Spring naar bijdragen
mcguire.rebecca05@gmail.co

Kan het zijn dat mijn konijn aan het bevallen is?

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Nu heb ik eens een vraagje mijn konijn wou ik eten gaan geven en nu zag ik dat ze pels van haar aant afhalen was en dat er een beetje bloed maar zie nog geen kleintjes.. kan ze dan nog aan het bevallen zijn? 

bewerkt door Evee
topic titel duidelijker gemaakt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De eerste vraag is denk ik: is het mogelijk dat ze zwanger is, of is ze schijnzwanger?

Als een zwangere voedster een nestje maakt (van haar en stro) dan volgt er volgens mij binnen niet al te lange tijd een bevalling. Hou haar dus goed in de gaten, maar geef haar wel rust. Zit ze met andere konijnen samen? Als ze nog samen zit met de vader, dan is dit het moment om de ram weg te halen. Na de bevalling is ze namelijk binnen 2 seconden weer zwanger, en dat kan ze niet aan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Is er een ongecastreerde ram bij geweest? Zo ja, dan kan het zijn dat er een nest komt. Als er geen ander konijn bij is geweest, dan is het waarschijnlijk een schijnzwangerschap, daar is het wel de tijd van het jaar voor.

 

Als je je gebruikersnaam wil aanpassen (wat ik wel aanraad) stuur je dan even een priveberichtje naar mij?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zijn er inmiddels al jongen? Is het goed gegaan?
Wat is de reden dat je dit konijn opnieuw liet dekken? Nog los van het feit dat er meer dan genoeg konijntjes zijn (de opvangen zitten er vol mee) was gebleken dat deze voedster niet zo handig met haar jongen om ging...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bunnybunch is geen fokkersforum en promoot vooral het adopteren van konijnen uit konijnenopvangen. Dat is ook de reden dat wij alleen een vragenforum hebben voor onverwachte nestjes. Nu je gerichte raad gekregen hebt, wordt dit topic gesloten.

 

Informatie over fokken & nestjes is hier te vinden:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/Voortplanting/

 

Regels van ons forum vind je hier:
https://www.bunnybunch.nl/algemene-voorwaarden-forum

 

Mocht je toch nog met vragen zitten, kun je de zoekfunctie van het forum gebruiken en als daar ook geen antwoord te vinden is, kun je een nieuw topic starten. Wees in dit nieuwe topic zo volledig mogelijk over de situatie waarover je vraag gaat, dat geeft ons een beter inzicht in de situatie.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .