Spring naar bijdragen
Snuitje en buddy

Konijn energie kwijt

Recommended Posts

Hoi hoi 

Aangezien twee weken geleden mijn konijn is overleden heb ik het achtergebleven konijn Vandaag laten castreren er is mij verteld dat ik een binnen moest houden voor een paar dagen nu is het probleem dat het konijn heel veel energie heeft de vriendin van mijn broer is allergisch dit maakt het niet altijd mogelijk om het konijn losgelaten heeft iemand tips hoe het konijn in zijn eigen hok door middel van spelletjes  ofzo toch zijn energie kwijt kan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben bang dat het zijn energie niet goed kwijt gaat kunnen in zo een kleine ruimte. Heb je de mogelijkheid om er een ren aan vast te maken? Deze kan je al voor een tientje kopen via marktplaats of iets duurder in de dierenwinkel.

Verder zijn konijnen gek op schoenendozen, wc-rollen gevuld met hooi of ander knaagvriendelijke speeltjes. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Is het een ram of een voedster? Rammetjes knappen namelijk veel sneller op na castratie dan voedsters, omdat het voor hun een minder zware ingreep is.

 

Na castratie hoeft een konijn maar kort binnen, eigenlijk alleen de eerste 2 dagen als er geen problemen zijn. Voor zo een korte periode zou het toch te doen moeten zijn?  Alleen bij voedsters is het herstel soms wat langer, mijn ervaring is dat die wel iets langer binnen moeten blijven zitten. 

 

Het heeft er mee te maken dat na een narcose een konijn moeilijk zijn eigen lichaamswarmte op peil kan houden. Binnen in huis is de kans op onderkoeling een stuk kleiner.

 

Maar rammetjes knappen altijd snel op na castratie is mijn ervaring. Als alles goed is, hij eet, drinkt, keutelt en plast zelf en goed levendig is en energie over heeft, dan zou hij na 2 dagen weer naar zijn normale verblijf buiten mogen 🙂 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou in dit geval vragen of je broer misschien twee dagen naar zijn vriendin kan gaan ipv andersom... Dan kan je konijntje vrij rondlopen en heeft zíj geen last van haar allergie. Of denk ik nu te makkelijk? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .