegt dus niets. In de natuur blijven broer en zus meestal juist niet bij elkaar, wel zo slim, zo voorkomt de natuur te veel inteelt. Konijnen hoor je op karakter te koppelen, dan is de kans het grootst dat ze een maatje hebben waarmee ze gelukkig zijn de rest van hun leven. De kans dat zomaar willekeurig samen gezette konijnen een  leven lang goed samen kunnen (of dat nou broer en zus zijn of totaal vreemden van elkaar) is niet heel groot. Dan moet je echt het geluk hebben dat de karakters matchen met elkaar. En die karakters, die ontwikkelen zich vooral in de puberteit: zo van een maand of 6 tot aan 1,5 jaar. De komende periode zal dus blijken of jouw konijnen een match zijn of niet. Zorg dus echt dat je alles op orde hebt: voldoende leefruimte, goede gezondheid van de konijnen, voldoende plekjes om elkaar even te ontlopen als ze echt geen zin hebben in elkaar, speelgoed en afleiding zodat ze zich niet vervelen.

 

En bedenk een plan B, voor als het niet gaat. Meestal heb je 2 opties als de konijnen uit elkaar moeten omdat ze niet matchen: Of beide een wel passende partner laten uitzoeken in een konijnenopvang, en dus 2 aparte koppels houden. Maar daar moet je wel de ruimte, mogelijkheid en het budget voor hebben. Een andere optie is om één van de twee af te staan bij een opvang, en voor het konijn dat je houd daar op karakter, via speed-dates, een passende partner voor te adopteren. Twee konijnen alleen houden, zou geen optie moeten zijn, een leven lang in eenzaamheid wens je geen enkel konijn toe. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .