Ga naar inhoud

Vraag voor de huisvesting


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal👋

ik ben hier net nieuw en ik heb een vraagje, ik ben van plan om twee dwergkonijntje te kopen maar eerst moet er nog heel veel gebeuren. We gaan de konijntjes buiten houden in een grote ren waar onze honden ook niet kunnen komen en waar de konijntjes veel ruimte hebben. Alleen kan ik niet vinden wat de afmeting van het hek moet zijn, ik zou niet willen riskeren dat de konijntjes ontsnappen. Zou iemand mij misschien tips kunnen geven of laten zien waar ik een stevig hekwerk kan vinden tegen honden voor konijntjes? Dit zijn mijn eerste konijntjes dus alles is nog nieuw ;-)

 

groetjes😃👋

Link naar bericht
Delen op andere sites

Alle tips voor nieuwe konijnen(baasjes) staan in dit artikel:


https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn/

 

Wat betreft huisvesting en formaat leefruimte, heb je denk ik wel iets aan dit artikel. Standaard is het minimale aangeraden formaat 2 vierkante meter per konijn, ongeacht het formaat van de konijnen. Dus voor twee dwergkonijntjes is een verblijf van minstens 4 vierkante meter aan te raden. En dat is permanente leefruimte, op één vlak, verdiepingen en loslopen telt daar niet voor mee. 


https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/huisvesting-konijn-konijnenhok/

 

En wat betreft stevig en veilig zijn, staan er tips in deze twee artikelen:

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/konijnenhok-zelf-maken/


https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok/

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Haha geen probleem hoor, er staat zoveel info op bunnybunch dat ik snap dat je niet alles direct kan vinden 🙂

 

Zal het even hier quoten voor de zekerheid:

 

uit dit artikel

https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok/

 

Citaat

 

Gebruik goed gaas of kies een hok uit met veilig gaas. 

Voor de grote martersoorten (boommarter, steenmarter) kan gaas met mazen van maximaal 4 x 4 cm voldoende zijn om de volwassen dieren tegen te houden. Ook vossen, katten, roofvogels en loslopende honden hou je daar mee tegen. 

 

Voor de kleinere martersoorten en jonge marters heb je echter wel fijnere mazen nodig, kies dan minstens 1.9x1.9 cm. Wil je echt helemaal zeker zijn, kies dan zelfs voor gaas met mazen van 1.5 x 1.5 cm of 1x1 cm, dat zijn maten die je vaak bij volieres ziet, de 1x1 cm mazen voorkomen dat muizen en ander klein ongedierte in de ren kan komen.

 

Let op dat het gaas wel minimaal 1.5mm dik is, anders kan een steenmarter er doorheen knagen. Coating telt voor die dikte niet mee, het gaat echt om de draaddikte. 

 

Kippengaas en geplastificeerd tuingaas valt meestal af omdat het niet in de juiste dikte en maaswijdte te koop is. Volieregaas kan wel goed geschikt zijn, mits de draaddikte voldoende is. Er zijn goedkope soorten die niet voldoen, maar het is in heel wat verschillende diktes en maaswijdtes te koop, er is dus zeker ook volieregaas te vinden wat wel goed voldoet. Ook nertsengaas / frettengaas / martergaas is in de juiste diktes en met de juiste mazen te koop. Meestal moet je wel wat verder zoeken dan de standaard bouwmarkt. 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .